به گزارش حلقه وصل، کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: جایگزینی کاملی برای گوشت وجود ندارد و نمیتوان گوشت را به طور کامل از سبد غذایی حذف کرد.
نسرین علیزاده با اشاره به افزایش قیمت گوشت و فرآوردههای گوشتی و کاهش توان خرید مردم برای این محصولات، افزود: تامین پروتئینهای موجود در گوشت از نیازهای اساسی بدن انسان به خصوص کودکان در حال رشد و نوجوانان در سن بلوغ است که با توجه به افزایش قیمت مرغ و گوشت باید جایگزینی برای آن درنظر گرفت تا نیاز بدن تا حدی تامین شود.
وی ادامه داد: برای جایگزینی آن میتوان از حبوبات، غلات، تخم مرغ و... استفاده کرد که البته حبوبات هم به طور کامل جایگزین مناسبی نیست، زیرا پروتئینهای حیوانی دارای ۱۰۰ درصد از اسید آمینههای ضروری مورد نیاز بدن است که در مورد حبوبات اینطور نیست.
علیزاده در پاسخ به این سوال که آیا صرفا گیاهخوار بودن به نفع بدن است؟ گفت: به طور قطع خیر، صرفا گیاهخوار بودن سبب تامین نشدن بخشی از نیازهای اساسی بدن میشود، به طور مثال در گیاهخواری، شیر حذف شده که موجب کمبود کلسیم میشود.
وی تصریح کرد: عامل دیگر رابطه میان میزان مصرف و درصد جذب مواد مورد نیاز است، مثلا یک لیوان شیر ۳۰ درصد از نیاز روزانه انسان را به کلسیم تامین میکند، اما برای تامین همین مقدار کلسیم از کلم بروکلی که یک فرآورده گیاهی و دارای کلسیم است باید یک کیلو کلم بروکلی مصرف شود که چنین مسئلهای تقریبا امکان ناپذیر است.
وی در پایان افزود: فرآوردههای گوشتی دارای پروتئین، اسید آمینههای ضروری و املاح مورد نیاز بدن است و نباید از رژیم غذایی حذف شود، همچنین مصرف میوه و سبزی به صورت روزانه مورد توصیه کارشناسان تغذیه است.