به گزارش حلقه وصل، محمدجواد معتمدی نژاد، یکی از اعضای سبق جنبش عدالتخواه دانشجویی است که گفته می شود روز یکشنبه 7 بهمن ماه به دادگاه احضار شده است. این دادگاه در پی دستگیری وی در جمع اعتصاب کامیون داران که در تابستان انجام شد، برگزار می شود. معتمدی نژاد دربارهی موارد اتهامی خود گفته است: «احضاریه ابلاغ شده، اما موارد اتهامی در آن عنوان نشده است. نمیدانم اتهام چیست، اما آنچه در جلسات بازپرسی مطرح شد، اخلال در نظم عمومی بود، الان هم که پرونده از دادسرا به دادگاه رفته است.»
این فعال دانشجویی در گفت و گویی به بیان ماجرا پرداخته و می گوید:
- در اولین دادگاهتان چه مسائلی مطرح شد و مطالبی که برای دفاع گفتید را بیان کنید.
موردی که عنوان شد این بود که چرا شما به آنجا رفتید و چه ارتباطی به شما داشت آیا کارتان شبکه ای بود؟ پاسخی که بنده دادم این بود که وظیفه ذاتی ماست و چون در کسوت جنبش دانشجویی بودیم این احساس مسئولیت را دوچندان می کرد و بالاخره یک ابزاری بود برای پیگیری یکسری مطالبات.
- به نظر شما اولویت یک تشکل دانشجویی باید پرداختن به مسائل دانشگاه باشد یا اینکه به مسائل بیرون از دانشگاه بپردازد؟
جنبش دانشجویی امروزه بیش از پیش اخته شده است. تشکل دانشجویی خواستگاهش از دانشگاه به بیرون از دانشگاه است، تشکل دانشجویی اگر قرار بود که صرفا مسائل دانشجویی و صنفی را صرفا پیگیری بکند که نامش تشکل دانشجویی نبود بلکه نامش شورا صنفی بود. ماهیت تعیین می کند که چگونه باید رفتار کند و عملکردش چگونه باشد همانطور که یک دانشجو عضوی از جامعه است که با افراد و خانواده خود به عنوان اعضای جامعه ارتباط دارد. اگر توانستیم دانشجو را از جامعه جدا بکنیم آن موقع می توانیم، تشکل دانشجویی را از جامعه جدا و محدود بکنیم. جنبش دانشجویی باید در این مواقع راهکار ارائه بدهد.
- با توجه به اصل ۲۶ و ۲۷ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران که بحث برانگیز ترین موضوع است آیا اجتماعی که شما در آن حضور پیدا کرده بودین مخل مبانی اسلام است؟
ببینید اصلا اجتماعی شکل نگرفته بود که مخل مبانی باشد یا نباشد. یک توضیحی در مورد این اجتماعات بدهم، این اصل جزو اصول ... قانون اساسی است و برآمده از دل مکتب، اما متاسفانه آنقدر تفسیر پذیر است و دست مسئولین ذیربط باز هست که تقریبا همه اجتماعات غیر از 22بهمن و روز قدس و ... را مخل مبانی میداند.
- سوالی که بسیار مهم است و شاید دغدغه ذهنی دانشجویان باشد، این است که شما چرا بین کامیون داران حضور پیدا کردید چه سود یا فایده ای و یا احیانا ضرری داشته برای شما و صرف حضور در آنجا جرم محسوب می شود که شما را بازداشت کرده اند یا نه اقداماتی انجام داده اید؟
اگر ما تمام حکم های دینی و مکتبی را از این قضیه جدا کنیم -که البته نمیشود- اگر انسانی دستش میرسد که برای دیگری کاری بکند باید انجام بدهد، حالا یکبار این کمک در قالب کمکی نقدی است به یک آدم محتاج که اگر انجام بشود در هنگام مشکلات شخصی که کمک کرده هم قطعا دیگران به سمت او می آیند؛ یعنی میخواهم بگویم فارغ از بحث های دینی و مکتبی این هم یک مسئله است.
- آیا شما در آنجا اقدام خاصی انجام دادین؟ یا صحبتی کردید با کامیون داران؟
خیر اصلا نشد، ما میخواستیم ببینیم مطالبات راننده ها چیست، از نزدیک با آنها روبرو بشویم، در سال 95 که اعتصاب کامیون داران در پایانه بار بندر بود خود بنده پیگیر این مطالبات صنفی بودم، همان جا با سید میثم صفاییان و بقیه راننده هایی که به صحنه آمده بودند آشنا شدیم و ماجراهای دیگر؛ یعنی میخواهم بگویم این قضیه از طرف ما، از طرف جنبش، از طرف خود بنده مسبوق به سابقه بود و ما می خواستیم برویم آنجا که ببینیم الان راننده ها مسائل شان چیست، چقدر مطالباتشان برطرف شده، دغدغه اصلی شان چیست، که در بدو ورود دیدیم آقای صفاییان که قبل از ما رفته بودند داخل را گرفته اند!
منبع: خبرنامه دانشجویان ایران