
حلقه وصل: یکی از تشکلهای انقلابی که حضور افراد مؤمن و مخلص را در طول عمر چهلساله انقلاب به خود دیده، جوشش گروههای جهادی در غالب تشکلهای بسیج سازندگی بهصورت تشکیلاتی و یا مردم پایه بوده است.
گروه جهادی، همانگونه که از نامش پیداست تشکیلاتی منسجم، هدفمند و مردمی است که تلاش میکند باروحیه نوعدوستانه و مخلصانه، انقلابی و بدون چشمداشت مالی، اقدامی را که دریافتکننده خدمت جهادی از آن محروم است و یا دستگاه اجرایی توان اجرای آن را ندارد و یا برای اتمام آن نیاز به همیاری دارد وارد میدان میشود و کار نشدنی را شدنیتر ازآنچه تصور نمیشود، به سرانجام میرساند.
جهادیها از صدر اسلام تا انقلاب اسلامی و پسازآن، برای همگان ازجمله مردم مظلوم و مقتدر ایران بزرگ که کموبیش براثر جنگ، بلاهای طبیعی و سایر ادوار نیازمند حضور به هنگام و بهاندازه آنها بودند، ملموستر هستند و شیرینی خدمتشان برای مردم مناطق کم برخوردار، محروم و ستم دیده بیشتر است.
یکی از گروههای جهادی که در استان گیلان فعال بوده و میتوان در سرما و گرما، باران و برف، عمران و بهداشت، زلزله و سیل و یا هر زمان و مکانی روی قوت ، بنیه فکری و جهادیاش حساب باز کرد، گروه جهادی فاطر است.
گروه جهادی فاطر از سال 92 فعالیتهای انقلابی و محرومیتزدایی خود را بهصورت خودجوش و دانشجویی از شهرستانهای غرب گیلان آغاز کرده اما برای فعالیت منسجم، هدفمند و اثرگذار در سال 94 در بسیج سازندگی گیلان شناسنامهدار شده و رسماً کار خود را در تمامی عرصهها آغاز کرده است.
آنچه باعث شده فاطر گزارش ما، فاتح میدان باشد، حضور بهموقع و اثرگذارش در تمامی عرصههای سازندگی، محرومیتزدایی و برداشتن باری از دوش گرفتاران در سیلابها و زلزلهها بوده است بهگونهای که فاطر نهتنها در شهرستانهای شرق گیلان بلکه در مأموریتهای ملی و فراملی نیز میداندار است.
فاطر انقلابی رافع محرومیت از چهره مستضعفان
مدیر گروه جهادی فاطر گفته «این گروه بنا بر ضرورتها و درخواستهای مردم مناطق کمتر برخوردار، مسؤولین مناطق و تصمیم شورای برنامهریزی در نقاط مختلف استان و حتی استانهای همجوار فعالیت محرومیتزدایی میکند و این کارشان را نیز در امتداد اهداف انقلاب اسلامی که کمک به هم نوع و رفع محرومیت از چهره مستضعفان هست میداند.»
فعالیت گروه جهادی فاطر تنها به حضور در گرفتاریها، روبیدن خاک و گل و برف از مردم گرفتار در کشور به هنگام سیل و زلزله و سیر بلاهای طبیعی و انسانی نیست چون فاطریها خدمت کردن را از مولایشان امیرالمؤمنین علی علیهمالسلام به ارث بردهاند تا خودشان را وقف اسلام کنند و ازاینرو هر جا که نیاز به حضورشان باشد مشتاقانه و بدون فوت وقت حاضر میشوند.
تقویت روحیه تعاون با استمرار خدمترسانی فاطریها تا حضور فعال در موکب
تقویت روحیه تعاون و همکاری یکی از مشخصترین فضائلی است که در بین یکایک اعضای گروه جهادی فاطر از کوچک و بزرگ نمایان است و این روحیه با گذشته زمان و استمرار ارائه خدمت بیشتر و بیشتر میشود.
به گفته مجتبی امیریان اعضای گروه جهادی فاطر بنا بر تجربه، تخصص و تعهدی که دارند نهتنها به مردم دیار و کشورشان بلکه به مردم کشور همسایهای همچون عراق در ایام اربعین نیز خدماترسانی کردهاند و تلاششان این بوده تا دوشادوش برادرانشان در مواکب حاضر شوند و به زوار حسینی خدمت کنند.
مردم کم برخوردار شهرستانهای غرب گیلان بیشتر گروه جهادی فاطر و خدمات خداپسندانهشان را میشناسند چون بیشترین تمرکز فاطری تا درزمانی که کشور وضعیت آرامی را دارد به مردم شهرستانهای رضوانشهر، تالش و آستارا معطوف است.
روستاها و مناطقی که قدمگاه فاطری تا بوده از بیآبی سیراب و اگر سطح سلامتشان پایین بوده در یک بازه زمانی مشخص تمامی خدمات درمانی را حداقل یکبار دریافت کردهاند و اکنون از سلامت نسبی برخوردارند.
مدیر گروه جهادی فاطر میگوید که اغلب خدماتی که اعضای گروه فاطر در مناطق کم برخوردار، محروم و ستم دیده ارائه میدهند خدمات آموزشی، خدمات کاهنده آسیبهای اجتماعی، اشتغالزایی، عمران و آبادانی روستاها است.
عمده فعالیت فاطری تا آنچه از توضیحات امیریان معلوم است، خدمات عمرانی، ساخت مسکن محرومین و بهبود فضای آموزشی در مناطق صعبالعبور و محروم کوهستانی و کوهپایهای است و تمامی خدمات ارائهشده را وظیفه و تکلیفی برای خود میدانند.
تأکید بر خدمت و توجیهناپذیر بودن آن در گروه جهادی فاطر
این گروه جهادی برای خدمترسانی در بالادستهای گیلان که آمدوشد در آنها بدون نقلیه موتوری میسر است، علاوه بر اینکه با دوش مصالح را به مکانهای مرتفع منتقل میکنند، از احشام و چهارپایان نیز استفاده میکنند و از این روش تاکنون ساخت و تعمیرات مسکن و مدرسه در مناطق محروم، اجرای پروژههای آبرسانی نظیر ساخت منبع، اجرای خط انتقال و شبکه توزیع آب، بهسازی جاده و کمکرسانی به مردم در زمان نزول بلایای طبیعی بهکاررفتهاند.
گروه جهادی فاطر هیأت دولتی کوچک در گیلان
نکته قابلتوجه و تحسینبرانگیز دیگر گروه جهادی فاطر، درهمآمیختگی رشته تا و تخصصهای مختلف در یک پک خدمترسانی است. امیریان میگوید که گروه جهادی فاطر را صرفاً دانشجویان رشته خاص دانشگاهی تشکیل نمیدهد بلکه از رشتههای مختلف فنی، ریاضی، علوم انسانی و ارتباطات و سایر در آنها حضور دارند و در هر منطقهای که حضور پیدا میکنیم یک هیئت دولت کامل هستیم.
پیوستن دانش آموزان به فاطری تا درگذر خدمترسانی
البته ناگفته نماند که علاوه بر کنش گران جهادی دانشجویی در تیم فاطر، دانش آموزان نیز حضور دارند که به گفته مدیر این گروه اغلب از کسانی هستند که با حضور گروه جهادی فاطر در مناطق محروم به آنها ملحق شده و چون خود لذت خدمت هم نوع را چشیدهاند حاضرند به دیگران نیز خدمت کنند.
فعالیت جهادی فاطر، تمرینی برای مدیریت جامعه در آینده
خدمت به هم نوع، کمک در هنگام نیاز، برداشتن بار از دوش ستم دیده و یا هر فعالیت خودجوش برآمده از جوشش جوانی و مؤمنانه فاطری تا گرچه یک عمل منحصربهفرد شمرده میشود اما آنچه فاطر و فاطری تا را متمایز میکند، نیت مخلصانه، وحدت رویه، اقدام مؤثر و بهاندازه و نهایتاً انجام یک کار در زمان کوتاه و با کمترین هزینه است که موجب میشود این نوع گروه تا به الگویی برای کار سازمانیافته، تشکیلاتی و هدفمند در کشور شود و از همه مهمتر روحیه تعاون و کار در گروه را برای از بین بردن مشکلات جامعه در آینده را تمرین و فراهم سازد.
منبع: فارس