کشاورزان پر تلاش گیلانی با فرارسیدن نیمه فصل بهار، شالیزاری خود را نشا میکنند تا پس از چند ماه برنج حاصل دسترنجشان را برداشت کنند. گیلان بیش از ۲۳۸ هزار سطح زیرکشت برنج دارد.
کاشت نشاء برنج هرساله در اردیبهشت ماه آغاز شده و تنها در ۲۵ درصد از شالیزارهای گیلان به روش دستی نشاء برنج کاشت میشود.
نمایی از غروب دلانگیز آفتاب در شالیزار مشگین شهر استان اردبیل را مشاهده میکنید.
تصویری جالب از کاشت برنج در شالیزاری در Haian استان جیانگ سو چین را ببینید./عکس: AFP
استان گیلان با میانگین بارش ۱۱۰۰ میلیمتر در سال بهعنوان پربارانترین استان کشور به حساب می آید. اما این روزها تشنه است و در بهارش، شالیزارها خشکیده و نشاها بر زمین مانده است.
همزمان با بهار، شالیزارهای گیلان شاهد حضور زنان و مردان است، نشاء یکی از نخستین مراحل کشت برنج است که بعد از خزانه گیری انجام میشود. گیلان با ۲۳۸ هزارهکتار اراضی کشت برنج رتبه دوم تولید کشور را دارد.
کار برداشت محصول برنج از سطح شالیزارهای بخش سوسن و دهدز در شهرستان ایذه انجام شد.
برداشت برنج در شالیزارهای مازندران آغاز شده است و بارندگیهای سال جاری و فراوانی آب سبب شد تا امسال کشت برنج بر خلاف سالهای گذشته رونق یابد.
در پایانِ فرآیند برداشت که اغلب کشاورزان ازلحاظ مالی با مشکل مواجه هستند و مجبور به فروش برنجهایی میشوند که دلالان و کارخانهداران با قیمتهای بسیار پایینتر از قیمت بازار از روستاییان خرید میکنند.
در حالی که اصفهان دچار بزرگترین خشکسالی چند دهه اخیر است، نه در جایی مخفی بلکه درست در قلب خشکیده شهر، در حوالی خیابان شهیدان غربی و صمدیه لباف زمینهای بزرگی به زیر کشت برنج رفتهاند!