به گزارش حلقه وصل: «دکتر سیدسجاد رضوی» درباره تعداد افرادی که تحت پوشش بیمه نیستند، گفت: درباره تعداد افرادی که تحت پوشش هیچیک از بیمههای پایه نیستند، آمارهای متفاوتی داریم که رقمی بین 6 تا 9 میلیون نفر مطرح است.
وی افزود: بخشی از این افراد کسانی هستند که خودشان را بیمه نمیکنند اما جزو اقشار ضعیف جامعه نیستند و هزینههای درمان خود را به صورت آزاد میپردازند. برخی افراد نیز آگاهی ندارند که میتوانند با ارزیابی وسع، بیمه شوند.
رضوی ادامه داد: با همکاری سازمانهای حمایتی پیگیر هستیم که بتوانیم افراد را از حقوق خود آگاه کنیم تا بتوانند پس از آزمون وُسع، تحت پوشش بیمه قرار بگیرند تا عدالت اجتماعی برقرار شود.
تبعات حذف ارز دولتی داروها بر افراد فاقد بیمه
دبیر شورای عالی بیمه سلامت درباره موضوع حذف ارز دولتی داروها تصریح کرد: تخصیص ارز دولتی به داروها مشکلات اقتصادی مختلفی ایجاد کرده است و باید مابهالتفاوت ارز دولتی و نیمایی به درستی محاسبه و به سازمانهای بیمهگر تخصیص داده شود تا بتوانیم ارز دولتی داروها را حذف کنیم؛ در سازمانهای مختلف بر سر اینکه میزان تخصیص ارز دولتی به داروها دقیقاً چقدر است اختلاف نظر وجود دارد.
وی ادامه داد: اگر مابهالتفاوت به درستی محاسبه و به سازمانهای بیمه پرداخت شود افزایشی در پرداخت از جیب بیمهشدگان نخواهیم داشت اما افرادی که بیمه نیستند و وضعیت معیشتی خوبی ندارند، تحت فشار مضاعف و شدیدی قرار خواهند گرفت.
رضوی گفت: ارگانهایی مانند بهزیستی و کمیته امداد میتوانند این افراد فاقد بیمه را شناسایی و معرفی کنند و ما آنها را تحت پوشش بیمه قرار دهیم.
دبیر شورای عالی بیمه سلامت در پاسخ به این سؤال که میزان بودجه مورد نیاز برای حذف ارز دولتی داروها و تخصیص مابهالتفاوت آن به سازمانهای بیمه چقدر است؟ تصریح کرد: در این زمینه نیز اختلاف نظر وجود دارد اما از نظر ما در بیمه، با حذف ارز دولتی داروها و تجهیزات پزشکی، بیش از 100 هزار میلیارد تومان، باید به سازمانهای بیمهگر تخصیص داده شود.