
حلقه وصل: دوازدهمین همایش مدیران هیئتهای محوری و برگزیده کشوری به همت جامعه ایمانی مشعر در روزهای پنجشنبه و جمعه(5 و 6 دیماه) با محوریت «هیئت و خانواده» و «هیئت و بصیرت» در سالن همایشهای غدیر مجتمع یاوران مهدی(عج) قم برگزار شد.
در این همایش دو روزه، حجتالاسلام محمدرضا عابدینی، حجتالاسلام محسن عباسی ولدی، حجتالاسلام رضا رؤیت، حجتالاسلام غلامرضا قاسمیان، حسین یکتا، مهدی رسولی، حجتالاسلام محمدحسین راجی، حجتالاسلام مصطفی ملایی، ولیالله کلامیزنجانی، مروتی و سیدابوالحسن حسنی پیرامون موضوعاتی همچون «ظرفیت و کارکردهای هیئت در حل مسئله خانواده»، «ضرورت اهتمام هیئات به حوزه خانواده»، «تبیین پیام اصلی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی»، «بررسی سیره زندگی حضرت زهرا(س) به عنوان الگویی برای خانواده متعالی» و غیره به سخنرانی پرداختند.
همچنین همزمان با همایش فوق، دومین همایش بانوان فعال در عرصه هیئات در روزهای پنجشنبه و جمعه(5 و 6 دیماه) با محوریت «هیئت و خانواده» و «هیئت و بانوان» در سالن همایشهای وصال مجتمع یاوران مهدی(عج) قم برگزار شد. حجتالاسلام محسن عباسی ولدی، حجتالاسلام حسین سوزنچی، حجتالاسلام غلامرضا قاسمیان، حجتالاسلام سیدحسین موسوی، ولیالله کلامی، حسین یکتا، سید احمد عبودتیان، مهدی رسولی، بانو مجتهده گلگیری و بانوان؛ روحافزا و اردبیلی از اساتید دعوت شده به این همایش بودند.
«23 نفر» اکران شد
فیلم سینمایی «23 نفر» به کارگردانی مهدی جعفری و تهیهکنندگی مجتبی فرآورده ویژه شرکتکنندگان در همایش مدیران هیئتهای محوری و برگزیده کشوری و همایش بانوان فعال در عرصه هیئات به اکران در آمد. این فیلم سینمایی موفق به دریافت سیمرغ بهترین فیلم از نگاه ملی جشنواره سیوهفتم فیلم فجر، پروانه زرین بهترین فیلم و بهترین کارگردانی از جشنواره فیلم کودک نوجوان اصفهان و فیلم برگزیده یونسکو در ایران شده است.
گزارش تصویری | دوازدهمین همایش مدیران هیئات برگزیده کشوری
«23 نفر» روایت گروهی از رزمندگان نوجوان ایرانی است که در جریان جنگ ایران و عراق در سال 1361 به اسارت نیروهای عراقی درآمدند.
* هیئتها برای رفع غم مردم تلاش کنند
حاج حسین یکتا فرمانده قرارگاه جهادی امام رضا(ع) در دومین همایش بانوان فعال در عرصه هیأت اظهارداشت: هیأت باید سبب شود که بنیان خانواده تحکیم بخشد.
وی با اینکه نخستین جلسه هماهنگی بانوان هیأتی و مدیران هیأت مذهبی در قم برگزار شده که سالها منتظر این رخداد بودیم، گفت: جبهه انقلاب فرهنگی تشکیل شده که باید در این عرصه یک جبهه شد تا بتوان به نتیجه رسید.
وی بیان کرد: اردیبهشت سال ۹۲ پس از فتنه ۸۸ خدمت مقام معظم رهبری رسیدم و ایشان از ما خواستند که جبهه انقلاب فرهنگی را برپا کنید ما نیز این امر را پیگیری کردم و به صورت مردمی و هیأتی بدون وصل بودن به جریان یا افراد خاصی فعالیت میکنیم.
وی گفت: در کشور هیأتهای زیادی داریم و رهبری فرمودند شما انقلابیها باید جبهه شوید زیرا از مجموعههای تک تک کاری برنمیآید به دلیل اینکه روبروی ما جبهه تشکیل شده است.(مشاهده متن خبر)
* زنان دنیا نیازمند ندای اسلام هستند
دکتر فرشته روحافزا در دومین همایش بانوان فعال در عرصه هیات اظهار داشت: در غرب با اینکه قوانین خوبی دارند و خوب هم اجرا می کنند اما زندگی های پایداری وجود ندارد و در این کشورها نگاه به زن جنسی است و عشق پایدار وجود ندارد. وی بیان کرد: امروز به نحوی شده که زنان باید دائما خود را در سختی بیندازد و به دنبال رژيم های لاغری و آرایش و پیرایش باشند در صورتی که رسالت زن در اسلام این نیست.
وی بیان کرد: متاسفانه در کشور ما و در دنیا به گونه ای شده که متناقض با آيات قرآن عمل می شود و به عنوان مثال نگاه به نامحرم در همه برنامه های تلویزیونی در کشور اسلامی ما و تمام کشورهای اسلامی دیگر امری عادی شده است.
روح افزا ادامه داد: به عنوان مثال در کشور ما می گویند آمار ایدز بالاست اما هیچ کنترلی در آرایشگاه ها و دیگر مراکز نیست و به جای کنترل ها، سند ۲۰۳۰ را در مهد کودک ها آموزش می دهند که کودکان از پنج سالگی، آموزش های اولیه جنسی را بیاموزند که خانواده ها با این روش از هم پاشیده می شود و آمار طلاق افزایش می یابد.
وی با بیان اینکه اگر ما حق و حقوق اسلامی را بیان کنیم، زنان غربی به دین اسلام روی می آورند، تاکید کرد: بنده برای زنان غربی آموزش داشتم و حق و حقوق زنان را بیان کردم و آنان باورشان نمی شد که زنان در کشور ما می توانند شغل نداشته باشند و ناملایمت های اشتغال را نمی چشند. وی افزود: اما هم اکنون جامعه، ما را هم به سمتی می کشاند که باید دوشادوش مردان با هر حقارتی کار کنیم.(مشاهده متن خبر)
* مدیران هیئات به استقبال مسائل حوزه خانواده بروند
محمدحسین طاهری دبیر همایش مدیران هیأتهای محوری و برگزیده کشور با اشاره به اهمیت موضوع هیإت و خانواده، اظهار کرد: در این حوزه نیازمند گفتمان عمیق بوده و بحثهای مختلف این عرصه باید مورد مطالبهگری قرار بگیرد.
وی از تاکید مقام معظم رهبری نسبت به موضوع خانواده یاد کرد و گفت: در آستانه سالگرد این تاکید مقام معظم رهبری هستیم و باید پاسخ مناسب و گزارش عملکرد خودمان را برای ایشان آماده کنیم.
دبیر همایش مدیران هیأتهای محوری و برگزیده کشور با بیان اینکه به اعتقاد بسیاری از متخصصان خانواده،مقام معظم رهبری اشراف و تسلط بسیاری در حوزه مسائل زن و خانواده دارند، مطرح کرد: رهبری عقیده دارند خانواده سلول تشکیل دهنده جامعه است و اگر این سلول آسیب ببیند جامعه نیز با مشکل مواجه میشود.(مشاهده متن خبر)
* بنیان خانواده سست شود روابط ماشینی میشود
حجتالاسلام حسین سوزنچی کارشناس مذهبی و دانشیار دانشگاه باقرالعلوم در دومین همایش بانوان فعال در عرصه هیأت به تبیین اقدامات دشمنان بشریت علیه خانواده پرداخت و خانواده اسلامی را بهعنوان مقدمهای برای تحقق امت اسلامی مطرح و اظهار کرد: نظام سرمایهداری سمت و سویش فروپاشی خانواده است به این علت که خانواده مانع پیشبرد اهداف نظام سرمایهداری میشود. رکن نظام سرمایه داری رواج مصرفگرایی است و خودمحوری است و در جامعهای که خانواده محکم باشد این مولفهها نمیتواند محوریت پیدا کند.
وی افزود: نظام سرمایهداری نوعی دنبال لذت و خوشی کاذب بودن را به عنوان محور همه چیز القا میکند و از این روست که با ترویج مد، به روحیه مصرفگرایی نامعقول دامن میزند.
دانشیار دانشگاه باقرالعلوم با بیان اینکه اگر بنیان خانواده سست شود عواطف کنار و روابط ماشینی میشود، و در چنین فضایی است که همه چیز با نفع مادیاش سنجیده میشود و این مطلوب نظام سرمایهداری است؛ در حالی که اگر روابط خانوادگی قوی باشد خانواده کانون زندگی خواهد بود، نه کوچه و بازار؛ و در چنین فضایی که روابط عاطفی خانوادگی بر منطق منفعتطلبی غلبه کند هیچ فردی والدین خود را در خانه سالمندان نمیگذارد.(مشاهده متن خبر)
* هیئات توانایی حل مشکلات خود و کشور را دارد
رحیم آبفروش دبیر جامعه ایمانی مشعر در دوازدهمین همایش مدیران هیأتهای محوری و برگزیده کشوری، با اشاره به اینکه این همایش برای برگزاری هرچه باشکوهتر برگزار کردن ایام فاطمیه(س) شکل گرفته است، اظهار کرد: حضور پرشور مدیران هیأتها از نقاط مختلف کشور باتوجه به تمام مشکلات اقتصادی موجود، نشان دهنده اهمیت و تاثیر این موضوع است.
وی با بیان اینکه خانواده بزرگ هیأت، توانایی حل مشکلات خود و کشور را دارد، عنوان کرد: اجتماع مومنانه و ایمانی هیأتها به عنوان دست همراهی ولی فقیه است و فلسفه وجود ما نیز پیروی از مقام معظم رهبری برای زمینهسازی ظهور صاحب الزمان(عج) است.
دبیر جامعه ایمانی مشعر با اشاره به اینکه تجمع ما بدین منظور است که به مقام معظم رهبری بگوییم ما هستیم، مطرح کرد: در جهنم دنیای مدرنیته، هیأتها بهشت جامعه هستند و خانواده نیز رکن اصلی این بهشتها هستند. وی با بیان اینکه جریان هیأت باید در مدار اخلاق و عقل حرکت کند، خاطرنشان کرد: در یک چارچوب منظم و معقول باید به وظایف خود عمل کنیم و در مسیر باید از ادای بصیرت دوری کنیم.(مشاهده متن خبر)
* حرکت خاصی در حوزه فرزندآوری رخ نداده است
حجتالاسلام غلامرضا قاسمیان مدیر حوزه علمیه مشکات و مشاور بنیاد ملی نخبگان در دوازدهمین همایش مدیران هیأتهای محوری و برگزیده کشوری با بیان اینکه دشمن جنگ خود را در دو حوزه خانواده و اقتصادی دنبال میکند، اظهار کرد: برخی از اسناد وجود دارد که نشان میدهد برخی در داخل با توطئهافکنی به دنبال آسیبرساندن به بنیان خانواده هستند.
وی با اشاره به اینکه برخی همچنان در کشور به دنبال جلوگیری از ترویج فرزندآوری هستند، اضافه کرد: تاکنون هیچ حرکت خاصی در حوزه فرزندآوری رخ نداده و ما ۱۸ سال است که زیر نرخ جایگزینی ۱/۲ قرار گرفتهایم.
مدیر حوزه علمیه مشکات با بیان اینکه مهمترین مشکل ما در حوزه ازدواج مشکل اقتصادی نیست، عنوان کرد: با ترویج جریان فمینیستی، تغییر در مفهوم سعادتمندی رقم خورده و این تغییر مشکلات مختلفی را در حوزه ازدواج به وجود آورده است چراکه امروز درس خواندن و رسیدن به ثروت و جایگاه بهجای سعادتمندی به هدف نهایی تبدیل شده است.
وی ادامه داد: اکنون موجهای چهارم و پنجم تغییر در مفهوم سعادتمندی در کشورهای غربی قابل مشاهده است که یک وضعیت افتضاحآور را رقم زده و ایران درحال گذراندن موجهای اول و دوم این تغییر است.(مشاهده متن خبر)
* هیئتها گروههای اندیشهورز را در حوزه خانواده تشکیل دهند
حجتالاسلام محسن عباسی ولدی کارشناس رسانه ملی در دومین همایش بانوان فعال در عرصه هیأت در تبیین ظرفیتها و کارکردهای هیأت در حوزه خانواده، اظهار کرد: لازمه و پیش زمینه اقدامات هیأتی، ولایتمداری است.
وی افزود: ولایتمداری سه پایه اساسی دارد: معرفت، محبت و تبعیت. تبعیت هم باید در سه حوزه فکر، حس و عمل شکل بگیرد. بهعنوان مثال ازدیاد نسل در جامعه اسلامی هم دستور اهل بیت علیهم السلام و هم مطالبه رهبری بوده اما آنگونه که باید عملی نشده و برخی وضعیت اقتصادی را مانع فرزندآوری می دانند که این مغایر نظر دین است.
کارشناس رسانه ملی در حوزه خانواده با بیان اینکه هیات باید سه اصل معرفت، محبت و تبعیت را در مخاطب خویش افزایش دهد، گفت: اگر معرفت ومحبت اهلبیت علیهمالسلام در جامعه افزایش یابد در ادامه تبعیت محض هم شکل میگیرد.(مشاهده متن خبر)
* تربیت مدیر موفق را باید در خانواده آغاز کنیم
حجتالاسلام والمسلمین محمدرضا عابدینی استاد سطوح عالی حوزه علمیه در دوازدهمین همایش مدیران هیأتهای محوری و برگزیده کشور با بیان اینکه یکی از مهمترین مأموریتهای جهان هستی ظهور معانی اسماء الهی است، عنوان کرد: انسان مظهر جمال و جلال الهی است و معنای جمال الهی در زنان و جلال الهی در مردان به نمایش گذاشته میشود.
وی اضافه کرد: خداوند متعال در نظام خلقی مرد و زن را به صورتی خلق کرده که به یکدیگر نیاز دارند و هیچکدام وجود استقلالی ندارند و مرد یا زن به تنهایی بقا ندارند و بقا با وجود زن و مرد محقق میشود و لذا مرد و زن هیچکدام برای قیاس با یکدیگر نمیتوانند اصل قرار گیرند چراکه اساس نمایش جلال و جمال الهی در زن و مرد در کنار یکدیگر یا همان خانواده معنی پیدا میکند.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه با تاکید بر اینکه زن و مرد در خانواده هر کدام در یک جایگاه خاصی قرار دارند، مطرح کرد: برای اینکه بنیان خانواده مستحکم باشد نیازمند رحمت و عطوفت مادر و صبر و ایستادگی پدر هستیم.
وی با اشاره به اینکه نظام هیأت نیز همانند نظام خانواده نیازمند حضور مرد و زن است، تصریح کرد: اگر هیأتی فقط بر اساس نگاه مردانه شکل گیرد و نقش زن در این هیأت نادیده گرفته شود نمیتوانیم به کارکرد اصلی هیأت برسیم.(مشاهده متن خبر)
* خطاب بایدها در بیانیه گام دوم خانوادهها هستند
حجتالاسلام سیدمحمدحسین راجی پژوهشگر حوزوی در دوازدهمین همایش مدیران هیأتهای محوری و برگزیده کشوری با اشاره به اینکه اهمیت و ارزش هر نامه و نوشتهای بستگی به جایگاه نویسنده آن دارد، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی شخصیتی است که رهبران بزرگ دنیا به دانش و علم ایشان اذعان داشتهاند و علمایی همانند علامه حسنزاده به اهمیت تبعیت از ایشان اشاره داشتهاند.
وی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی هر ساله ۲۲ بهمنماه نامهای را خطاب به ملت مینویسند، تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب اسلامی برای نوشتن بیانیه گام دوم یک ماه زمان گذاشتند که به تعبیر ایشان این بیانیه نیازمند تبیین است.
این پژوهشگر حوزوی خاطرنشان کرد: همانطور که رهبری نیز تاکید دارند دستاوردهای انقلاب اسلامی باید برای همگان به ویژه جوانان معرفی شود و سخنرانان بهعنوان شخصیتهای تاثیرگذار باید در سخنرانیهای خود دستاوردهای نظام را تشریح کنند. وی از جوانان بهعنوان مخاطب بیانیه گام دوم نام برد و تصریح کرد: در اسلام، نفر جایگاهی ندارد بلکه موضوعهای مختلف با محوریت خانواده دنبال میشود و جوانان باید در قالب خانوادهها دیده شوند.(مشاهده متن خبر)
* روضههای خانگی عاملی برای جلوگیری از آسیبهاست
حجتالاسلام والمسلمین سیدحسین موسوی عضو شورای راهبردی جامعه ایمانی مشعر در دومین همایش بانوان فعال در عرصه هیأت طی سخنانی با موضوع «نقش روضههای خانگی در تشکیل، تحکیم و تعالی خانواده» اظهار کرد: انسان اگر قدمی در راه احیای شعائر دینی بردارد، میتواند امیدوار به عاقبتبهخیری باشد.
وی روضههای خانگی را یکی از راههای مهم گشایش در امور دانست و افزود: باید شرایطی را فراهم کنیم که فرزندانمان قدمی در راه احیای این شعائر بردارند، اگر عالمی دیدیم که ارتباطش با امام حسین(ع) عمیق نیست نباید به او دل بست.
این فعال فرهنگی، آسیبهای نهاد خانواده را مورد اشاره قرار داد و عنوان کرد: دشمن به دنبال بیهویت کردن فرزندانمان و مأیوس کردن جامعه اسلامی است، در چهلمین سال انقلاب این دشمنیها به اوج خود رسیده و توطئهها ترکیبی شده است.
وی بهترین راه مقابله با توطئهها و لجن پراکنیهای دشمن را احیای روضههای خانگی دانست و گفت: اولیای خدا خود را ملزم به برگزاری روضههای خانگی کرده بودند اما امروزه به سبب آپارتماننشینی و کوچک شدن خانهها این روضهها تا حدی از رونق افتاده است.
موسوی بیان کرد: برای ایجاد معنویت در خانواده هیچ راهکاری بهتر از برگزاری روضههای خانگی نیست زیرا روضه یکی از عواملی است که سبب با نشاط شدن و قوام خانواده میشود، منتهی باید تلاش کرد این روضهها دچار آسیب نشود.(مشاهده متن خبر)
* کارگاه تجربه مانا برگزار شد
کارگاه تجربه مانا دوازدهمین همایش مدیران هیأتهای محوری و برگزیده کشور در مجتمع یاوران مهدی(عج) برگزار شد.
حجتالاسلام مهدوینژاد از هیأت انصار ولایت یزد به بیان تجربیات بخش بانوان این هیأت پرداخت و اظهار کرد: ضرورت حضور بانوان در فعالیتهای اجتماعی یک ضرورت روشنی است که نباید نسبت به آن تردیدی وجود داشته باشد.
وی تصریح کرد: حضور بانوان در بسیاری از بخشها تعیینکننده و مهم است به همین علت در هیأت انصار ولایت واحد خواهران را در راهاندازی و استفاده از ظرفیت بانوان را به صورت سازماندهیشده دنبال کردیم.
مهدوی نژاد ادامه داد: مجموعه انصار ولایت از همان ابتدای فعالیت خود که به 22 سال گذشته بر میگردد استفاده از ظرفیت بانوان را مورد توجه قرار داده اما هر ساله بهرهمندی از ظرفیت بانوان بیشتر از سال گذشته احساس شده است.
مسئول هیأت انصار ولایت یزد با بیان اینکه عفت سازمانی و تشکیلاتی باید در عرصه عمل و اجرای طرح فرهنگی نیز مورد توجه قرار گیرد، گفت: افزایش آگاهی دینی، تقویت فرهنگ غیرت و استفاده از ابتکار عملهایی همانند حضور رابطان محرم از مجله همسران، برادران و پدران باید مورد توجه قرار گیرد هر چند کار سخت میشود و فرآیندها طولانیتر اما تقویت بعد خانواده در هیأت از دستاوردهای این عملکرد خواهد بود.(مشاهده متن خبر)