حلقه وصل: تیتر نیم صفحه نخست روزنامههای سیاسی سه شنبه 18 تیر ۹۸ به مسائل مهم روز سیاست پرداخته است.
روزنامه «آفتاب یزد»:
این روزنامه در تیتر اول خود با عنوان «آب که سربالا بره» نوشت:
«... برگردیم به دهه های چهل و پنجاه و شصت و هفتاد. دورانی که سینمای ایران کارگردانانی صاحب سبک و مولف داشت. کارگردانانی که برخی از آنها خودشان سناریوی فیلم ها و نمایش های صحنه ای شان را می نوشتند. بزرگانی مانند علی حاتمی، ساموئل خاچیکیان، ناصر تقوایی، مسعود کیمیایی، داریوش مهرجویی، عباس کیارستمی، پوران درخشنده، اسماعیل ریاحی، محمود استاد محمد، سیروس الوند، بهرام بیضایی، ابراهیم حاتمی کیا، اکبر خواجویی، احمدرضا درویش و ... اگر بخواهیم تنها یک خط درباره هر کدام از نامهایی که به آنها اشاره شد مطلب بنویسیم باید حداقل دو ساعت مطالعه کنیم. هر کدام از این افراد در فیلمنامه نویسی و فیلمسازی تبحر خیره کننده داشتند، برای ساخت یک فیلم ماه ها و بلکه سالها وقت صرف می کردند، کتاب می خواندند، تحقیق می کردند، در جامعه می گشتند، زیر و بم تمام موارد را تجزیه و تحلیل می کردند، برخی شان مانند علی حاتمی تنها برای نوشتن یک دیالوگ نیم خطی مدتها فکر می کردند...»
روزنامه «ابتکار»:
این روزنامه در گزارشی ویژه با عنوان ««گفتوگوی ملی» یا شوی انتخاباتی» نوشت:
«... اواخر اردیبهشتماه سال جاری بود که محمدرضا باهنر رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری از آغاز گفتوگو با برخی اصلاحطلبان از جمله محمدرضا عارف در راستای گفتوگوی ملی خبر داد. او البته این جلسات را گعده سیاسی نامید. این فعال سیاسی اصولگرا با بیان اینکه این گفتوگوها فعلا گعده است، گفته بود: ممکن است من یک چهره شناختهشده در جریان اصولگرا باشم، اما از طرف اصولگرایان هیچ ماموریتی برای حضور در این جلسات ندارم. قاعدتا آقای عارف هم از طرف اصلاحطلبان هیچ ماموریتی ندارد. محمدرضا باهنر که تا پیش از این دیدارهای او و عزتالله ضرغامی با حضور محمدرضا عارف را بیشتر گعده سیاسی مینامید روز گذشته در یک گفتوگوی رسانهای با بیان اینکه محمدرضا عارف، حجتالاسلام احمد مازنی، عزتالله ضرغامی، محمد صدر، حجتالاسلام ابوترابیفرد و خود من عضو این گفتوگو هستیم، از افزایش تعداد اعضا خبر داده و گفته: بهدلیل شناور بودن ممکن است برخی به این لیست اضافه شوند و یا از این لیست خارج شوند...»
روزنامه «فرهیختگان»:
این روزنامه در گزارش ویژه ای با عنوان «کلید کاهش نرخ بیکاری در تحریم» نوشت:
«... بنابراین در یک نگاه کلی عملکرد اقتصاد یک کشور با درک سه مولفه کلی شامل میزان تورم، رشد اقتصادی و بیکاری مورد قضاوت قرار میگیرد. در نتیجه بررسی رابطه این مولفهها میتواند تصویری از آینده اقتصادی کشور را پیش روی اقتصاددانان قرار دهد. طبق اعلام مرکز ملی آمار ایران، جامعه تحت پوشش طرح آمارگیری نیروی کار، مجموعه افرادی است که عضو خانوارهای معمولی ساکن یا گروهی در نقاط شهری یا روستایی کشور هستند. بهعبارت دیگر، در این طرح اعضای خانوارهای معمولی غیرساکن و اعضای خانوارهای موسسهای، مورد آمارگیری قرار نگرفتهاند. کاهش 1.2 درصدی بیکاری فارغالتحصیلان نتیجه گزارش مرکز آمار از آمارگیری نیروی کار در بهار سال 98 نشاندهنده چند نکته قابلتوجه است؛ نخست اینکه نرخ بیکاری جمعیت فعال فارغالتحصیل آموزش عالی، در بهار 98 نسبت به مدت مشابه سال گذشته 1.2 درصد کاهش داشته است...»
روزنامه «ایران»:
این روزنامه طی گزارشی با عنوان «تخریبهای سریالی» نوشت:
«... در روزهایی که وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران میداندار نبرد دیپلماتیکی تمامعیار است، رسانه ملی کشور سریالی پخش میکند که واکنش سخنگوی وزارت خارجه به آن چنین است: «ماندهام که چه بگویم و عجیب است آنچه در این سریال از وزارت خارجه، شخص وزیر و همکاران ما در این سریال نشان داده میشود، با واقعیت منطبق نیست. اسناد مذاکرات و مکاتبات وزارت خارجه در داخل و خارج موجود است و اگر میگفتند ما این اسناد را در اختیارشان قرار میدادیم که سریال واقعیتر باشد.»
روزنامه «جوان»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «امریکایی بودن اینستکس رو شد» نوشت:
«...«مارک دوبوویتز» رئیس اندیشکده دستراستی «بنیاد دفاع از دموکراسیها»، وابسته به رژیم صهیونیستی، که به اتخاذ مواضع به شدت ضدایرانی معروف است، در گفتگو با پولیتیکو در نقش خیرخواه برای ایران ظاهر شده و ادعا کرده است که بهترین راه پیش روی ایران، پذیرش مذاکره با امریکاست. وی گفته است که مذاکره با ترامپ اقدامی «هوشمندانه» خواهد بود و میتواند برای ایران «توافق قرن» را به همراه بیاورد.
پولیتیکو در بخش دیگری از این گزارش به مواضع متناقض دولت ترامپ در قبال ایران پرداخته و نوشته است: «روشن است که ترامپ نگران آن است که جنگ با ایران به جایگاه او میان رأیدهندگان جمهوریخواه در انتخابات ۲۰۲۰ آسیب بزند. او با وعده خارج کردن ایالات متحده از درگیری نظامی در خاورمیانه وارد انتخابات شده بود.»
روزنامه «کیهان»:
طی گزارشی درباره «جیغهایی که «گاندو» درآورد» نوشت:
«... علیرام نورایی یکی از بازیگران گاندو است که پس از حضور در این سریال ضد جاسوسی مورد حمله و حتی تهدید قرار گرفته که البته واکنش او به این حملات هم جالب توجه بود. وی معتقد است وقتی در این سریال ضد جاسوسی مورد حمله و تهدید قرار میگیری یعنی اینکه مسیر درستی است. نورایی با بیان اینکه به چهکسی برمیخورد و چهکسی دردش میآید که راجع به انگلیس بد گفته شود، تصریح کرد: اینها همیشه سؤالات بزرگی است به من بعد از «گاندو» پیغامهای تهدیدآمیز میرسد؛ یعنی اینکه مسیر درستی است. وی در واکنش به برخی سایتهای معلومالحال و صفحات برخی عناصر ضد انقلاب خارج نشین که وی را مزدور رژیم خطاب کردهاند گفت: من دارم از این مردم عشق میگیرم تویی که من را محکوم میکنی به وطنفروشی و مزدور رژیم، من مزدور کدام رژیم باشم تو حالت خوب میشود؟ تو مزدور چهکسی هستی؟...»
روزنامه «صدای اصلاحات»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «نمایش قانون گریزی مسئولانه!» به معامله های سیاسی-اقتصادی قیمت های مسکن اشاره کرد.
روزنامه «وطن امروز»:
این روزنامه در گزارشی با عنوان «آزادی نفتکش قبل از مذاکره با 1+4» نوشت:
«... با این حال، راب مکایر با حضور در وزارت امور خارجه ایران با اظهار اینکه مراتب را سریعا به لندن منتقل خواهد کرد تاکید کرد انگلیس از تحریم یکجانبه آمریکا علیه ایران تبعیت نمیکند! ادعای سفیر انگلستان در عدم تبعیت کشورش از تحریمهای یکجانبه آمریکا بهروشنی نشاندهنده اختلاف مواضع اعلامی و اقدامی دولت بریتانیا است. این در حالی است که انگلستان پس از مهلت 60 روزه ایران برای انجام تعهدات اروپاییها در برجام، به جای اینکه در مسیر عمل به تعهدات و اقدامات اعتمادساز گام بردارد به دشمنی کردن عریان با جمهوری اسلامی ایران روی آورد. دولت انگلستان پس از اینکه آمریکا، ایران را در حمله به 2 نفتکش ژاپنی در دریای عمان متهم کرد، در تبعیت محض از دونالد ترامپ و مایک پمپئو، ایران را به دست داشتن در این حادثه متهم کرد!...»