به گزارش حلقه وصل، علیرضا رشیدیان با بیان اینکه حمایت کنسولی یک ضرورت است، بیان کرد: در این خصوص ۳ راهکار وجود دارد اول اینکه کنسولی ایران مثل سالهای قبل در عربستان مستقر شود. دوم اینکه در قالب دفتر حافظ منافع این امر حاصل شود و سوم اینکه شبیه به روند کار در موسم حج که تعدادی از کارمندان وزارت خارجه و سازمان حج و زیارت خدمات کنسولی به اتباع ایرانی ارائه کردند در موسم عمره نیز فراهم شود.
وی ادامه داد: وزیر حج عربستان روی موضوع سوم تمایل بیشتری نشان داد و البته در خصوص موضوع دوم نیز عنوان کرد که رایزنی و پیگیری می شود. سومین بحثی که از سوی ما مطرح شد این بود که با شروع راه اندازی عمره زائران ایرانی انتظار میرود قوانین و ضوابط سختگیرانه عربستان برای سفر زائران، سیاحان و گردشگران این کشور به ایران لغو شود.
رشیدیان یادآور شد: قول هایی در این رابطه داده شده و با توجه به مهیا بودن شرایط راه اندازی سفر عمره امیدواریم همه مباحث تامین شود.
رئیس سازمان حج و زیارت با اشاره به وضعیت زائران در سرزمین وحی اظهار کرد: تا پایان شب گذشته ۲۱۵ پرواز از جده و مدینه به سوی ۱۹ ایستگاه پروازی کشورمان انجام شده و همچنین ۵۲ هزار و ۴۰۵ نفر یعنی ۵۹ درصد از زائران به ایران برگشتند.
وی خاطرنشان کرد: تعدادی از کاروان ها ۴۲ روز در سرزمین وحی بودند که عدهای از آنها مشکلات کاری، جسمی و خانوادگی داشته و نیازمند بازگشت به کشور بودند. بدین ترتیب ۱۱۲۸ زائر در پروازها گنجانده شدند و از ظرفیت خالی هواپیما برای بازگشت استفاده شد.
رئیس سازمان حج و زیارت ادامه داد: در مجموع ۷۱ کاروان با ۱۰ هزار و ۲۷۸ نفر در مدینه حضور دارند که ۳۰ درصد جمعیت زائران حاضر در سرزمین وحی را تشکیل می دهند و در مکه نیز ۱۶۷ کاروان با ۲۳ هزار و ۱۷۴ نفر یعنی ۶۹ و ۷۷ درصد حجاج حضور دارند.
رشیدیان در خصوص خدمات درمانی به زائران نیز گفت: در حال حاضر ۱۳ نفر در بیمارستان هلال احمر بستری هستند و ۸ نفر نیز در بیمارستان سعودی که عمده مشکلات آنها تنفسی و ریوی است تلاش شده تا برای این افراد شرایط پایدار ایجاد شود و در صورت امکان زودتر به کشور بازگردند.