به گزارش حلقه وصل، اعزام زائران به سرزمین وحی از ۲۳ خردادماه آغاز میشود و امسال زائران در قالب ۲۸۰ کاروان به حج تمتع مشرف خواهند شد.
پس از اعلام عربستان درباره پذیرش زائر خارجی در حج تمتع سال جاری، شنیدهها حاکی از کاهش زمان تشرف زائران و حتی اعزام نشدن حجاج به مدینه منوره بود، اما با رایزنیهای سازمان حج و زیارت با طرف سعودی، امسال زائران همچون سالهای گذشته در دو بخش «مدینه قبل» و «مدینه بعد» اعزام شده و تشرف حرم نبوی نیز در برنامه سفر آنها پیشبینی شده است.
همچنین امسال هزینه نهایی حج تمتع از ۳۴ میلیون و ۳۴۱ هزار تا ۳۸ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان است که به طور متوسط هزینه حج تمتع سال جاری ۳۷ میلیون تومان اعلام شد.
کاهش مدت اقامت زائران در سرزمین وحی/ حداکثر مدت حضور حجاج در عربستان ۳۰ روز است
اکبر رضایی، معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت در گفتوگو با خبرنگار حج و زیارت خبرگزاری فارس با اشاره به برنامههای حج تمتع ۱۴۰۱ در شرایط کرونا، اظهار داشت: برخی هزینههای عملیات حج تمتع ثابت است و حتی زمان حضور زائران در سرزمین وحی تأثیری در آن ندارد.
وی با بیان اینکه امسال زائران بین ۲۵ تا ۳۰ روز در عربستان حضور دارند، خاطر نشان کرد: امسال با توجه به کنترل شدن کرونا و الزام واکسیناسیون زائران، محدودیت خاصی در زمینه اسکان از سوی عربستان اعلام نشده است. بر همین اساس، زائران همچون گذشته در هتلها اسکان مییابند. البته مدت زمان حضور زائران در عربستان حداکثر ۳۰ روز است که حدود ۱۰ روز نسبت به سالهای گذشته کاهش یافته است.
اجاره موسمی هتلها در مکه مکرمه/ محدودیتی در اسکان حجاج نداریم
رضایی با اشاره به اینکه مدت اقامت در هزینه تأثیر چندانی ندارد و بیشتر نوع هتلها تعیین کننده تفاوت قیمتها هستند، گفت: اجاره هتلها در مکه مکرمه موسمی است. به همین دلیل ۲۰ یا ۴۰ روز اسکان در هتل تأثیری در قیمت ندارد. همچنین بلیت پرواز و هزینه نقل و ورودی به عربستان هم ثابت است. تنها تفاوتی که برای زمان حضور زائران در سرزمین وحی ایجاد میشود، هزینه وعدههای غذایی است که این مبلغ با توجه به سایر هزینهها چندان زیاد نیست.
معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت با بیان اینکه اعزام زائران به مدینه منوره هم در برنامه زائران حج تمتع ۱۴۰۱ در نظر گرفته شده است، خاطر نشان کرد: با توجه به برخی محدودیتها همچون اسکان، زمان حضور زائران در مدینه منوره محدود است. با این وجود، امسال وضعیت اسکان و سایر موارد عادی است و با توجه به الزام واکسیناسیون و داشتن جوابیه منفی آزمایش کرونا ۷۲ ساعت قبل از اعزام، در اسکان محدودیتی نداریم.
به گزارش حلقه وصل، سهمیه ایران در حج تمتع سال جاری ۳۹ هزار و ۶۳۵ نفر از افراد زیر ۶۵ سال است که از بین ۷۴ هزار نفر از مشمولان حج تمتع سال ۹۹ که هزینه این سفر معنوی را پرداخت کردند، ۵۴ هزار نفر مشمول تشرف هستند که به دلیل بیشتر بودن تعداد مشمولان، سازمان حج و زیارت در مرحله نخست اولویت اعزام را به ودیعهگذاران ۲۲ خرداد ۱۳۸۶ به قبل که متولد ۱۰ تیر ۱۳۳۶ به بعد هستند، اختصاص داده است و در ساعات نخست ثبتنام که از روز گذشته آغاز شد، ۲۲ هزار نفر آمادگی خود را برای تشرف به سرزمین وحی اعلام کردند.