کشتیهای جنگی چین و تایوان به بهانه برگزاری رزمایش دریایی، در فاصله نزدیک به خط میانی تنگه تایوان مقابل یکدیگر صف کشیدند.
ارتش چین اعلام کرده که با رهگیری ناوشکن آمریکا در تنگه تایوان، از دریا و هوا به طور کامل تردد این کشتی جنگی را زیر نظر دارد.
موضوعی که بسیاری از کارشناسان آن را پیش بینی میکنند، شکست سیاست خارجی دیگری برای آمریکا در موضوع جنوب شرقی آسیا و مناقشات دریایی است.
علیرغم هشدارهای چین درخصوص تحرکات دریایی خارجی در آبهای مجاور این کشور، یک ناو هواپیمابر انگلیسی با عبور از دریای جنوبی چین وارد آبهای ژاپن شد.
روزنامه اکسپرس در گزارشی مدعی شد که دو فروند زیردریایی هسته ای چین یک فروند ناوهواپیمابر انگلیس را که در حال حرکت در آبهای دریای جنوبی چین بود، مخفیانه تعقیب کردند.
آلمان در اقدامی هماهنگ با متحدان غربی خود از جمله انگلیس و آمریکا برای تحت فشار دادن چین، یک فروند رزمناو به دریای چین جنوبی اعزام کرد.
نیروی دریایی چین با اعزام دو فروند کشتی تجسسی به منطقه، تحرکات نظامی تازه آمریکا و استرالیا را زیر نظر دارد.
نیروی دریایی آمریکا به تازگی اقدام به انجام مانور نظامی در منطقه مورد مناقشه دریای چین جنوبی کرده است.
آسیا-اقیانوسیه در کانون توجه سیاستهای جهانی قرار دارد و سیاستهای واشنگتن موجب افزایش هزینههای دفاعی در این منطقه میشود.
سخنگوی وزارت خارجه چین با محکوم کردن اقدامات تحریکآمیز نیروی دریایی آمریکا در شرق آسیا، گفت واشنگتن مسئول تنشها بر سر تایوان است نه پکن.
درست چند روز پس از عبور جنجالی ناوشکن آمریکا از تنگه تایوان، نیروی دریایی این کشور از رزمایش مشترک دو ناوگروه تهاجمی در دریای جنوبی چین خبر داد.