
به گزارش حلقه وصل، این روزها در هیاهوی گرانی بازار، کاهش قدرت خرید مردم، گرفتاری زندگی روزمره و... شاید تنها دلخوشی که مردم را گرفتار خود کرده است، مقوله فوتبال است.
«فوتبال» پدیدهای اجتماعی است که سن و سال نمیشناسد، اما انگار این مقوله فرهنگی، در همدان بلای جان شده و ضعف فوتبال در استان بسیار مشهود است.
بارها گفته شده است و نوشتهایم فوتبال و فوتسال استان حال و روز خوشی ندارد و شاید افتخارات این هیأت به داشتن چند داور لیگ برتری و بینالمللی محدود شده است و تمام.
هرچند در این میان نباید از نبود رئیس هیأت فوتبال هم به سادگی عبور کرد، جایی که شهردار این روزهای همدان با این همه دغدغه فکری و کاری، دیگر توانی برای تفکر در فوتبال ندارد و سبب این میشود روز به روز در حال پسرفت هستیم و تیمهایمان در لیگ دسته دوم در حال درجا زدن هستند.
هفت سال در حسرت بازی لیگ برتر
استان همدان قریب به هفت سال است در لیگ برتر فوتبال ایران تیم ندارد و تماشاگران مشتاق این دیار، حسرت دیدن یک بازی لیگ برتری را در شهرشان میخورند و معلوم نیست چه زمانی آرزوی دیرینه آنها برآورده می شود؟
تیمهای پاس و شهرداری همدان چند سالی است در لیگ دسته دوم درجا میزنند و حسرت صعود را دارند، هرچند تا حرفی به میان میآید از مدعی بودن پاس تا روز آخر صحبت میشود، اما در واقع تیم مدعی پاس و فانوس به دست شهرداری، الان چه فرقی باهم دارند؟
در دسته سوم هم در فصل آینده دو تیم از استان همدان حضور دارند، ذوب فلزات شهرستان بهار و تالاروحدت مریانج تیمهایی هستند که باید در پایینترین سطح ممکن فوتبالی کشور برای اثبات فوتبال همدان تلاش کنند.
حال ناخوش فوتبال ساحلی و فوتسال آقایان و بانوان
اما در فوتسال هم اوضاع به هیچ عنوان مساعد نیست، یعنی اینکه نه به فوتبال رسیدند و نه به فوتسال.
تیمهای مختلفی از جمله سرخپوشان همدان در ردههای سنی، تیم سلامت در لیگ دسته دوم فوتسال کشور و... هرکدام بنابر عدم حمایت مسوولان، راه انحلال را پیش گرفتند و تعطیل شدند.
وضعیت فوتبال و فوتسال بانوان هم دست کمی از آقایان ندارد، تیمهای مختلفی آمدند و تیمداری کردند و دست آخر برای همیشه منحل شدند، ما عملاً این روزها تیمهای خاصی در مسابقات کشوری نداریم.
فوتبال ساحلی همدان پیش از این در لیگهای کشوری حضور داشت اما این روزها هیچ تیمی وجود ندارد و علماً فوتبال ساحلی به تاریخ پیوسته و در آینده خاطرهای بیش نخواهد شد.
کارشناسان بر این باورند سقوط تیمهای پایه به منزله فروپاشی ساختار فوتبال استان محسوب میشود، روزگاری نه چندان دور تیمهای پایه در لیگهای مختلف کشور آقایی میکردند.
با این وضع بازیکنی هم از همدان در تیمهای ملی بازی نخواهد کرد اگرچه در یک مقطعی در برخی ردهها چند بازیکن به اردو دعوت میشوند اما از ملیپوش شدن خبری نیست، درست برخلاف دوران گذشته فوتبال همدان که بسیاری از فوتبالیستهای این استان در تیمهای ملی و باشگاههای مطرح حضور داشتند.
هرچند این روزها تیم جوانان شهرداری همدان کمی اوضاع را تغییر داده و اگر خدا بخواهد به لیگ برتر صعود خواهد کرد اما هیچگاه نمیتوان سیاست غلط را پشت این صعود احتمالی به لیگ برتر پنهان کرد.
پرسش کارشناسان و پیشکسوتان فوتبال همدان از متولیان این رشته این است که با این کارنامه ضعیف و بیسابقه مگر چه سودی برایتان دارد که اصرار بر ماندن دارید و دست برنمیدارید؟
مدارس فوتبال، تهدید یا فرصت؟
بر اساس آمار موجود مدارس فوتبالی زیادی در سطح استان وجود دارد اما هیچگاه یک بازیکن نخبه از این مدارس به فوتبال کشور معرفی نشده و قطعاً نگاه اقتصادی و درآمدزا متولیان مدارس و نبود برنامه مدون برای رشد و پرورش بازیکنان نخبه از سوی متولیان فوتبال همدان از یک فرصت، یک تهدید میسازد.
بیکیفیت بودن برخی مدارس، تعداد کم ناظران، ازدحام بیش از حد بازیکنان هنگام آموزش در یک محوطه کوچک، تهدید محسوب میشود، اما حضور هزاران علاقهمند به فوتبال در مدارس یک فرصت است برای پرکردن اوقات فراغت و کشف استعدادها مشروط بر اینکه خوب آموزش ببینند و خوب هم نظارت شوند.
حال خوش داوری و افتخار به آن
برخلاف دیگر قسمتهای فوتبال همدان، حال داوری این روزهای استان بسیار خوب است و کارنامه قابل دفاعی برای مسوولان فوتبال همدان به جای گذاشته است.
حضور سه داور بینالمللی فوتبال، قریب به 6 داور لیگ برتری در فوتبال، فوتسال و فوتبال ساحلی، قریب به بیش از 20 داور در لیگهای مختلف کشوری بزرگسالان و بیش از 20 داور در مسابقات ردههای سنی، نمره داوری فوتبال همدان را ممتاز کرده است.
مدارک مربیگری بر قاب یادگاری
برخی کارشناسان بر این باورند وجود نزدیک از یکهزار مربی با مدرک، درجه A ،B ، C و D آسیا و ایران در استان همدان هم یک تهدید محسوب میشود، اینکه هیأت اقدام به تربیت این همه مربی کرده است، باید به فکر بازار کار برای آنها هم باشد.
اینکه مبلغ گزافی از بابت ورود به عرصه مربیگری دریافت میشود، نتیجه آن میشود که آنها مدارک خود را قاب گرفته و بر دیوار بکوبند چراکه برای این همه مربی، این تعداد تیم وجود ندارد.
با وجود اینکه در همدان مربیانی خوبی هم وجود دارد و در یک مقطع کوتاهی هم در استانهای دیگر مربیگری کردند، اما آنها هماینک خانهنشین شدهاند و هیأت فوتبال هم نتوانسته برای این مشکل، فکری کند.
حالا باید حسرت مربیان جوانی را خورد که با هزاران امید مدرک گرفتهاند ولی تیمی برای کار کردن نیست از این رو آنها به هرز میروند و بهتر است هیأت فوتبال همدان پیش از تولید انبوه و فلهای به فکر کار برای مربیان باشد.
به نظر میرسد کیفیت برگزاری کلاسهای مربیگری در همدان بسیار پایین است چراکه این استان نه تنها تیمی در پایهها در لیگ برتر ندارد بلکه بازیکنی هم از این استان در تیمهای مختلف ملی بازی نمیکنند.
با این تفاسیر باید گفت فوتبال همدان در حال درجه زدن است و قطعاً در آیندهای نزدیک با مشکل جدی مواجه میشود، بهتر است رئیس آن کمی بیشتر برای فوتبال وقت بگذارد و به جای درخواست غیر کارشناسی میزبانی آسیایی، کمی برای ترمیم فوتبال استان تلاش کند.
منبع: فارس