
حلقه وصل: واقعه مسجد گوهرشاد مشهد در تیر ماه 1314 از رخدادهای مهم دوران پادشاهی رضا شاه پهلوی و دوران نخست وزیری محمد علی فروغی به شمار می آید. خیزش مردم در جریان این واقعه، در اعتراض به اجباری شدن بر سرنهادن کلاه شاپو و کشف حجاب اجباری توسط حکومت مرکزی، رخ داد.
اعتراضات و سخنرانیهای علما و مجتهدان از جمله علمای مشهد در این خصوص ناکام ماند تا این که جمع زیادی از معترضان در مسجد گوهرشاد مشهد متحصن شدند و شعارهای ضد سلطنت و ضد حجاب زدایی سر دادند و مسجد، یکپارچه سرود مقاومت سر میداد. قوای دولتی که مقاومت مردم را دیدند به دستور رضاخان به اجتماع آنان یورش بردند و در کشتاری خونین و وحشیانه، هزاران نفر را کشتند و به خاک و خون کشیدند و بی شماری این تعداد به نحوی بود که بنا بر مشاهدات تاریخی، کامیونهای بسیاری، اجساد مبارزان را که جز سلاح ایمان و شهادت، سلاح دیگری نداشتند، جابه جا کردند.
به همین منظور نیز جهت بزرگداشت قیام مسجد گوهرشاد ویژه برنامه ای در راستای چهارمین دوره عصر اقامه در مشهد برگزار می شود.
این بزرگداشت عصر امروز دوشنبه 20 تیرماه از ساعت 17 در سالن اجتماعات مرکز پژوهش های آستان قدس رضوی با همکاری تشکل طلبگی ربیون مشهد برگزار می گردد.