طی ۱۰۰ روزه اخیری که دولت چهاردهم زمام مور اجرایی کشور را بر عهده داشته است، قوه مجریه بیشتر به امور روزمره رو آورده و گویی برنامه مدون و راهبردی برای آینده کشور ندارد.
پس از آنکه پزشکیان درباره پرداخت وامهای ازدواج و فرزندآوری صحبت کرد، حالا این اظهارات رئیس جمهور با واکنشهای متعدد کارشناسان حوزه جمعیت روبرو شده است.
علت ناترازی بانکها و کمبود منابع مالی را باید در پرداخت وامهای کلان بی حساب و کتاب به مدیران بانکها و تخصیص اعتبار برای شرکت مردم در لاتاری خودرو جست و نه در کمک به ازدواج زوجهای جوان.
معاون اجرایی رئیسجمهور با اشاره به مصوبات سفرهای استانی دولت گفت: ۷۰ هزار میلیارد تومان بودجه در استانها برای ازدواج در نظر گرفته شده است.
معاون امور بانکی، بیمه و شرکتهای دولتی وزارت اقتصاد از پرداخت وام ازدواج به تمامی زوجهایی که در بانکهای دولتی ثبت نام و تا تاریخ ۲۹ مردادماه پرونده خود را تکمیل کردهاند، خبر داد.
مدیرکل امور مالی صندوق بازنشستگی کشوری گفت: امروز با هماهنگی بانک عامل، وام 25میلیون تومانی ازدواج فرزندان بازنشستگان برای 26هزارو 395 نفر از مشمولان دورههای گذشته که این تسهیلات را دریافت نکرده بودند، واریز شد.
بانک مرکزی بر اساس بند ”الف“ تبصره 16 قانون بودجه سال 1401 کل کشور، بخشنامه اعطای تسهیلات قرض الحسنه ازدواج را با وثایقی سهلتر به شبکه بانکی ابلاغ کرد.
نمایندگان مجلس شورای اسلامی بانگ ها را مکلف به پرداخت تسهیلات تشکیل خانواده مبتنی بر اعتبارسنجی متقاضیان، حداکثر با اخذ سفته از متقاضی و یا یک ضامن معتبر در سال آتی شدند.
سخنگوی کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۱ از مصوبه این کمیسیون برای افزایش وام ازدواج جوانان به ۱۵۰ میلیون تومان خبر داد.
رئیس فراکسیون زنان و خانواده مجلس گفت: کمیسیون اجتماعی مجلس پیشنهاد کرده که میزان وام ازدواج برای هر یک از زوجین، مبلغ ۱۵۰ میلیون تومان باشد و ضامن کارمند هم برای دریافت وام حذف شود.
معاونت امور زنان و خانواده با همکاری معاونت توسعه روستایی و مناطق محروم کشور، اعطای وام به زوج های جوان روستایی متولد دهه ۶۰ با تاریخ ثبت عقد رسمی از ۱۵ مهرماه تا اسفند ۱۴۰۰ را آغاز کرد.
از ابتدای سال جاری تاکنون ۷۰۰ هزار فقره تسهیلات ازدواج، معادل ۶۰ هزار میلیارد تومان توسط شبکه بانکی پرداخت شده است.