این کتاب خاطرات شفاهی حاجحسین سراجان را به تصویر میکشد و به علاقهمندان به مطالعه و تاریخ معاصر فرصتی برای آشنایی بیشتر با این شخصیت برجسته ارائه میدهد.
ما در حوزه ترویج فرهنگ قرآنی، تولید کتاب و کتابخوانی، سینما، آموزش و پروش، ساخت مدرسه، دانشگاه، فرهنگسرا و… که اگر بخواهیم آماری ارائه کنیم، آمار درخشانی وجود دارد.
مرحوم امام خمینی(ره) و یاران ایشان راه دیگری را برای پیشبرد امر مبارزه اتخاذ کردند. برای آنان موضوع اصلی، آگاهی مردم بود. تقریبا از سال 42 تا سال 57 یک جریان فکری ایجاد شد که به شکل خودساخته توسط مردم و روحانیت و روشنفکران مذهبی پیگیری میشد. تنها رسانه این طیف مسجد بود و آنان از این پایگاه بسیج تودهای نهایت بهره را بردند.
کتاب «چاپید شاه» از نوع مستند روایی با زبان طنز اوضاع و احوال پهلویها را برای مخاطب نوجوان و علاقهمند به تاریخ معاصر ایران بازگو میکند.
پژوهشگر تاریخ معاصر گفت: در حال حاضر در گذار از یک پیچ تاریخی هستیم و در این راستا بررسی تاریخ مشروطه و شخصیت شیخ فضلالله نوری بسیار میتواند راهگشا باشد، متأسفانه 118 سال پیش عدهای از غفلت جامعه بهره بردند و این مبارز را به شهادت رساندند.
۶ فیلم از جمله فیلم سیاسیِ بهروز افخمی، فیلم اجتماعیِ امیرعباس ربیعی، فیلمِ دفاع مقدسی شهید شیرودی توسط حوزه هنری، دو فیلم بیوگرافی دفاع مقدسی از دانش اقباشاوی و عباس نادران توسط سازمان اوج، چند فیلم مشارکتی بنیاد فارابی و چند فیلم دیگر با موضوع تاریخ معاصر، امسال توسط ارگانهای فرهنگی به جشنواره فیلم فجر آورده میشوند.
کتاب «من اعتراف میکنم» فردا سه شنبه در میزِگردی با حضور احمدرضا کریمی، پژوهشگر حوزه تاریخ و عضو سابق سازمان مجاهدین خلق، مورد نقد و بررسی قرار میگیرد.
نخستین قسمت ویژه برنامه «امت روحالله» با محوریت نقش مردم در اداره جامعه در اندیشه امام راحل، روز شنبه با حضور محمدصادق شهبازی و دکتر جمال یزدانی از شبکه افق سیما پخش شد.
پژوهشگر تاریخ معاصر گفت: ۱۵ خرداد یک نقطه عطف در تاریخ مبارزه با پهلوی است. این که میگویم نقطه عطف نه تنها در نظر مذهبیون که حتی چپها و لیبرالها هم ۱۵ خرداد را یک نقطه خاص در تاریخ میدانستند.
گاهی افراد برای توجیه افکار و سیاست های خود و اصرار بر مقبولیت اندیشه هایشان دست به تحریف یا برداشت نابجا از عقاید شخصیت های بزرگی مانند امام خمینی (ره) میزنند.
اولین دوره آموزشی جهاد تبیین در جنوب شرق استان تهران برگزار خواهد شد.
چگونه ممکن است یک چلوکبابی در تاریخ معاصر ایران مهم شود؟ باید «چلوکبابی شمشیری» باشد و صاحبش هم آدمی در حد و اندازه «محمدحسن شمشیری» باشد؛ مردی که به «قهرمان قرضه ملی» مشهور است.
یک سند تاریخی به امضای رئیس ساواک وجود دارد که نشان میدهد مسعود رجوی همکار دیرین ساواک و رژیم پهلوی بوده و در سرکوب مخالفان شاه، حتی کسانی که در ظاهر، همسازمانی رجوی بودهاند، نقش ویژهای داشته است
مؤسسه فرهنگیهنری قدر ولایت آیین رونمایی و نقد و بررسی چهار رمان نوجوان خود را با موضوع تاریخ معاصر و زیست مؤمنانه برگزار میکند.
کتاب «تاریخ سینما، از قرن نوزدهم تا امروز»، نوشته رابرت اسکلاربا ترجمه ستاره نوتاج توسط مؤسسه تألیف، ترجمه و نشر آثار هنری (متن) منتشر شد.
آنچه زاهدی را از دیگر رجال رژیم پهلوی مانند شاپور بختیار و ارتشبد فتحعلی اویسی و بسیاری از اپوزیسیون حال حاضر متمایز میکرد، این بود که در تضاد و دشمنی با جمهوری اسلامی دست به هر کاری نمیزد.
سلسله نشست های جریان شناسی تاریخ معاصر با حضور اساتید کشوری به صورت حضوری و مجازی از سوی مؤسسه ولاء منتظر(عج) قم برگزار می شود.
رمان «می نار» نوشته محمد اسماعیل حاجی علیان است که رازهای ناگفته تاریخ معاصر چاشنی لذت و سرگرمی خواندن این رمان است.
همزمان با اولین سالگرد درگذشت حجتالاسلام والمسلمین روحالله حسینیان، یادنامهای در پاسداشت مجاهدتهای رئیس فقید مرکز اسناد انقلاب اسلامی با عنوان «روحانی مجاهد» منتشر شد.