مسابقه مشاعره و شاهنامه خوانی به مناسبت بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی و روز پاسداشت زبان فارسی با حضور جمعی از اعضای کتابخانههای مرکزی قم و امام صادق(ع) برگزار میشود.
دبیر نخستین جشنواره «فرزند من» گفت: هدف جشنواره فرزند من دغدغه خانوادههایی است که به فکر رشد طبیعی و ایرانی اسلامی خانواده هستند.
علی شفیعی، طراح چهره پردازی نمایش موزیکال «هفت خان اسفندیار» همکاری با این پروژه را جالب و چالش برانگیز دانست و گفت: این نمایش شاید بیشتر از بقیه برای من جذاب و چالش برانگیز باشد؛ چون تئاتر کار نکرده بودم اما سایر بچهها سالیان سال هست که کار تئاتر میکنند.
تعداد عناوین مجموعه «داستانهای شاهنامه» نوشته محسن دامادی توسط انتشارات کتابسرای نیک به ۱۰ جلد رسید.
درهای مصلای امام خمینی، امروز برای هفتمین بار به روی بازدیدکنندگان سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گشوده میشود تا آنها علاوه بر بازدید و خرید از آن در بیش از 40 نشست طراحی شده در بخشهای گوناگون شرکت کنند.
ششمین روز سی و چهارمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران هم با انبوهی از برنامههای متنوع در گوشه گوشه آن، چشمانتظار علاقهمندان کتاب و فرهنگ این مرز و بوم است.
یوسفعلی میرشکاک منتقد، شاعر و پژوهشگر ادبی «سیامک» را اولین شهید اساطیری قومی ایرانیان دانست و گفت: متأسفانه اسناد اساطیری ما گم شده است و اگر فردوسی همین قدر به اساطیر نمیپرداخت امروز ما نمیدانستیم چه داشتهایم و نداشتهایم و البته پژوهش در اساطیر ما خیلی اندک است.
یوسفعلی میرشکاک از اظهارنظر شفیعی کدکنی نسبت به شاهنامه انتقاد کرد و با تأکید براینکه شاهنامه کارکرد اجتماعی دارد، گفت: کسی که هشت سال جنگ را تجربه کرده، داستان شاهنامه را میفهمد.
سرانجام ادیب و مورخ عاشق ایرانزمین در ۲۴ شهریور ۱۳۷۸، چشم از جهان فروبست و در قطعة هنرمندان بهشتزهرای تهران آرمید و همسرش نیز در ۱۳۹۱ در جوار او به خاک سپرده شد.
کارگردان سینما با تاکید بر اینکه ما خودمان آثار قابل اقتباس همچون شاهنامه داریم، گفت: از شاهنامه که بزرگترین رمان عالم است میتوان بیش از ۱۰۰ فیلم سینمایی ساخت.
بهروز افخمی اعلام کرد که تولید فیلم از شاهنامه به دو سه سال زمان نیاز دارد.
نویسنده کتاب «اسطوره سیاوش» میگوید یکاسطوره فقط اسطوره نیست؛ بلکه مبانی و پایههایی دارد که در طول زمان شاخ و برگهایی به آن دادهاند. اما بیریشه نیست و دیدهایم که برخی از اسطورهها در اثر کاوش و تحقیق باستانشناسان و محققان تبدیل به تاریخ شدهاند.
اولین جلسه از درسگفتار «کهنالگوهای زن در شاهنامه» به همت بانوی فرهنگ و پژوهشکده فرهنگ و هنر اسلامی برگزار شد.
فراخوان دومین جایزه «داستان حماسی» باهدف کشف قهرمانانی که در شاهنامه زیست جدیدی داشتهاند از سوی حوزه هنری استان خراسان رضوی به دبیری سعید تشکری منتشر شد.
سعید تشکری، دبیر علمی دومین جایزه داستان حماسی در آیین گشایش این رویداد، «کشف قهرمانانی که در شاهنامه زیست جدیدی داشتهاند» را هدف این جایزه عنوان کرد.
احسان محمدحسنی رییس سازمان رسانهای «اوج» در یک نشست خبری همزمان با دهمین سالگرد آغاز به کار این مجموعه، به سوالات رسانهها پاسخ گفت.
استاد دانشگاه فرهنگیان مشهد و شاهنامهپژوه، با اشاره به جنبههای مختلف معنویت و نیایش در شاهنامه فردوسی اظهار کرد: این اثر معیاری برای یکتاپرستی و اخلاقمداری انسان مدرن است.
از آنجا که محور اصلی شاهنامه بر پایه پهلوانی و جنگاوری میچرخد، حقهبازی و توطئهچینیِ فرد یا افرادی علیه رقیبان، یکی از موضوعات پررنگ در این کتاب است.
نویسنده نباید شخصیتهایی ماورایی و دستنیافتنی خلق کند. باید سختیها و رنجها را نشان داد و به شکل منطقی، راه بیرونآمدن از این شرایط را هم به تصویر کشید.
حالا اما به مدد رشیدپور و دوستانش داستان برعکس شده است! فیلم مهدویان را تقطیع شده در فضای مجازی منتشر می کنند که وی طرفدار فاشیست است و شاهنامه را هم فاشیستی می داند!