
حلقه وصل: نشست تبیین بیانیه گام دوم انقلاب به همت مجمع فعالان رسانههای انقلاب اسلامی و با سخنرانی نویسنده صعود چهل ساله انقلاب، برگزار شد.
حجتالاسلام دکتر محمدحسین راجی، محقق و نویسنده کتاب «صعود چهل ساله»، در این نشست با تأکید بر اینکه تحقق بیانیه گام دوم نیاز به امیدآفرینی و تبیین دارد، اظهار کرد: رهبر انقلاب از مسؤولان درخواست کردند که به مردم امید صادق بدهند.
وی در ادامه سخنانش تصریح کرد: فضایی که اکنون در جامعه حاکم شده، فضای ناامیدی است و هر کس در هر کجا کاری میکند، آن را به نظام ربط میدهند.
این محقق در همین زمینه به پخش اخباری مبنی بر اینکه ایران نهمین کشور مصرف کننده مشروبات الکلی است، اشاره داشت و با بیان این مطلب که وقتی مطلبی را منتشر میکنیم باید از صحت و سقم آن مطمئن باشیم و از آمار اطلاع کافی داشته باشیم، عنوان کرد: رسانهها و خبرگزاریها این مطلب را کار کردند در حالی که کسی تحقیق نکرد تا بداند ایران جزء 189 کشور کم مصرف مشروبات الکلی است و تنها دو درصد از جمعیت مصرف مشروبات دارند که این دو درصد رتبه نهم بین پر مصرفترینها را دارند.
راجی تصریح کرد: کاری که ما باید در حال حاضر انجام بدهیم امید دادن به مردم است که خود یک جهاد محسوب میشود، درست است در کشور مشکلاتی داریم، اما خوبیهایی هم هست، اما فقط یاد گرفتند بدیها را در بوق و کرنا کنند.
وی گریزی به پخش اخبار و مطالب در مورد پدیده زشت حقوقهای نجومی در ایران زد و بیان کرد: این در حالی است که حقوقهای نجومی در همه کشورها هست و فقط در ایران این مسائل بزرگنمایی میشود و خوبیها بازگو نمیشود.
راجی امید دادن به مردم را بالاترین جهاد عنوان کرد و افزود: البته این امید دادن باید بر پایه واقعیت باشد.
وی در ادامه به دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران چه در داخل کشور و چه در خارج از کشور اشاره داشت و گفت: بخشی از آن را در کتاب «صعود چهل ساله» تدوین کردهایم.
این محقق گفت: در این کتاب پیشرفتها و دستاوردهای ایران اسلامی طی چهار دهه با استناد به آمارهای بینالمللی ارائه شده که حکایت از موفقیتهای این نظام با وجود تمام مشکلات و کمبودها دارد.
* فعالیت 70 نخبه حوزوی و دانشگاهی برای تدوین کتاب صعود چهل ساله
راجی تصریح کرد: 70 نخبه حوزوی و دانشگاهی با 25 هزارساعت کار علمی در جمعآوری اطلاعات این کتاب، فعالیت پژوهشی داشتند.
وی در خصوص کتاب صعود چهل ساله انقلاب اظهار کرد: در این اثر پژوهشی به مباحثی چون میزان دستیابی کشور به آرمانهایی چون تحقق عدالت، استقلال، معنویت، آزادی، کرامت زن، مردمسالاری دینی، افزایش رفاه عمومی و مباحثی از این دست اشاره شده است.
* افزایش معنویت در دنیا از مهمترین دستاوردهای ایران
وی با اشاره به اینکه در این کتاب ارجاع ما به معتبرترین منابع جهانی مانند اطلاعات سازمان ملل، بانک جهانی، سازمان جهانی غذا و کشاورزی، سازمان جهانی سلامت، دفتر برنامه توسعه ملل متحد و... بوده و بر اساس آن موفقیتهای جمهوری اسلامی به تصویر کشیده شده است، عنوان کرد: یکی از مهمترین دستاوردهای ایران افزایش معنویت در دنیا است.
وی ظلم ستیزی را یکی از نشانههای دینداری ملت ایران دانست و تصریح کرد: برخی نسبت به وجود دینداری بین مردم در زمان طاغوت توهم دارند و بدون آمار و اطلاعات درست از افزایش دینداری، انجام واجبات و ترک محرمات در آن زمان حرف میزنند در صورتی که مستندات بسیاری حتی از زبان اطرافیان شاه و یا کشورهای غربی در رد این ادعا موجود است.
این استاد دانشگاه تأکید کرد: البته که دینداری تنها در روزه گرفتن، نمازخواندن و یا رعایت حجاب خلاصه نمیشود و بنا به فرموده امام معصوم اصل دینداری در اطاعت از امام است که ما در جامعه خود شاهد میل مردم به این سمت و سو هستیم.
راجی در قسمت دیگری از سخنانش افزایش افراد شرکتکننده در اعتکاف، اقامه نماز در مساجد، حضور میلیونی در تشییع پیکر شهدا، افزایش 25 درصدی وقف، حضور پرشور در دعای ندبه، فعالیت جوانان در گروههای جهادی و خدمت به مردم، کمک به آزادی زندانیان، حضور در اردوهای راهیان نور، استقبال پرشور مدافعان حرم برای دفاع از حریم آلالله را تنها گوشهای از گرایش جامعه به سمت دینداری عنوان کرد.
این استاد دانشگاه با بیان اینکه این مصادیق نشان از آن دارد که جامعه ایران در 40 سال انقلاب معنویتر شده است افزود: جامعه ما در برخی موضوعات و توجه به هنجارها ایراداتی دارد اما معتقدم مشکل از ما متولیان فرهنگی است که نتوانستیم جلوی آن را بگیریم، آن وقت برخی از اینها نقش اپوزیسیون را هم میگیرند، در صورتی که باید دلسوزانه نسبت به رفع مشکلات و تقویت نقاط مثبت ورود کرد.
راجی ابراز کرد: امروز تحلیلگران خارجی این مدعا را دارند که جمهوری اسلامی در حال سوق جهان به سمت معنویت است.
وی در همین خصوص اظهار کرد: این موضوع در حالی است که مجله تایمز هنگام پیروزی انقلاب تیتر «خدا دارد بازمیگردد» را انتخاب کرد و این به معنای قدرت انقلاب اسلامی در ترویج معنویت است.
وی با بیان اینکه ما از ظرفیتهای کشور استفاده نکردیم، دستیابی به گام دوم انقلاب را در گرو استفاده از ظرفیتهای موجود عنوان کرد.
راجی استفاده از علم و پژوهش را یکی دیگر از راههای تحقق اهداف و قدرتمند شدن دانست و با بیان اینکه غرب توانست از طریق علم ثروت خود را هزار برابر کند و از طریق آن کشورها را وابسته به خود کند، اظهار کرد: ترور دانشمندان یکی از کارهای غرب است که از این کار ابایی هم ندارد، از بین 17 هزار شهید ترور ایران بخش بزرگی از آنها دانشمند بودند، در عراق نیز آمار ترور 350 دانشمند توسط آمریکا داده شده که البته برخی منابع تعداد را 3 هزار نفر هم عنوان میکنند.
* رشد 11 برابری علمی ایران
وی به رشد 11 برابری علمی ایران در دنیا اشاره و بیان کرد: این مهم در شرایط تحریم دشمنان و سنگاندازیهای آنها، نصیب ایران شده است، زمانی رتبه اول علمی در غرب آسیا متعلق به رژیم صهیونیستی بود اما مدتهاست ایران رتبه اول علمی را از آن خود کرده است.