
به گزارش حلقه وصل، برنامه ریزی صحیح تغذیه در ماه مبارک رمضان از اهمیت بسیاری برخوردار است تا علاوه بر آمادگی لازم برای بهره گیری از برکات معنوی و مناجات با پروردگار به تناسب اندام نیز دست یابیم.
* مقدار کافی آب بین افطار و خواب بنوشید تا از کم آبی جلوگیری شود.
* مقدار کافی سبزی ها در وعده های غذایی صرف نمائید. همینطور در پایان هر وعده میوه را فراموش نکنید.
* از دریافت میزان بالا ی قند های ساده ( قند حبه شکر ) شیرینی جات و دیگر اشکال آن ( ذولبیا ، آش شله زرد ) اجتناب نمائید.
* از مصرف غذاهای پرادویه خودداری نمائید.
* کافئین باعث دفع آب از طریق ادرار می شود. پس از مصرف نوشیدنی های کافئین دار مثل قهوه یا چای خودداری نمائید. بطوریکه از ۳ تا ۵ روز مانده به ماه رمضان بتدریج دریافت این چنین نوشیدنی ها را کم کنید زیرا کاهش ناگهانی کافئین ، سردرد های فوری ، نوسانات خلق و خو و تحریک پذیری ایجاد می کند. بهتر است در صورت مصرف چای ، کمرنگ باشد.
* سیگار کشیدن عامل خطر برای سلامتی محسوب می شود و اثرات منفی بر استفاده از انواع ویتامین ها ، متابولیت ها و سیستم های آنزیمی در بدن دارد . لذا از کشیدن سیگار اجتناب نمائید. اگر نمی توانید از کشیدن سیگار دست بکشید آنرا بتدریج از چند هفته قبل از ماه رمضان شروع به قطع کردن نمایید .
* مسواک زدن را فراموش نکنید دندان ها را حداقل قبل از خواب و بعد از سحر مسواک بزنید. توصیه بر این است که بیش از ۲ بار مسواک بزنید.
* افراد طبیعی یا با اضافه وزن باید وزن اضافه کنند. ماه رمضان برای افرادی که اضافه وزن دارند ، فرصت مناسبی برای از دست دادن وزن اضافه است.
* افراد کم وزن یا حاشیه ای وزن طبیعی ، که از دست دادن وزن نومیدند با مراجعه متخصصین تغذیه می توانند از یک برنامه غذایی مناسب با استفاده از جدول ترکیبات مواد غذایی و برنامه موجود ، دریافت انرژی و مواد مغذی مناسب را برنامه ریزی نمائید.
* بعضی از انواع ورزشهای سبک مانند نرمش های کششی ، راه پیمائی توصیه می شود ، مدیریت زمان در اجرای فعالیت مذهبی ، خواب ، مطالعه، شغل ، فعالیت بدنی ، و ورزش نقش بسزایی دارد
10 توصیه تغذیهای
* بیشتر انرژی بدن باید با خوردن سحری تأمین شود پس افطار را سبک بخورید تا شکم سنگین نشود.
* بعد از خوردن سحری حتی الامکان نخوابید، چون وضعیت درازکش سبب برگشت مواد به مری و ترش کردن میشود.
* شروع افطار با مایعات گرمی مانند آب، چای، شیر، سوپ، سبزیجات به همراه چند عدد خرما مناسب است.
* خرما میوه بسیار مغذی و کاملی است که میتواند به همراه چای یا آب جوش در افطار میل شود. خرما منبع مناسبی از مواد معدنی مانند آهن، پتاسیم، منیزیم، روی، کلسیم و فسفر و ویتامینهای A، B1، B2، بیوتین، اسیدفولیک، و ویتامینِ C میباشد.
* غذای افطار باید سبک بوده و سریع هضم شود.
* هر روز بعد از افطار (یک تا دو ساعت بعد) سعی کنید 3 – 2 عدد میوه متوسط مصرف کنید. البته از آبمیوه نیز میتوان استفاده کرد، به شرطی که آبمیوه، طبیعی باشد.
* سعی کنید به جای غذاهای چرب و سرخ شده از غذاهای آبپز و بخارپز استفاده کنید.
* از پنج گروه اصلی غذایی مصرف کنید.
* از تغییرات شدید در عادات غذایی و خوردن غذاهای نامأنوس یا غذاهایی که ناراحتی به وجود میآورند خودداری کنید.
* به جای مصرف زولبیا و بامیه در ماه مبارک رمضان، از کشمش و خرما استفاده کنید.