
حلقه وصل: نمایشگاه دائمی نوشت افزار ایرانی اسلامی صبح امروز چهارشنبه ۶ شهریورماه با حضور پرویز کرمی رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، طیبه سیاوشی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، محمدمهدی دادمان قائم مقام رئیس سازمان تبلیغات اسلامی، سیداحمد عبودتیان مدیرعامل بنیاد فرهنگی خاتمالاوصیا(عج) و سعید حسینی مدیرعامل مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی در مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی(سرچشمه) افتتاح شد.
گزارش تصویری | افتتاح نمایشگاه دائمی نوشت افزار ایرانی اسلامی
* افزایش تولیدکننگان به ۱۰۰ نفر
سعید حسینی مدیرعامل مجمع نوشت افزار ایرانی اسلامی در این آئین اظهار داشت: کار تولید محصولات نوشت افزار ایرانی را با ۲ تولیدکننده آغاز کردیم و در حال حاضر حدود ۱۰۰ تولیدکننده در این عرصه به فعالیت مشغول هستند. در سالیان گذشته تولیدکنندگان جرات نداشتند بگویند که کالای ایرانی تولید میکنند اما در برهه کنونی با افتخار تولیدات ایرانی را عرضه میکنند.
وی با اشاره به نقش کاراکترها در زندگی کودکان و نوجوانان تصریح کرد: در حال حاضر ۱۵ حوزه کاراکترمحور برای گروه سنی کودک و نوجوان وجود دارد که گردش مالی ۳۲ هزار میلیارد تومانی دارند و لازم است تا در جهت رفع کمبودهای حوزه کاراکتر و شخصیت پردازی گامهای جدیتر و مصممتر برداشته شود. زندگی کودکان و نوجوانان متاثر از حالات و رفتارهای شخصیتهای محبوب کارتونی است و این کاراکترها به عنوان الگو، کودک را به سمت بروز رفتارهای سرزده از شخصیتهای کارتونی سوق میدهند. تاکنون اتفاق خاصی در حوزه شخصیتپردازی رخ نداده است اما در حال انجام اقداماتی هستیم تا بتوانیم شخصیتهای محبوبی را خلق کنیم تا کودکان با تولیدات ایرانی آشنا شوند و فرهنگی ایرانی و اسلامی اشاعه یابد.
مدیرعامل مجمع نوشتافزار ایرانی اسلامی درخصوص افتتاح نمایشگاه دائمی نوشت افزار ایرانی تاکید کرد: افتتاح این نمایشگاه در جهت کارکرد مردمی، صادرات و استفاده مدارس میباشد تا تمام محصولات به صورت یکجا قابل مشاهده باشند. افتتاح این نمایشگاه با حمایتهای سازمان تبلیغات اسلامی و بنیاد خاتم رخ داده است و ذکر این نکته حائز اهمیت است که صداوسیما و رسانهها نیز در پیشبرد ترویج فرهنگ حمایت از محصولات ایرانی نقش به سزایی را ایفا میکنند.
* وعده «کرمی» به دانشگاهها
پرویز کرمی رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در آیین گشایش رسمی نمایشگاه و مرکز فروش دائمی نوشت افزار ایرانی اسلامی، ضمن اشاره به زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهدای انقلاب اسلامی خاطرنشان کرد: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری در حوزه دانش بنیان و کالای ایرانی در حال فعالیت است و در حوزه تولیدات علمی حرکتهای خوبی صورت گرفته است. موضوع شرکتهای دانشبنیان در چند سال پیش موضوعی نو بود که شناخته شده نبود.
وی افزود: در آن زمان ما به تولیدکنندگان میگفتیم اگر محصولی را تولید کنید ۱۰۰ درصد حمایت میکنیم و بعد وارد مذاکره با دانشگاهها شدیم تا اینکه امروزه میزان محصولات افزایش یافته و شرکتهای متعددی راهاندازی شده است. نوشتافزار ایرانی اسلامی نیز در سالهای اخیر چنین روندی را طی کرده است.
رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری افزود: نمایشگاهی توسط معاونت علمی برگزار شد و محصولات ایرانی که عمدتاً به تجهیزات آزمایشگاهی مرتبط بود را معرفی کردیم و با دانشگاهها و مراکز علمی مذاکره کردیم تا با اعطای سوبسید، به خرید این تجهیزات اقدام نمایند.
وی در ادامه سخنان خود اظهار کرد: به مراکز دولتی، دانشگاههای دولتی و آزاد و آزمایشگاههای خصوصی یارانه میدهیم تا بتوانند تجهیزات موردنیاز خود را از محصولات داخلی تهیه کنند. در سال گذشته یک هزار و ۵۰۰ دستگاه «های تک» به فروش رسید و بنا داریم تا با حمایت معاونت علمی ریاست جمهوری، مرکز نوآوری و شتابدهی در حوزه نوشتافزار ایرانی را در آیندهای نزدیک افتتاح نماییم.
* لایحه مالکیت فکری در دستور کار مجلس
طیبه سیاوشی عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در آیین افتتاح نمایشگاه دائمی نوشتافزار ایرانی گفت: متاسفانه کودکان در حال فاصله گرفتن با فرهنگی ایران هستند چراکه دغدغههای لازم برای سوق دادن فرزندان به کالای ایرانی مورد توجه نبوده است. در بازدیدهای به عمل آمده از نمایشگاه ایران نوشت به این نکته پی بردم که بسیاری از محصولات موجود در بازار به کالاهای وارداتی و خارجی اختصاص دارد و و تولیدات ایرانی مورد توجه خاص مصرف کنندکان نیست.
عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بحث ذائقه کودک و نوجوان اهمیت بالایی دارد و باید سلیقه ایرانی ایجاد شود و از تضاویر کاراکترهای محبوب در محصولات جانبی استفاده شود تا مورد استقبال نسل کودک و نوجوان قرار گیرد.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: لایحه مالکیت فکری در دستور کار کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی است که امیدواریم مفید واقع شود و این کمیسیون در حد بضاعت خود از جریان نوشت افزار ایرانی حمایت میکند و خواهان تعامل با فعالان حوزه نوشتافزار ایرانی هستیم.
* لزوم مسالهشناسی دقیق در حوزه صنایع فرهنگی
محمدمهدی دادمان نیز به عنوان سخنران پایانی مراسم تصریح کرد: غرض حضور بنده به نمایندگی از سازمان تبلیغات اسلامی، عرض خداقوت به فعالان حوزه نوشتافزار ایرانی است و آنچه در این جریان مشهود است، مسالهشناسی دقیق در حوزه صنایع فرهنگی است.
قائم مقام سازمان تبلیغات اسلامی ادامه داد: در حوزه صنایع فرهنگی اگر یک زنجیره کامل صورت نگیرد، اثر خود را برجای نمیگذارد و مهمترین کار، پیداکردن حلقه مفقوده در زنجیره تولیدات فرهنگی است. سازمان تبیلغات اسلامی، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و سازمان صداوسیما حمایتهای لازم را انجام میدهند تا آینده مطلوبی برای صنایع فرهنگی به وجود آید.
در پایان سخنرانی مسئولان، از خبرنگاران و مدیران رسانههای خبری فعال در امر ترویج و گسترش استفاده از نوشتافزار ایرانی اسلامی تقدیر و تشکر به عمل آمد.
گفتنی است در این نمایشگاه بیش از ۵ هزار محصول نوشتافزار از ۱۰۰ تولید کننده ایرانی عرضه میشود و نمایشگاه دائمی نوشت افزار ایرانی اسلامی همه روزه و حتی روزهای تعطیل از ساعت ۹ الی ۲۱ در محل یادمان شهدای هفتم تیر در محله سرچشمه تهران پذیرای خانوادهها است.