
به گزارش حلقه وصل: در هفته های اخیر که رژیم صهیونیستی بر شدت حملات و کارزار تحرکات تروریستی خود علیه لبنان و به طور خاص، مواضع و چهره های برجسته حزب الله لبنان افزوده، تحلیل و تفسیرهای مختلفی با محوریت چهارچوب، فلسفه و ایده این درگیری ها مطرح شده و همچنان نیز می شود. رژیم اشغالگر قدس در روزهای اخیر بارها و بارها از اراده خود جهت پیشروی زمینی در خاک لبنان سخن گفته با این حال به اعتراف خودِ مقام های اسرائیلی نه تنها حتی نتوانسته یک متر در خاک لبنان پیشروی کند بلکه تلفات قابل توجهی را نیز در این زمینه متحمل شده و بسیاری از تئوریسین های اسرائیلی و غربی هشدار می دهند که تجاوز زمینی به لبنان می تواند به یک فاجعه برگ برای صهیونیستها تبدیل شود.
از این رو، در روزهای اخیر که شاهد تشدید درگیری ها میان نیروهای حزب الله لبنان و ارتش اسرائیل در مناطق مرزی دو طرف بوده ایم، بیش از هر زمان دیگری نقطه ضعف های صهیونیست ها در مواجهه با مقاومت اسلامی لبنان آشکار شده است. موضوعی که خود از یک شکست تمام عیار برای اشغالگران صهیونیست حکایت دارد.
در این رابطه به طور خاص می توان به 3 متغیر قابل توجه که حاکی از ناتوانی رژیم اشغالگر قدس در مواجهه با رزمندگان حزب الله لبنان است، اشاره کرد.
یک: افزایش قابل توجه قدرتِ حزبالله لبنان در مقایسه با جنگ 33 روزه
یکی از نکاتی که اغلب تحلیلگران مسائل نظامی و راهبردی به آن اشاره دارند این است که حزب الله کنونی، تفاوت های زیادی با سال 2006 و جنگ با رژیم اشغالگر قدس در آن سال دارد. در آن زمان، حزب الله تنها می توانست مناطق شمالی فلسطین اشغالی و نهایتا شهر بندری حیفا را هدف قرار دهد با این حال اکنون، زرادخانه موشکی این جنبش که بنا بر ارزیابی های غربی و صهیونیست ها چیزی بین 120 تا 200 هزار موشک در اختیار دارد، می تواند هر نقطه ای در فلسطین اشغالی را هدف قرار دهد.
در عین حال، حزب الله لبنان می تواند از هر نقطه ای از لبنان، اقدام به پرتاب موشک و پهپاد به سمت اراضی اشغالی کند. موضوعی که خود می تواند یک برگ برنده برای این جنبش در نبردهای میدانی و زمینی با اسرائیل باشد. فراموش نکنیم که حزب الله لبنان در حوزه توان زرهی و پدافندی نیز به قابلیت های قابل توجهی دست یافته و تاکنون در چندین نوبت گزارش های مختلفی از هدف قرار گرفتن پهپادهای مدرن هرمس 450 و هرمس 900 ارتش اسرائیل توسط حزب الله لبنان و یا فراری دادن جنگنده های پیشرفته اسرائیلی توسط سامانه های پدافندی این جنبش منتشر شده است.
*خبرگزاری آناتولی ترکیه در گزارشی به این نکته اشاره کرده است که اسرائیل با موانع جدی و عدیده ای در نبرد با حزب الله لبنان رو به روز است. جدای از قدرت نظامیِ زمینی قابل توجه این گروه، اکنون این جنبش میتواند از هر نقطه ای با موشک و پهپادهای خود به نیروهای اسرائیلی حمله کند و از آن ها در مقام یاورِ نیروی زمینیاش استفاده کند.
بگذریم که نیروی میدانی و زمینی حزب الله لبنان هم در قیاس با سال 2006، خبره تر و ورزیده تر شده و می تواند بحرانهای جدی را برای نیروهای اسرائیلی در میدان های نبرد ایجاد کند. البته که حزب الله اشراف قابل توجهی را نیز بر مناطق جغرافیایی درگیر در جنوب لبنان دارد و این مساله هم به یک ابربحران برای اسرائیل تبدیل شده است.
دو: نبرد حزب الله لبنان با سلاحی متفاوت
یکی از نواقصی که همواره تحلیل های غربی و صهیونیستی در ارزیابی محور مقاومت با آن رو به رو بوده اند این مساله است که آن ها همواره بر اساس معیارهای مادی اقدام به سنجش توان و قدرت اعضای این محور می کنند. این در حالی است که در عرصه میدانی، تاکنون بارها و بارها اثبات شده که طرفِ قوی تر از حیث تسلیحاتی و نظامی نمی تواند لزوما پیروز میدان باشد. بلکه مثلا در جریان جنگ سال 2006، حزب الله لبنان با قابلیت های تسلیحاتی و نظامی به مراتب محدودتر توانست شکست سنگینی را به اسرائیل تحمیل کند.
حال در وضعیت کنونی و به طور خاص پس از شهادت سید حسن نصرالله به دست رژیم اشغالگر قدس، رزمندگان حزب الله در عمل به عهد خود با سیدِ مقاومت و نبرد با اشغالگران صهیونیست، مصمم تر از هر زمان دیگری هستند. بگذریم که حزبالله لبنان در خاک خود و برای حراست از وطن می جنگد و این در نقطه مقابله رویکردهای تجاوزکارانه و نامشروع رژیم اسرائیل است. موضوعی که خود یک اهرم قدرت ساز برای حزب الله لبنان در مواجهه با دشمن اسرائیلی است.
سه: فرسودگی فزاینده ارتش صهیونیست ها
ارتش اسرائیل بیش از یک سال است که در میدان های جنگ غزه می جنگد و هنوز به هیچکدام از اهداف تعیین شده برای خود در قالب این جنگ در مواجهه با گروه های مقاومت فلسطینی دست نیافته است. حال اینکه یکچنین نیروی نظامی بخواهد علیه نیروهای تازه نفس حزب الله لبنان وارد عمل شود و کسب دستاورد داشته باشد، بیش از همه چیزی شبیه به یک رویا و توهم است تا واقعیت.
در جریان جنگ 33 روزه، حزب الله لبنان علی رغم پیروزی نهایی، به شدت از ناحیه حملات بی وقفه صهیونیست ها تحت فشار بود با این حال، اکنون این جنبش آماده یک جنگ فرسایشی با صهیونیست ها است و ثابت کرده که می تواند میدان نبرد را به عمق اراضی اشغالی بکشاند. حزب الله لبنان با موشک و پهپادهای خود و البته تونل های زیرزمینی اش که بخشی از آن ها به عمق اراضی اشغالی راه دارند، می تواند شوک های جدی را به اسرائیل تحمیل کند. در کنار این مساله، باید توجه داشت که کلیت محور مقاومت نیز به صراحت اقدام به حمایت از حزب الله لبنان و مقاومت فلسطین می کنند و این موضوع خود وضعیت را برای صهیونیست ها بحرانی تر می کند.
*مجله 972+ در گزارشی با اشاره به جاه طلبانه بودن ایده حمله اسرائیل به لبنان، به طور خاص به این نکته اشاره می کند که اسرائیل صرفا با تنش زایی علیه لبنان سعی دارد تا وجهه خود را که در مواجهه با محور مقاومت به شدت خدشه دار شده ترمیم کند. با این حال، این رژیم در این مسیر با موانع و چالش های جدی و قابل توجهی رو به رو است.
در این فضا، بسیاری از تئوریسین های اسرائیلی نظیر ژنرال اسحاق بریک از فرماندهان ارتش اسرائیل هشدار می دهند که ورود اسرائیل به خاک لبنان می تواند روحیه رزمندگان و نیروهای حزب الله را تا چند برابر افزایش دهد. زیرا در نبرد رو در رو، اسرائیل شانس چندانی در مواجهه با حزب الله ندارد. حال در این فضا، به خوبی می فهمیم که چرا اسرائیل صرفا به حملات هوایی علیه لبنان و مواضع حزب الله بسنده می کند. زیرا اگر آن ها را نیز انجام ندهد، شکست آن بیش از پیش جلوی چشم افکار عمومی خودش، منطقه و جهان آشکارتر خواهد شد. از این رو این حملات نه از موضع قدرت بلکه کاملا ناشی از ضعف صهیونیست ها هستند.