مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری گفت: اساس نوشتن بعد از جنگ یک سنت است و ادبیات جنگ بیمرز است.
نویسنده دفاع مقدس گفت: در همه کشورها ادبیات جنگ جزو سرمایههای آن کشور محسوب میشود و کتابهایی که در این زمینه منتشر میشود، بر این سرمایه میافزاید.
قاسمی از انتشار جدیدترین رمان خود با عنوان «نات» در سال آینده خبر داد. این اثر داستان زندگی یک سرباز عراقی را با یک کودک ایرانی روایت میکند؛ نگاهی جدید به جنگ هشتساله عراق علیه ایران.
احمد دهقان میگوید: بزرگترین مشکل ادبیات جنگ پرچمداران بدلی هستند که پس از حادثه آمدند و پرچم را بلند کردند و سعی میکنند خود را نشان دهند. آنها میخواهند بگویند ما هستیم، ولی نیستند.
مدیر دفتر ادبیات و هنر مقاومت حوزه هنری گفت: خاطرات جنگ را سرباز مینویسد؛ نه ادیب و مورخ. پس از اتمام جنگ با بازگشت رزمندگان و اسرا، آنان قلم در دست میگیرند و با ثبت وقایع و خاطرات در جبههی دیگر، دفاع را ادامه میدهند.
نویسنده کتاب «زندان الرشید» گفت: در یک کلمه میتوان «مرتضی سرهنگی» را پدر ادبیات جنگ نامید.
داغ ابوالفضل هنوز برایش تازه است و چه زیبا از کمکهایی که ابوالفضل پس از عروجش به مادر میکند، سخن میگوید. با مادر سپهر و برادرش بهراد در قرچک ورامین به گفتوگو نشستیم. با مادر اشک ریختیم و دلمان برای لحن سوزناک «اتلمتل»های ابوالفضل تنگ شد.
بابایی از کسانی است که با ابوالفضل سپهر ارتباطی صمیمی و تنگاتنگ داشت و با هم به دیدار خانواده شهدا و مناطق عملیاتی میرفتند. ابوالفضل در بستر احتضار، وکالت نشر شعرهایش را به بابایی سپرد. هرچند بابایی توضیحات کوتاهی درباره سپهر داده است، اما همین نکات موجز و مختصر، روزنهای است برای شناخت مردی که اهل زمین نبود.