حلقه وصل: طاهره فامیلخلیلی مسئول ستاد نهضت پیشرفت بانوان طی گفتگویی با اشاره به راهاندازی کافه کتاب یا رفیقانه ویژه دختران در همدان اظهار کرد: این کافه یک مرکز تخصصی رشد، خلاقیت و استعدادیابی دختران است.
وی گفت: چهار سال به دنبال راهاندازی این کافه بودیم چراکه با توجه به خلاهای دوره نوجوانی دختران و ضرورت انجام اقدامات و ایجاد شرایطی برای این سنین نظیر سرگرمی، توجه به سلامت روان و هویت، ایده راهاندازی مرکز تخصصی رشد، خلاقیت و استعدادیابی برای دختران مطرح شد.
مسئول ستاد نهضت پیشرفت بانوان با بیان اینکه این مرکز خدمات مطالعه، امانت کتاب و حتی پذیرایی را دارد تاکید کرد: دختران اگر برنامه تولد، دورهمی، روضه دخترانه در مناسبتها و مراسم فارغالتحصیلی داشته باشند این کافه پذیرای حضور آنهاست.
وی با بیان اینکه این مرکز یک آتلیه عکاسی و یک اتاق بازی هم دارد گفت: در اتاق بازی هم بازیهای حرکتی و فیزیکی و بازیهای سهبعدی و واقعیت مجازی ارائه میشود که با توجه به ایام محرم واقعیت مجازی بازسازی صحنهها و رویدادهای عاشورا در برنامه قرار دارد.
فامیلخلیلی با بیان ینکه در این مرکز خدمات مشاوره و استعدادیابی نیز ارائه میشود گفت: کسانی که میخواهند در طرح خودشکوفایی شرکت کنند، میتوانند بعد از ثبتنام زیر نظر مربی تقسیمبندی شوند و یک دوره دو تا چهار سال را سپری کنند.
وی اضافه کرد: این دورهها شامل جلسات هفتگی، اردو، خدمات استعدادیابی و یک دوره کامل خودشکوفایی است که مهارتهای دوره نوجوانی مورد نیاز را به این قشر ارائه میکند تا استعدادها و توانمندی خود را بروز و ظهور دهند.
مسئول نهضت پیشرفت بانوان با بیان اینکه کافه کتاب یا مرکز رشد و خلاقیت، کارگاهها و ورکشاپهای آموزشی برگزار میکند افزود: کارگاههای کوتاهمدت و بلندمدت نیز طبق دورهای برای دختران برگزار میشود.
وی با بیان اینکه تمام فعالیتهای این مرکز زیر نظر گروههای مردمی و با همکاری دختران نوجوان پیگیری، طراحی و ارائه میشود گفت: مسئولان واحدهای مختلف این کافه از نوجوانان هستند و در طول روز از ساعت ۹ تا ۱۲ و بعد از ظهر از ساعت ۱۶ تا ۱۹ به جز روزهای تعطیل برقرار است.
فامیلخلیلی با تاکید بر اینکه این کافه در روزهای تعطیل نیز با هماهنگی قبلی و به صورت رزرو آماده ارائه خدمات است افزود: فضای طراحی شده در کافه طوری است که دختران نوجوان به همراه دوستان خود حضور یافته و تفریح سالم و سرگرمی دارند.
وی با بیان اینکه در این مرکز منوی خوراکی جذاب طراحی شده که عنوان کتاب دارد، یعنی خوراکیهایی که ارائه میشود با نام کتابهایی گلچین شده و با خوراکیها تناسب دارد افزود: دختران کتاب و خوراکی را سفارش میدهند، بعد از اینکه منو تقدیم آنها شد تا هر خوراکی را میل کنند، کتابی که برگرفته از آن نام انتخاب شده، روی میز قرار میگیرد تا با آن آشنا شوند.
مسئول ستاد نهضت پیشرفت بانوان همدان با بیان اینکه دختران علاقمند به کتاب در ساعاتی که در کافه هستند میتوانند مطالعه کنند و کتاب امانت بگیرند خاطرنشان کرد: در این کافه خدمات معرفی کتاب هم ارائه میشود و در کانالهای شبکههای مجازی هم به این موضوع اشاره میشود تا کتابهای مفید در دوره نوجوانی معرفی شود.
وی با بیان اینکه پاتوق کتابخوانها نیز دایر است تا افراد تجربیات کتابخوانی خود را با یکدیگر به اشتراک بگذارند گفت: در قالب این پویشها افرادی که با دوستان قدیمی خود در کافه حضور مییابند و یا آدابی را رعایت میکنند، مشمول دریافت تشویقی هستند که ممکن است شامل تخفیف کارگاهها، کلاسها و یا قیمت منو باشد.
فامیل خلیلی با تاکید به اینکه شرایطی فراهم شده که صرفا یک کافه معمولی نداشته باشیم بلکه یک کافه کتاب ویژه دختران و نوجوانی آنها باشد گفت: استقبال خوبی از این مجموعه شده تا جایی که برخی از مجموعههای فرهنگی هم درخواست داشتند کلاسها و کارگاههای خود را در آنجا برگزار کنند.
وی با بیان اینکه در ایام محرم خدمات تولد ارائه نمیشود اما روضههای دخترانه و ادای نذرها برقرار است گفت: نخستین برنامه هیاتی ما روز یکشنبه برگزار خواهد شد و هشتم مرداد نیز هیات رفیقانه در این مرکز برگزار میشود که علاقمندان میتوانند شرکت کنند.
فامیلخلیلی با اشاره به اینکه نوجوانی سرزمین رها شده است و کار تربیتی در این حوزه تقریبا رها شده است و متولی خاصی ندارد گفت: ما در این راستا خلاها را شناسایی کردیم و متوجه شدیم باید بستر لازم برای شکوفایی دختران نوجوان فراهم شود.
وی با تاکید به اینکه ما به دنبال این بودیم صدای دختران نوجوان را بشنویم و با آنها گفتمان داشته باشیم خاطرنشان کرد: گاهی زمینه شکوفایی استعدادهای دختران را فراهم نمیکنیم و در نتیجه آنها به سمت طغیان و سرکشی میروند اما اگر بستر زیست عفیفانه فراهم شود میتوانیم بستر شکوفایی استعداد آنها را فراهم کنیم.