
به گزارش حلقه وصل، جشنواره تئاتر فجر استانی بوشهر با دبیری جهانشیر یار احمدی از روز سه شنبه 22 دیماه در بوشهر کار خود را آغاز کرد و جمعه 25 دیماه پایان می یابد.
آیین آغازین این جشنواره عصر سه شنبه 22 دیماه با حضور معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، مدیرکل هنرهای نمایشی این وزارتخانه و جمعی از هنرمندان مطرح کشور و استان در مجتمع فرهنگی هنری بوشهر آغاز به کار کرد.
در این آئین از تمبر اختصاصی ایرج صغیری پیشکسوت تئاتر کشور رونمایی شد.همچنین مجوز فعالیت ۲۴ گروه جدید بوشهری با حضور معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مدیرکل هنرهای نمایشی کشور اعطا شد.همزمان با آغاز فعالیت سیوچهارمین جشنواره بینالمللی تئاتر فجر، نمایشگاه تخصصی عکس و پوستر تئاتر بوشهر نیز آغاز به کار کرد.
شش گروه نمایشی از استانهای تهران، آذربایجان شرقی، اصفهان و چهار محال و بختیاری در این جشنواره آثار خود را به روی صحنه بردند. همچنین اجرای گروه های تئاتر خیابانی استان، عکاسی تئاتر، نمایشگاه پوستر و کتاب، نواختن زنگ سی و چهارمین جشنواره تئاتر بین المللی فجر، نشست های تخصصی و کارگاه های آموزشی از برنامه های جانبی جشنواره تئاتر فجر استانی بوشهر بود
جهانشیر یار احمدی دبیر این جشنواره ارتقای سطح کیفی تئاتر استان، کمک به افزایش تولیدات تئاتری، همکاری، همیاری و تعامل بیشتر هنرمندان و هم افزایی توان آنان در تولید هنر تئاتر را از جمله اهداف این جشنواره ذکر کرده است. گفتگوی کوتاهی با او انجام شده است که در ادامه میآید:
_ یکی از بخش های جشنواره تئاتر فجر استانی بوشهربخش «خاطره بازی پیشکسوتان» بود این بخش چرا و با چه هدفی برگزار شد؟
ستاد برگزاری جشنواره استانی بوشهر کمیته ای به عنوان پیشکسوتان از یک ماه قبل تعریف کرده اند که وظیفه آنان این است که پیشکسوتان تئاتر استان بوشهر را به عنوان میهمان برای دیدن نمایشنامه های شرکت کننده در این جشنواره دعوت کنند تا در کنار این اتفاق بزرگ بتواند ارتباط نزیکی میان نسل گذشته و آینده برقرار کند و و نسل گذشته را به نسل آینده بشناساند تا پیشکستوتان حوزه تئاتر خاطرات و تجربیات گرانقدر خودشان را برای نسل امروز بیان کنند و می توان گفت هدف از این برنامه پیوند نسل گذشته با نسل امروز تئاتر بوشهر است وتعداد 10 نفر از پیشکسوتان تئاتر استان در این برنامه حضور یافتند.
- چه اقداماتی انجام دادید که عامه مردم از برنامهای جشنواره فجر استانی استفاده حداکثری داشته باشند؟
3 راه تعریف کردیم . از یک ماه پیش به صورت مستمر در حال کار کردن هستیم راه اول و دوم رسانه های مکتوب و تصویری خصوصا رادیو و تلویزیون هستند که همکاری های مفیدی انجام داند و برای ایام جشنواره برنامه های ویژه ای دارند بخش دوم در رسانه های مکتوب اتفاق افتاده است و به دلیل تعداد کم نشریات که مجموعا 34 عدد می باشند و اطلاع رسانی از طریق خبر ، مصاحبه و تهیه گزارش اتفاق می افتد و شکل سوم اطلاع رسانی به مردم از طریق شبکه های اجتماعی و فضای مجازی صورت گرفته است.
- فکر میکنید برگزاری جشنواره فجر استانی تا چه اندازه میتواند در ارتقاء تئاتر استان بوشهر تاثیر گذار باشد؟
بدون تردید جشنواره فجر استانی بوشهر می تواند در کم و کیف تئاتر هر استانی تاثیر مثبتی داشته باشد . جامعه تئاتری که در پان منطقه میزبان هستند در مکان قیاس با آثاری که در کشور جرا می شود قرار میگیرد که این آموزش عینی تاثیر بسیار خوبی در تئاتر استان بوشهر دارد.
جشنواره تئاتر فجر نباید اختصاص به پایتخت داشته باشد و امیدوارم کل استانهای کشور میزبان این جشنواره باشند.