به گزارش حلقه وصل، مسعود ستایشی در نشست خبری خود با خبرنگاران ضمن عرض تسلیت به مناسبت درگذشت تعدادی از هموطنان در زلزله اخیر هرمزگان گفت: رئیس قوه قضائیه در همین رابطه دستورات موکدی در جریان امداد رسانی مطرح کرد و خواستار تسریع در رسیدگی به خواستههای قانونی زلزله زدگان شد. البته در همین رابطه یکی از مسائل ضرورت توجه به بافتهای فرسوده است.
وی در ادامه و با اشاره به سالگرد حادثه سقوط هواپیمای مسافربری ایرباس که مورد حمله آمریکا قرار گرفت، گفت: هواپیمای مسافربری مصون از هر تعرضی است اما شاهد بودیم که تعدادی از هموطنان از جمله ۶۶ کودک در این حادثه از سوی آمریکا مورد حمله قرار گرفتند.
ستایشی همچنین با تبریک روز قلم گفت: کسانی که در این حوزه مشغول فعالیت هستند و خصوصاً در تنویر افکار عمومی و جهاد تبیین نقش مؤثری دارند را به آنها تبریک میگویم.قلم عرصه و تبلور آن چیزی است که برآمده از اندیشه است.
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص برگزاری مراسمات در هفته قوه قضائیه گفت: یکی از توفیقات در تدوین سند مترقی تعالی بود و در آخرین روز از هفته قوه قضائیه، دیدار مسئولان قضائی با رهبری برگزار شد و امید است به نکات ایشان عمل کنیم.
وی به برگزاری جشنواره نقد برتر قوه قضائیه اشاره کرد و گفت: معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه متکلف برگزاری جشنواره شدند. تاریخ ارسال آثار ۳۱ خرداد ماه بود و قرار است این جشنواره در مرداد ماه با تشکیل کمیته داوری عالی، نقدها مورد ارزیابی قرار گیرد. ۵۵۰ عنوان مقاله به جشنواره ارسال شده که ۳۲ درصد آثار در رابطه با موضوع تظلم خواهی، ۲۳ درصد در رابطه با نظارت بر حسن اجرای قوانین است. ۱۸ درصد هم در رابطه با پیشگیری و ۳ درصد مربوط به مدیریت در قوه قضائیه است.
وی افزود: قوه قضائیه تلاشش این است که در فضای نقد و مسائل چالشی ورود خوبی داشته باشد.
ستایشی در ادامه و به حقوق بشر آمریکایی اشاره کرد و گفت: دولت آمریکا بزرگترین نقض کننده سیستم حقوقی است، آمریکاییها فکر میکنند صاحب اختیار دنیا هستند اما باید بدانند مقاومت وجود دارد و در برابر ظلمها، مقاومت اقدام قاطعانه را خواهد داد.
وی افزود: امید داریم در این حوزه نسبت به تعدیات این حوزه بتوانیم تکالیف قانونی خود را انجام دهیم.
وی در ادامه و در پاسخ به سوالی در خصوص استرداد متهمان پرونده سرقت از بانک ملی و اینکه این افراد سال گذشته هم به دلیل سرقت از بانک زندانی شده بودند، این متهمان چطور از کشور خارج شدند؟ گفت: این اطلاعات درست است دو نفر از متهمین در سال گذشته به بانکی در شهرستان قائم شهر دستبرد میزنند، اینها به وسیله نیروهای فعال فراجا شناسایی و دستگیر میشوند به موجب مقررات در دادسرا برای این افراد، قرار تأمین قانونی صادر میشود. پس از اینکه قرار صادر و افراد بازداشت میشوند بر اساس شرایط پیش آمده و مطالبی که بانک عامل مطرح کرده، قرار این دو نفر به وثیقه تبدیل و آزاد میشوند. کیفرخواست صادر و متهمین به حبس محکوم شدند. وثیقه به لحاظ عدم متهمان ضبط و متهمان متواری میشوند. پس از آن این افراد مرتکب جرم دیگری شدند.
وی افزود: به خاطر اینکه هیچ شائبهای در فرایند نباشد از سوی رئیس قوه قضائیه دستور بررسی از سوی مراجع دیگری از جمله انتظامی صادر شد. تا اگر تخلف انتظامی صورت گرفت، برخورد قانونی شود.
سخنگوی قوه قضائیه تصریح کرد: سوال دیگری ممکن است مطرح شود چرا ممنوع الخروج نشدند که باید گفت ممنوع الخروحی طبق نظر قاضی انجام میشود.
ستایشی در خصوص آخرین وضعیت دو جاسوس فرانسوی گفت این پرونده مربوط به تلاشها و خدمات سربازان گمنام امام زمان است. ضابط خاص به این پرونده ورود کرده و اقداماتی برای کشف جرم صورت گرفته است. تعقیب بر اساس دستور قضائی انجام شده و رسیدگی در مرحله دادسرا است. این تحقیقات در مرحله دادسرا واجد محرمانگی است. در ۱۸ اردیبهشت دستور جلب صادر و تفهیم اتهام شدند. تحت قرار بازداشت موقت هستند و تحقیقات در حال انجام است. برخی از داخلیها به این افراد مراجعه و گرفتار ماجراهایی می شکند که زیبنده نیست و عناصر داخلی که بخواهند در راستای جریان استکبار حرکت کنند با آنها برخورد میشود تعدادی از مرتبطین داخلی هم در حال بررسی هستند.
وی در خصوص میزان اجرایی شدن سند تحول هم گفت: از ۲۰۹ راهکار ۱۱۲ راهکار و اقدامکامل اجرا شده است. از باب اقدامات ویژه، تشکیل بانک ژنتیک مجرمان و سامانه سجل محکومان مالی و سامانه عملکرد بازرسان است.
سخنگوی قوه قضائیه در رابطه با اختلاس ۷۳۰ میلیون دلاری در یکی از زیر مجموعههای وزارت کشاورزی هم گفت: گزارشی از سوی بازرسی به رئیس قوه قضائیه ارسال شد. مطالب توسط سازمان بازرسی باید تا انتها پیگیری شود. این مسئله ناظر به اقدامی از سوی یکی از زیر مجموعهها بوده و تعهداتی در رابطه با گندم، جو و غیره مطرح شده که در حال رسیدگی است.
سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال خبرنگار مهر مبنی بر اینکه در دیدار اخیر مسئولان قضائی با رهبری ایشان در خصوص عملکرد ضابطان و تأثیر و تاثرات متقابل نکاتی را مطرح کردند و اعلام کردند دستگاه قضائی نباید تحت تأثیر ضابط باشد بلکه باید به صورت مستقل رسیدگی کند، رویکرد دستگاه قضائی در این باره چیست؟ گفت: رهبری فرامینی داشتند و توجه و تذکری ابلاغ کردند که از جمله آنها نکاتی در رابطه با ضابطین بود که همگی در دستور کار قرار میگیرد و ما توجه ویژه خواهیم داشت.
وی افزود: ملاک عمل دستگاه قضائی همین فرامین است و قوه قضائیه به صورت مستقل عمل کرده و از نظر کارشناسی ضابطین استفاده میکند.
وی در رابطه با وضعیت حمید نوری گفت: این فرد دو سال و ۸ ماه در انفرادی بود و وضعیت بینایی وی بسیار وخیم است و باید به چشم پزشک مراجعه کند که منع میشود. قاضی پرونده محدودیتها را لغو میکند اما نه تنها رفع نشده بلکه تشدید شده است.
سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: اجازه ملاقات به خانواده وی نمیدهند و ارتباطات وکلا هم با ایشان محدود شده است. وزارت خارجه هم با جدیت پیگیر امور هستند اما مطالبه این است که سازمان زندانهای سوئد که زیرمجموعه دولت سوئد است مسئول اعمال محدودیتها علیه نوری است. انتظار ما این است که این سازمان به تکلیف قانونی خود عمل کند. وزیر خارجه هم با مذاکرات و تماسهایی که دارند موضوع آزادی نوری را با فوریت دنبال کنند.
ستایشی در پاسخ به سوالی در خصوص نقض حکم شبکه موسوم به میرکاظمی گفت: پرونده این افراد رسیدگی و حکم محکومیت صادر شده نسبت به برخی متهمان اعتراضی صورت گرفت که پرونده برخی از آنها که نقص داشت به مراجع اولیه ارسال شد اما حکم میر کاظمی قطعی است.
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص بازداشت برخی متقلبان در کنکور امسال گفت: آنچه که میتوان مطرح کرد این است که در استان تهران ۲ نفر دستگیر شدند. تبلیغاتی در رابطه با فروش تجهیزات شنود در فضای مجازی صورت گرفته بود و تعدادی از داوطلبین متأسفانه از این تجهیزات استفاده کردند، افرادی که در مقام رسیدگی و تحقیق بودند نکاتی را بررسی کردند و مشخصات خریداران بررسی و شناسایی شد و از رفتن ۴۵۰ داوطلب که از این تجهیزات استفاده میکردند، ممانعت به عمل آمد.
وی ادامه داد: در استان آذربایجان غربی هم دو مورد بررسی و ورود قضائی انجام شد.
ستایشی در پاسخ به سوالی در خصوص آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده حادثه قطار مشهد یزد گفت: با بازماندگان این حادثه و کسانی که مصدوم شدند ابراز همدردی میکنیم. پروندهای در این رابطه تشکیل و افرادی از جمله رئیس قطار لوکوموتیو ران و همراهش، راننده بیل مکانیکی مورد بررسی قرار گرفتند. بر اساس اظهارات در ۲۰ خرداد جهت تحقیقات در شرکت سوانح، تحویل مقامات شده و به زندان عودت شدند. کسانی که با تودیع وثیقه میتوانستند، آزاد شدند.
وی افزود: نظریه کمیسیون ریلی این است که در ۷ مورد مطالب احصا و درصد تقصیر بررسی شده و بر این اساس اقدامات قضائی انجام میشود.
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص آخرین وضعیت پرونده کاسپین و فرشتگان گفت: در شعبه ۲ دادگاه ویژه جرایم اقتصادی در حال بررسی بود که حکم صادر شد کسانی در حوزه اخلال در نظام اقتصادی از جمله ۷ نفر نقش داشتند. محکومیت اینها در حیطههای مباشرت، معاونت و غیره بوده که به حبس و جزای نقدی و شلاق تعزیری محکوم شدند.
وی افزود: قاضی پرونده در قسمت اخیر دادنامه، تدابیری اتخاذ کردند که مبین این است که مالباختگان به حق خود برسند و مبالغی که به عنوان فوق العاده پرداخت شده از محل تادیه شود.
ستایشی در خصوص آخرین وضعیت پرونده سرقت از بانک ملی گفت: پرونده در ناحیه ۳۴ دادسرای عمومی انقلاب ویژه سرقت قرار دارد. ۲ نفر متواری شدند. رئیس و معاون بانک تفهیم اتهام شدند و قرارهای تأمینی صادر شده و همگی بازداشت هستند. نسبت به استرداد دو متهم متواری هم تلاشهایی در حال انجام است.