به گزارش حلقه وصل؛ مهدی عجم، نویسنده کتاب «آب پرتقال در کربلای 5» که توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده به مناسبت روز پرستار گفت: ثبت خاطرات و مجاهدتهای پرستاران در ایام همهگیری کرونا برای نسلهای آینده مفید است. این ویروس به هر حال رخت خواهد بست، اما نسل آینده باید بداند که بر این ملت چه گذشته است. باید بدانند که مدافعان سلامت هم مانند رزمندگان در دوران جنگ، یک جنگ واقعی را پشت سر گذاشتند. ما در این مدت حدودا 250 شهید مدافع سلامت داشتیم، آمار بالایی است که اوج ایثار و خدمترسانی به مردم را نشان میدهد. امیدوارم که با نگارش کتابهایی مانند «آب پرتقال در کربلای 5» بتوان به سمت تولید کارهای هنری در قالبهای دیگر مانند رمان، فیلم سینمایی، سریال و ... حرکت کرد.
وی افزود: بستر تولید این دست از آثار، خاطرات است که باید ثبت و منتشر شود. پس از آن، هنرمندان میتوانند با دستمایه قرار دادن این خاطرات، به تولید آثار هنری بپردازند و این جهاد عظیم و عمومی کادر درمان را ماندگار کنند. ممکن است نسلهای آینده نیز در شرایط بحرانی مشابه دوران کرونا قرار گیرند، ثبت تجربهها و نحوه مواجهه ما با کرونا و شرایط بحرانی پس از آن میتواند برای نسل آینده مفید باشد و به آنها درس ایستادگی بدهد.
عجم گفت: با توجه به مجاهدتها و موفقیتهایی که در عرصه مقابله با کرونا به دست آمده است، تصمیم دارم انشاءالله با مدد شهدا در ادامه کار سراغ سایر اقشار کادر درمان بروم و خاطرات آنها را ثبت و منتشر نمایم عزیزان آزمایشکاه و بخش های تشخیصی مانند سی تی اسکن و حتی کادر خدمات و ... .
نویسنده کتاب آب پرتقال در کربلای5 بیان داشت: بیش از هزار بیمارستان در ایام کرونا، گرفتار این موضوع بودند. ثبت خاطرات کادر درمان نباید منحصر به بیمارستان بقیةالله(عج) باشد. همه بیمارستانها باید وارد این حوزه شوند؛ چرا که به فرموده رهبر معظم انقلاب تا حقیقتی لباس هنر نپوشد، در تاریخ ماندگار نخواهد شد.
وی به ذکر یک خاطره از این کتاب پرداخته و گفت: یک خاطره که مربوط به دو برادر طلبه که در قالب گروههای جهادی به بیمارستان آمدند، برایم جالب و تأثیرگذار بود. در آن زمان گروههای جهادی به صورت داوطلب به بیمارستان میآمدند و هر کاری که بود، انجام میدادند تا کمکی به کارد درمان و روند درمان بیماران کنند. در این میان دو برادر که طلبه بودند نیز به بیمارستان آمدند. بعد از چند وقت، مادر این عزیزان به دلیل بیماری کرونا در بیمارستان بستری و متأسفانه پس از چند روز فوت شد. آنها بعد از شنیدن خبر درگذشت مادرشان، دوباره به بخش آمدند و کارهایی را که بر زمین مانده بود، انجام دادند. میگفتند درست است که امروز مادر ما به رحمت خدا رفته است، اما وظیفه ما کمک به دیگران و انجام کارها است. این روحیه و ایثار آنها برای من خیلی جالب بود.
عجم در پایان گفت: کتاب اگر نقطه قوت و جذابیتی دارد قطعا متعلق به راویان ان و مدافعان سلامت است و اگر نقصی و عیبی در آن دیده میشود، مربوط به قلم بنده است که امیدوارم عزیزان بر من ببخشایند و در پایان دستبوس همه عزیزانی هستم که سهمی در تهیه و انتشار این اثر داشتند.
کتاب «آب پرتقال در کربلای 5» که توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیده، روایتی است از حضور کادر درمان در کارزار مبارزه با کرونا. مهدی عجم، نویسنده این اثر، به سراغ پرستاران و پزشکان بیمارستان بقیةالله(عج) رفته، پای صحبت آنها نشسته و خاطرات آنها را از این مواجهه ثبت کرده است. کتاب دربردارنده خاطراتی مینیمال است که وجوه مختلف این کارزار را به تصویر کشیده است؛ از روزهای نخست ورود ویروس کرونا به کشور گرفته، تا تلاش کادر درمان با وجود محدودیتها و موانع مختلف و همدلی مردم و ... .
گفتنی است این کتاب پس از انتشار با استقبال خوبی از سوی مخاطبان همراه شده و در آستانه انتشار چاپ دوم است.