
حلقه وصل: کتاب «خانم مربی» مجموعهای از خاطرات شفاهی سعیده صدیقزاده پیرامون مسائل تربیتی و آموزشی نسلهای بعد از انقلاب است به چاپ دوم رسید.
کتاب «خانم مربی» به دنبال انتقال تجربیات موفق تربیتی است که موضوعات مختلف فرهنگی با رعایت کیفیت، عمق، تنوع و شیوایی، به عنوان شاخصههای کار مفید تربیتی و انسان ساز، میباشد. محتوای جذاب و نکات ظریف تربیتی بسیاری که در این کتاب آمده، باعث میشود «خانم مربی» را «کتاب کار معلمان و مربیان» و «کتاب کار مادران و همسران جوان» قلمداد کرد.
سعیده صدیق زاده، متولد ۱۳۳۳ و اهل مشهد است که پس از پیروزی انقلاب اسلامی و راه اندازی امور تربیتی در مدارس، به عنوان مربی پرورشی باری از نهادینه ساختن فرهنگ انقلاب را در میان دانش آموزان بر دوش میگیرد.
خاطرات صدیق زاده به دو دورۀ قبل از مربی پرورشی شدن و بعد از آن تقسیم میشود. دورۀ قبل از مربیشدن، شامل خاطرات زندگی شخصی و خانوادگی راوی است. وی در بخش دوم کتاب خاطرات خود از فعالیتهای پرورشی در نُه مدرسه را روایت کرده و به فراز و فرودهای امور تربیتی در مدارس پرداخته است. وی معتقد است: «آنچه که در امور تربیتی مهم است و باید به کار گرفته شود عدم بهکارگیری یک روش تربیتی در دو مدرسه است و هیچ دو مدرسه ای نباید از یک روش تربیتی برای دانش آموزان استفاده کنند. همانگونه که انسانها مثل یکدیگر نیستند هر مدرسه نیاز به یک طرح، برنامه و روش خود دارد و مربیان تربیتی باید به آن توجه ویژه داشته باشند.»
او اکنون بازنشسته شده است، اما به قول خودش هنوز بازایستاده است؛ قلبش برای فرزندان این سرزمین میتپد، به مدارس مختلف سر میزند و برای مربیان تازه در راه گنجینه ای از تجارب و آموزه ها دارد.
وی مأموریت اصلی مربی امروز را رساندن دانشآموز به مصونیت درونی میداند و میگوید: «الآن کنترل بیرونی معنا ندارد. در این نسل جدید فقط باید مصونیت درونیاش را قوی بکنیم، او باید از درون خودش بخواهد و نخواهد و بخواهد که نرود به سمت خلاف.»
چاپ دوم کتاب «خانم مربی» با تحقیق و تدوین مرضیه ذاکری و در ۲۷۲ صفحه، قطع رقعی، تیراژ هزار نسخه و قیمت سی هزار تومان عرضه شده است. پیش از این نیز کتابهای «مربای گل محمدی» (خاطرات و تجربیات مربیان پرورشی دهه شصت) و «دختر تبریز» (خاطرات یک معلم، مربی و امدادگر برجسته تبریزی) از مجموعه کتابهای تاریخ شفاهی مدارس انقلاب، از سوی همین ناشر منتشر شده است. تهیه این کتابها، از طریق تارنماهای عماریار (www.AmmarYar.ir) و پاتوق کتاب فردا (www.bookroom.ir)، و فروشگاههای معتبر محصولات فرهنگی سراسر کشور امکانپذیر است.