
به گزارش حلقه وصل، محمدرضا کارگر امروز با اشاره به اینکه در حال حاضر 650 موزه فعال در سطح کشور وجود دارد، اظهار کرد: این تعداد موزه تنها موزههایی است که در اختیار و مالکیت سازمان میراث فرهنگی است و تعداد بسیار زیادی نیز موزه متعلق به اشخاص حقیقی، بخش خصوصی، نهادهای عمومی همچون بنیاد مستضعفان، شهرداریها و وزارتخانههای مختلف است.
وی با بیان اینکه امیدواریم تا پایان عمر دولت دوازدهم تعداد موزههای سازمان میراث فرهنگی را به عدد یک هزار موزه برسانیم، افزود: در حوزه موزههای غیردولتی نیز در این دولت با رشد 200 درصدی مواجه شدهایم که امیدواریم در کنار توسعه کمی و کیفی موزههای دولتی تحولی عظیم در این حوزه ایجاد کند.
مدیرکل امور موزههای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تاکید بر اینکه در حال حاضر 50 موزه کاملا خصوصی در کشور وجود دارند که 100 درصد آن توسط بخش خصوصی ساخته شده است، خاطرنشان کرد: تعداد آثار ارزشی موزههای کشور در حال حاضر بالغ بر 4 میلیون شیء است که هر روز بر تعداد آنها افزوده میشود.
کارگر با اشاره به اینکه قصد ما این بوده است که در هر پنج روز یک موزه اعم از منطقهای، استانی و محلی ایجاد کنیم، ادامه داد: با توجه به محدودیت اعتبارات و افزایش هزینهها شاید به این آرمان نرسیم اما به شدت به آن نزدیک میشویم.
وی با بیان اینکه از آثار تاریخی ایران اسلامی در خارج از کشور آمار دقیقی در دست نیست، تصریح کرد: نیازمند صرف هزینههای فراوان و یک طرح فراملی برای بررسی تمامی موزههای دنیا اعم از ویترین و مخزنهای آنها هستیم که باید یک اقدام دیپلماسی بزرگ و تفاهمات متعددی برای تحقق آن صورت بگیرد.
مدیرکل امور موزههای سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با تاکید بر اینکه ما به شدت علاقهمند بازگشت این اشیا به کشورمان هستیم، گفت: هر اثری که ذرهای امکان بازگشت آن حتی از طریق پیگیری حقوقی و شکایات بینالمللی باشد حتما در دستور کار ما قرار خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه این آثار هرچند بسیار معدود هستند اما مالکیت معنوی آنها در هر حال متعلق به ایران است، اضافه کرد: در حال حاضر همین تعداد اندک آثار در بهترین موزهها و در بهترین شرایط ممکن به نام آثار ایرانی در معرض علاقهمندان در سرتاسر دنیا قرار گرفته است.
منبع: فارس