به گزارش حلقه وصل: دوازدهمین کنگره بزرگداشت مقام شهید مصطفی احمدی روشن با عنوان «مصطفای شهید با گفتمان جوان مؤمن انقلابی» با سخنرانی حجتالاسلام عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در امامزاده علی اکبر علیه السلام چیذر و در جوار مزار شهید احمدی روشن برگزار شد.
خسروپناه در این مراسم با بیان اینکه شهید احمدی روشن فعالیتهایی داشت که به لحاظ امنیتی اجازه نداشت و نمیتوانست اعلام کند، گفت: او مقالههای زیادی منتشر کرد اما اگر به دلایل امنیتی نبود، بیش از اینها میتوانست مقاله منتشر کند. از ویژگیهای بارز این شهید، با همت و اهل پژوهش بودن او بود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: از دیگر ویژگیهای این جوان مؤمن و انقلابی، این بود که از علم و استعدادی که به او عطا شده بود، در مسیر درست استفاده میکرد. او رفع کننده مسائل بود و نگاه میکرد که الان چه مسئلهای بر زمین مانده؛ سپس برای حل آن پیشقدم میشد.
وی تصریح کرد: از ویژگیهای دیگر شهید احمدی روشن که ملموس بود و قابل اشاره، میتوان به جسور، جدی و شجاع بودن ایشان اشاره کرد،. او اهل مصالحه نبود و این آفتی است که متأسفانه بعضی مدیران دارند، اینکه انسان شجاع باشد و در تحقق عمل حق اهل تسامح نباشد ویژگی بسیار مهمی است.
خسروپناه افرود: مقام معظم رهبری امام خمینی(ره) را اینگونه توصیف میکنند: «امام خمینی در حوزه فقه فقیه بود، در اصول برجسته بود، مفسر قرآن کریم بود، در فلسفه نظریه پرداز بود و عارف بود و صاحب نظریه جدید در عرفان بود.» مقام معظم رهبری میگویند که فرق امام خمینی با علمای دیگر تنها در علم نبود، بلکه امام شجاع بود.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی شهید مصطفی احمدی روشن را نیز شجاع و جسور دانست و شرح داد: او اگر با مسائل دشوار مواجه میشد، هرگز نمیگفت من نمیتوانم. هم توانایی را در خود میدید و هم اهل مصالحه نبود. دیدید بعضی مدام میگویند مصلحت نیست این کار یا مصلحت نیست با فلان جریان مقابله شود؟ پس مصلحت چیست؟ هرگز نمیشود به بهانه مصلحت حقیقت را فدا و فنا کرد. مصلحت در مباحث دینی و اجتماعی ما دارای جایگاه است. نمیخواهم مصلحت را نفی کنم. اما اینکه همه جا حق و حقیقت فدای مصلحت بشود، قطعاً نادرست و خطرناک است.
وی در ادامه یکی دیگر از ویژگیهای شهید احمدی روشن را توضیح داد و گفت: دیگر ویژگی این شهید، تلاش مستمر فی سبیل الله است. شوخی نیست شخصی ۸ سال مسیر تهران به نطنز را در رفت و آمد باشد و تعطیلی، عید و ... نداشته باشد. در صورتی که میتوانست مانند بعضی از مدیران صرفاً کارمند باشد و در ساعت خاصی بیاید و برود؛ لیکن نیروی انقلابی جمعه و شنبه، تعطیل و غیر تعطیل برایش تفاوت ندارد.
خسروپناه دیگر ویژگیهای نیروی انقلابی و جهادی را توضیح داد: نیروی انقلابی باید اهل کار باشد و بدون توقع. بعضی متأسفانه اداری هستند و در همان ساعت اداری هم تلاشی برای انجام کار مردم نمیکنند و باعث بدبینی مردم به نظام و انقلاب میشوند. این افراد میتوانند در ظاهر خیلی مذهبی و ارزشی هم باشند، اما حتماً اهل معصیت هستند که الحمدلله اینگونه افراد عدد قلیلی هستند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی شرح داد: شهید مصطفی نسبت به مسائل بیتالمال و حقالناس بسیار حساسیت داشت و بیتفاوت نبود. بعضی در برابر حقالناس بیخیال هستند و اصلاً برایشان مهم نیست. باید در این زمینه تمرین داشت تا نسبت به این موضوع بیتفاوت نشویم.
وی در ادامه شهید احمدی روشن را به معنای واقعی کلمه ولایت مدار و اهل بصیرت دانست و معنای ولایت را این طور توضیح داد: ولایت یعنی پیوند ناگسستنی ولی با مردم، مردم با ولی و مردم با همدیگر. معنی ولی نه دوستی است نه سلطنت و نه... بلکه ولی یعنی پیوند ناگسستنی.
حجتالاسلام خسروپناه ادامه داد: ویژگیهایی که از شهید احمدی روشن گفتم به این دلیل بود که مردم عزیز بشنوند و بدانند چرا امروز مصطفی احمدی روشن برای همه ما، خصوصاً جوانان، الگو است. اما چرا رژیم منحوس صهیونیستی این جوان ۳۲ ساله را به شهادت رساند؟ این شهدای هستهای به دنبال دانشی کاربردی بودند که کشور را به رشد و بالندگی میرساند و مهمتر، اینکه از وابستگی به استعمار خارج میکرد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: زمانی که شهید احمدی روشن پروژه غشای پلیمری یا بسیاری از طرحهای دیگر که امروز به حمد الهی به نتیجه رسیدهاند را دنبال میکرد، باعث رشد ایران اسلامی عزیز شد. مشخص است که رژیم صهیونسیتی و دیگر دشمنان قسم خورده این ملت احساس خطر کرد و برای شهید کردن این عزیز و دیگر دانشمندان هستهای اقدام کرد.
وی در پایان مراسم گفت: زهی خیال باطل که با شهادت مصطفی احمدی روشن این ملت او را از دست داده باشند. خیر، این سرزمین هزاران احمدی روشن در دامن خود پرورده است که البته با خون این شهیدان رشد کردهاند.
حجتالاسلام خسروپناه در حاشیه این مراسم در گفتوگو با خبرنگار فارس ضمن مهم دانستن تبیین خلقیات شهید احمدی روشن گفت: این که شهید احمدی روشن با چنین جایگاه علمی که حتی بعد از شهادتش از دانشگاه تهران برای او دکترای افتخاری صادر کردند، حرمت پدر، مادر، همسر و فرزند را حفظ میکرد بسیار مهم است. ما دائماً درباره اختراعات و توسعههای علمی او صحبت میکنیم، اینها هم مهم هستند. اما جامعه امروز به شدت نیاز به اخلاق حسن دارد.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی جمله خود را توضیح داد: این که میبینیم در فضای مجازی به راحتی به افراد تهمت میزنند، توهین میکنند و به حقوق انسانها بیتوجهی میکنند، نشان از آن دارد که مسئله فضائل اخلاقی و اخلاق حسنه، در برخی دارد به فراموشی سپرده میشود. از پیغمبر صلالله علیه و آله وسلم سؤال میشود که حقیقت دین چیست؟ پیغمبر صلالله میفرمایند: «اخلاق حسن».
وی ادامه میدهد: همه دستگاهها باید فعالیتشان را در عرصه تبیین ویژگیهای شهید احمدی روشن بیشتر کنند. مثل صداوسیما، فعالان فرهنگی در سازمان تبلیغات، وزارت ارشاد، نهاد رهبری در دانشگاهها که نقش بسیار مهمی میتوانند داشته باشند و سایر وزارتخانههایی که میتوانند بعدی از ابعاد شهید احمدی روشن را تبین کنند.
برنامه سالگرد شهادت نخبه بسیجی مصطفی احمدی روشن از سال ۱۳۹۵ به همت دوستان و همرزمان شهید شکل دیگری به خود گرفت و با عنوان «مصطفای شهید» برگزار شد.