سه نفتکش تحت اجاره دولت عربستان که فرآورده های نفتی تولیدی در پالایشگاههای شرق این کشور را از مبدا بندر ینبع به سوی بنادر جنوبیتر نظیر بندر جده و شقیق منتقل میکنند هدف حملات سنگین قرار گرفتهاند.
رژیم سعودی بیش از ۲۰۰ میلیارد دلار برای خرید هواپیما و تجهیزات بسیار پیشرفته نظامی از آمریکا و غرب هزینه کرده است.
جنگ یمن تا یک ماه دیگر وارد ششمین سال خود میشود اما رونمایی ارتش یمن از قدرت پدافند هوایی، قایقهای کنترل از راه دور و پهپادهای یمنی نشان میدهد که شرایط جنگ در سال ششم نسبت به قبل متفاوت خواهد بود.
دولت نجات ملی یمن به این باور رسیده است که پیشقدم شدن برای صلح با عربستان و توقف جنگ ۵ ساله علیه یمن بیفایده است و تنها راه توقف این جنگ، حملات تلافیجویانه است.
از دو سال گذشته که یمن توانسته در زمینه تولید سلاحهای هوایی به پیشرفت قابلتوجهی برسد و دفاع هوایی عربستان را درمانده کند٬ این بار با عملیات «بازدارندگی سوم» ارزیابیهای غلط متجاوزان را آشکار کرد.
طبق آمار اعلام شده، نیروهای یمنی در سال ۲۰۱۹ حدود ۱۱۸۰ تیر موشک ضد زره از انواع مختلف را به سمت ادوات زرهی یا مواضع نیروهای دشمن شلیک کردهاند که به واقع عددی خیره کننده و فرا انتظار بوده است.
تصاویر ماهواره ای اصابت بسیار دقیق سامانه های مهاجم به نقاط مختلف این پالایشگاه ها را نشان می دهد به گونه ای که فقط در بقیق، ۱۷ اصابت به صورت نقطه زنی ثبت شده است.
عربستان که همواره از نفت در عرصههای مختلف اقتصادی وسیاسی به عنوان ابزاری کارآمد استفاده کرده است، امروزه و باتوجه به شرایط منطقه و جهان باید از میان استفاده سیاسی یا اقتصادی از نفت یکی را انتخاب کند.
پس از حمله به خطوط لوله عربستان سعودی در چند ماه گذشته، هدف قرار دادن حوزه نفتی الشیبه را باید اقدامی در راستای ضربه یمنیها به ساختار اقتصادی و منظومه دفاعی عربستان تلقی کرد.