به گزارش حلقه وصل، بنابر اعلام وزارت بهداشت، در شبانه روز گذشته ۳۱ بیمار کووید ۱۹ در کشور جان خود را از دست دادند و ۲هزار و ۲۹۲ بیمار دیگر نیز شناسایی شدند. طی ۲۴ ساعت گذشته و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، دو هزار و ۲۹۲ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی شد که ۲۲۴ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به ۶ میلیون و ۲۲۱ هزار و ۳۳ نفر رسید. همچنین متاسفانه در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۳۱ بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۳۲ هزار و ۷۵ نفر رسید. البته خوشبختانه تا کنون ۶ میلیون و ۶۴ هزار و ۶۴۶ نفر از بیماران، بهبود یافته و یا از بیمارستانها ترخیص شدهاند. یک هزار و ۳۴۵نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخشهای مراقبتهای ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند.
افسار کرونا هرچند با واکسیناسیون کشیده شده ولی همچنان کارشناسان و مسوولان بهداشت و درمان در کشور نسبت به این بیماری هشدار میدهند و از همه مردم خواستارند که برای دریافت واکسن و رعایت پروتکلهای بهداشتی اهتمام داشته باشند.
رانندگان تاکسی از جمله افرادی بودند که به دلیل شرایط شغلیشان در خطر ابتلا به کرونا قرار داشتند و فقط حدود ۵۰۰ نفر از این افراد در تهران به دلیل ابتلا به این ویروس منحوس از ابتدای کرونا جان خود را از دست دادند. با انجام واکسیناسیون رانندگان آمار ابتلا به این بیماری و فوت ناشی از آن به شدت کاهش یافت ولی همچنان رانندگان به ویژه کسانی که واکسن نزدهاند در خطر این بیماری و سویههای مختلف آن هستند.
پایتخت حدود ۱۰۰ هزار تاکسی گردشی و خطی دارد که رانندگان این تاکسیها در گرمای تابستان و سرمای زمستان مشغول خدمت رسانی و جابجایی میلیونها مسافرند. اما دغدغه های این رانندگان زیاد است از موضوع بیمه گرفته تا فرسودگی خودروهایشان و مساله کرونا، به هر حال شرایط کرونا مشکلات تاکسیرانان را هم مضاعف کرد هرچند اکنون نسبت به ماههای اخیر و سال پیش وضعیت آنها به لحاظ مسافر بهبود یافته است.
متاسفانه برخی از تاکسیرانان هنوز نسبت به دریافت واکسن اقدام نکرده اند و اکنون مدیران اتحادیه تاکسیرانی کشور میگویند تا اول بهمن این رانندگان فرصت دارند که برای واکسیناسیون اقدام کنند و در غیر اینصورت مطابق قانون از فعالیت آنها در حمل و نقل عمومی جلوگیری می شود.
جزئیات ابلاغیه اتحادیه تاکسیرانی کشور
درباره این موضوع به سراغ سیدعلی محتشمیپور معاون فنی و بهرهبرداری سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران رفتیم. وی درباره جزئیات ابلاغیه اتحادیه تاکسیهای کشور گفت: با توجه به آخرین ابلاغ ستاد ملی مقابله با کرونا مبنی بر ضرورت واکسیناسیون، ابلاغیهای هم توسط اتحادیه تاکسیرانی شهری کشور به تاکسیرانی تهران اعلام شده است و بر این اساس رانندههایی که تاکنون اقدامی برای دریافت واکسن نکرده باشند، از بهمنماه جهت انجام خدمات حمل و نقل عمومی امکان فعالیت نخواهند داشت.
۵ هزار و ۱۷۷ راننده تاکسی که تاکنون هیچ و اکسن کرونا دریافت نکردهاند
وی افزود: ۵ هزار و ۱۷۷ راننده تاکسی در تهران تاکنون هیچ و اکسن کرونایی تزریق نکرده اندکه این افراد شناسایی شده و تا ابتدای بهمن فرصت دارند که جهت دریافت واکسن کرونا اقدام کنند تا بتوانند در حوزه حمل و نقل عمومی فعالیت کنند.
رانندگانی که کارت واکسیناسیون نداشته باشند از فعالیت در تاکسیرانی منع خواهند شد
معاون فنی و بهرهبرداری سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران گفت: در صورت بیتوجهی، رانندگانی که کارت واکسیناسیون نداشته باشند از فعالیت در تاکسیرانی منع خواهند شد و تا زمانی که کارت واکسیناسیون معتبر آنها به دفاتر هماهنگی و اداری تاکسیرانی ارائه نشود، اجازه فعالیت بر روی تاکسی را نخواهند داشت.
وی اعلام کرد: همچنین گشتهای کنترل و نظارت این موضوع را به صورت رندومی میان رانندگان تاکسی بررسی میکنند و در صورت مواجه با این تخلف، مطابق با آئیننامه انضباطی با راننده برخورد خواهد شد.
۷۸ هزار تاکسی در شهر تهران وجود دارد/ ۸۰ هزار راننده بر روی این تاکسیها فعالیت میکنند
وی با اشاره به اینکه ۷۸ هزار تاکسی در شهر تهران وجود دارد و ۸۰ هزار راننده بر روی این تاکسیها فعالیت میکنند، گفت: در صورتی که رانندگان تاکسی به اتحادیه تاکسیرانی کشور بیتوجهی کنند، در گام بعد رانندگان میتوانند از طریق QR کدی که روز شیشه تاکسی نصب شده استعلام بگیرند که آیا راننده واکسن دریافت کرده است یا خیر.
آمار رانندگانی که تست کرونای آنها مثبت باشد به صورت روزانه به ما اعلام میشود
محتشمیپور اعلام کرد: همچنین طی تعامل با اتحادیه تاکسیرانی شهرهای کشور قرار شده است آمار رانندگانی که تست کرونای آنها مثبت باشد نیز به صورت مستمر و روزانه به ما اعلام شود تا از فعالیت آنها و انتقال کرونا جلوگیری شود.
معاون فنی و بهرهبرداری سازمان مدیریت و نظارت بر تاکسیرانی شهر تهران بیان داشت: از ۱۲ آذر تاکنون ۴ راننده تست کرونای آنها مثبت بوده و در صورتی که تست کرونای این افراد مثبت باشد حق فعالیت بر روی تاکسی را ندارند و در صورت بیتوجهی تخلف انجام داده و با آنها برخورد خواهد شد.
محتشمیپور اعلام کرد: طبق تعامل وزارت بهداشت با اتحادیه تاکسیرانی شهرهای کشور کدملی و نام رانندگانی که تست کرونای آنها مثبت باشد به ما اعلام خواهد شد تا از فعالیت آنان در خطوط جلوگیری شود و پس از منفی شدن تستشان مجوز فعالیت بر روی تاکسی را خواهند داشت.
ارائه بسته حمایتی از رانندگان
وی در پاسخ به این پرسش که در شرایط ابتلا به کرونا چه حمایتی از راننده و خانواده آن انجام میگیرد، گفت: تاکنون و از ابتدای کرونا بستههای حمایتی میان رانندگان و تاکسیرانانی که بیماری خاص داشتهاند توزیع شده است و سازمان تاکسیرانی به صورت دورهای اقلام پرمصرف مانند گوشت، برنج، روغن و... را برای این رانندگان فراهم میکند و این موضوع ادامه دارد.
وی خاطرنشان کرد: همچنین طی دو دوره برای خانوادههای تاکسیرانان که همسرشان را به دلیل کرونا از دست دادهاند بسته حمایتی ارسال شده و این موضوع تداوم خواهد داشت.
برنامه شهرداری تهران جهت حمایت از تاکسیرانان
بیش از دو سال از شیوع کرونا در کشور میگذرد. در این مدت رانندگانی زیادی به دلیل کرونا جان خود را از دست دادند. همچنین تا قبل از واکسیناسیون آمار مسافران این ناوگان به شدت کاهش یافته است. شهرداری تهران هر چند که در این مدت برنامههایی جهت کمک به تاکسیرانان انجام داده ولی همچنان این قشر از مشکلات اقتصادی و پیامدهای ناشی از کرونا رنج میبرند.
علیرضا زاکانی شهردار تهران و شورای شهریها حمایت از تاکسیرانان را مورد توجه قرار داده و اعلام کردهاند که برنامههایی برای ارائه تسهیلات رانندگان تاکسی دارند. حالا باید منتظر ماند و دید برنامهها جهت حمایت از ۸۰ هزار راننده تاکسی در تهران چگونه است و با توجه به شرایط سویههای جدید کرونا چه اقداماتی انجام خواهد گرفت.