
حلقه وصل: حمید بالایی عصر امروز در نشست خبری، با بیان اینکه یکی از مهمترین محورهایی که در سازمان بسیج دانشجویی به صورت جدی از ابتدای سال 97 آغاز شده راهاندازی قرارگاه توسعه و تحول بسیج دانشجویی است، اظهار داشت: بسیج دانشجویی در ادوار گذشته نگاههای تحولی را تجربه کرده است.
وی با اشاره به راهاندازی قرارگاه توسعه و تحول بسیج دانشجویی، بیان داشت: مأموریت نخست در این قرارگاه بررسی سابقه تحول و تعالی سازمان بود که تلاشهای خوبی در این زمینه انجام شد.
جانشین رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور با اشاره به خلأهای موجود در راستای دستهبندی نشدن مطالبات رهبری به صورت جامع، مطرح کرد: بیش از 130 سند از دیدارهای رهبری با دانشجویان بررسی و مبتنی بر این بررسی تصمیم مطلوب اخذ و به راهبردهای بسیج دانشجویی رسیدیم.
کادرسازی و نقشآفرینی؛ مطالبات رهبری از بسیج دانشجویی
بالایی با بیان اینکه از جمله انتظارات رهبری از بسیج دانشجویی کادرسازی و نقشآفرینی بسیج دانشجویی است و مجموعه بسیج دانشجویی به این نتیجه رسیده، مطرح کرد: بسیج دانشجویی پنج مأموریت اصلی شناخت مسائل کشور، حل مسائل و پیگیری، گفتمانسازی، مطالبهگری و اقدام میدانی را در دستور کار قرار داده است.
وی با اعلام اینکه برای پیشبرد طرح اعتلای بسیج تمرکز بر راه انداختن هستههای حرفهای فناور با محوریت دانشجویان ارشد مدنظر قرار گرفته، تصریح کرد: بیش از 140 هزار دانشجوی دکترا و 750 هزار دانشجوی ارشد در کشور وجود دارد که روزانه بیش از 700 تا 800 پایاننامه توسط دانشجویان در کشور دفاع میشود.
جانشین رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور با بیان اینکه جهت انجام مأموریت بر هستههای جهادی مطالبهگری و گفتمانسازی با محوریت دانشجویان کارشناسی انجام میشود، اضافه کرد: در حوزه اقدام میدانی نیز تمرکز بر گسترش اردوهای جهادی و خارج کردن آن از صرف اردوهای عمرانی مدنظر است.
اجرای طرح تحول و اعتلای بسیج دانشجویی
بالایی با اشاره به طرح تحول و اعتلای بسیج دانشجویی، مطرح کرد: تا به امروز بیش از 15 استان کشور را رفته و از طرف دبیرخانه طرح را ارائه و گفتمانسازی انجام و بستر عملیاتی در نواحی مختلف پیاده شده است.
وی با اعلام اینکه نگاهها به این موضوع در استان مثبت و فرمانده سپاه استان قول حمایت حداکثری را داد، تبیین کرد: بسیج دانشجویی خراسانجنوبی در حوزه تعلیم و تربیت بسیار خوب عمل کرده و به لحاظ شاخصهای ارزیابی استان پنجمی است که از 100 نمره 86 نمره را کسب کرده است.
وجود 1600 گروه جهادی دانشجویی در کشور
جانشین رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور از وجود یک هزار و 600 گروه جهادی دانشجویی در کشور خبر داد و افزود: تابستان امسال بیش از 40 هزار نفر روز اعزام گروههای جهادی دانشجویی را در سطح کشور خواهیم داشت.
بالایی با بیان اینکه عمده فعالیت گروههای جهادی در مباحث عمرانی و بهداشت و درمان خلاصه شده، مطرح کرد: اعتقاد ما بر این است که مسائل کشور فقط در محرومیتزدایی در حوزه عمرانی نیست بلکه باید در تمام حوزهها ورود پیدا کرده و با مطالبه گری کار جهادی انجام دهیم.
وی با تأکید بر اینکه نباید محرومیت را تنها از دریچه محرومیت عمرانی ببنیم بلکه باید آن را سوق دهیم به سایر مسائل کشور، اعلام کرد: گروههای جهادی اخیرا به سمت کسب و کارهای کوچک پیش رفته و اقدامات خوبی در این زمینه نیز انجام دادهاند که از جمله آن میتوان به تولید محتوا، برگزاری کلاسهای آموزشی و تمرکز بر کسب و کارها و اقتضائات روستاهای خاص اشاره کرد.
مهمترین چالش گریبانگیر بسیج دانشجویی
جانشین رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور عنوان کرد: مهمترین چالشی که بسیج دانشجویی با آن مواجه است این است که بسیج دانشجویی نتوانسته به عنوان متن اصلی دانشگاه شناخته شود و بیشتر نگاهها به بسیج دانشجویی به عنوان انجام فعالیتهای فرهنگی و جانبی و اوقات فراغت است.
بالایی با تأکید بر اینکه باید این انگیزه و باور را برای بسیج دانشجویی ترسیم کنیم که شما باید محوریت و متن اصلی دانشگاه را در دست داشته باشید، اضافه کرد: همچنین باید روزی را برای بسیج دانشجویی ترسیم کنیم که اگر از دانشگاه جدا شود حیثیت دانشگاه زیر سؤال رود و دانشگاه از دانشگاه بودنش بیافتد.
اجرای طرح ولایت با حضور 4500 دانشجو
وی از اجرای طرح ولایت بسیج دانشجویی با حضور چهار و 500 نفرخبر داد و با بیان اینکه مرحله نخست افتتاحیه طرح ولایت روز یکشنبه 16 تیرماه در حرم مطهر رضوی خبر داد و گفت: این طرح در دو مرحله و در بازه زمانی 40 روزه اجرا میشود که مرحله نخست با حضور دو هزارو 600 نفر و مرحله دوم با حضور یک هزار و 900 نفر از 26 تیرماه آغاز میشود.
جانشین رئیس سازمان بسیج دانشجویی کشور با بیان اینکه مطالبهگری دانشجویان باید مبتنی بر یک کار دانشبنیان باشد، اضافه کرد: اگر بخواهیم بسیج دانشجویی جریان مطالبهگری را شروع کند باید به دو مسئله مطالعه و گفتگو توجه جدی داشته باشیم.