به گزارش حلقه وصل، روانبخش بهزادیان بیان کرد: رونق بنادر کوچک موجب خواهد شد، تجمع جمعیتی در طول سواحل کشور توزیع شود.
وی اظهار کرد: علاوه بر این رونق بنادر کوچک عاملی خواهد بود، تا با ایجاد اشتغال از مهاجرت سکنه این بنادر به شهرهای بزرگ جلوگیری بهعمل میآید؛ بنابراین نقش ژئوپلتیک بنادر کوچک از این حیث قابل تأمل است.
بهزادیان با بیان اینکه امکان واگذاری بنادر کوچک به بخش خصوصی همواره مهیا بوده و خواهد بود، گفت: در حال حاضر بنادر فریدون کنار و آستارا در سواحل دریای خزر و بنادر دیلم، کنگان، گناوه و چوئبده در کرانه خلیج فارس به بخش خصوصی واگذار شدهاند.
مدیرکل امور بندری سازمان بنادر و دریانوردی گفت: واگذاری بنادر کوچک به بخش خصوصی مستلزم سوددهی آنها است و بدون انجام سرمایه گذاری در در حوزه زیر ساخت و جذب شناور میسر نمی شود.
وی اضافه کرد: در بنادری که سازمان بنادر و دریانوردی سرمایه گذاری کرده است، اغلب واگذاریها به صورت اجارهای و راهبری بندر بوده و در بنادر دیگر که مستلزم سرمایه گذاری بخش خصوصی است، این واگذاری بصورت BOT و قراردادهای بلند مدت مدنظر قرار میگیرد.
بهزادیان اضافه کرد: مطالعاتی تحت عنوان «بررسی و مطالعه جهتگیریهای راهبردی بنادر کوچک با تمرکز بر الگوی کاربری و مدیریتی» با مشارکت مرکز مطالعات راهبردی سازمان بنادر و مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در حال انجام است، با توجه به این طرح در استان خوزستان ۴ بندر، هرمزگان ۲۰ بندر، بوشهر ۱۱ بندر و گلستان ۲ بندر مورد بررسی قرار گرفته و ضمن بررسی وضعیت موجود، نقاط قوت، ضعف، تهدیدها و فرصت های پیش رو شناسایی شده و ظرفیتها و محدودیتهای عمده آن ها مورد تحلیل قرار گرفته است و در نهایت جهت گیری راهبردی و بسته های موفقیت برای تک تک آنها تهیه میشود.
به گفته وی، در حال حاضر ۳۳ بندر تحت مالکیت سازمان بنادر است که از این تعداد ۲۲ بندر جزء بنادر کوچک محسوب شده و دارای کاربریهای مختلف هستند.
بهزادیان اذعان داشت: علاوه بر موارد عنوان شده سازمان بنادر و دریانوردی در ۲۴ بندر کوچک دیگر نیز حضور دارد و البته بنادر کوچک دیگری نیز موجودند که تحت مالکیت سایر ارگان ها نظیر شیلات، گمرک، فرمانداری، شهرداری و سایر سازمان ها فعالیت می کنند که با در نظر گرفتن آن ها و موج شکن های ایجاد شده، در سواحل کشور بالغ بر ۳۰۰ بندرگاه کوچک وجود دارد.
منبع: فارس