به گزارش حلقه وصل به نقل از موسسه سلامت و بهداشت عمومی کشور، بدن برای عملکرد صحیح به کلسیم نیاز دارد و گنجاندن خوراکیهای سرشار از کلسیم برای حفظ سلامت استخوانها و پیشگیری از شکستگیها ضروری است و پوکی استخوان به دلیل کاهش توده استخوانی و تحلیل بافت اسکلتی بروز پیدا میکند و میتواند زمینهساز شکستگیهای کموبیش جدی شود.
ترمیم بافت استخوانی بهراحتی صورت نمیگیرد و گاه بیمار هرگز بهبودی کامل پیدا نمیکند، از همین رو توجه به اصول سبک زندگی سالم و دریافت کافی کلسیم برای حفظ تراکم استخوانی کاملا ضروری است.
هر روز حدود یک گرم از کلسیم از طریق ادرار و مدفوع دفع میشود. اما برای اینکه قلب، مغز و عضلات عملکرد مطلوبی داشته باشند، باید سطح کلسیم در خون ثابت باشد و این نیاز از استخوانها گرفته و وارد خون میشود. گرچه بهطور موقت سطح کلسیم استخوانها کاهش مییابد اما اگر به اندازه کافی دریافت شود، این نیاز دوباره جبران می شود.
کلسیم علاوه بر لبنیات، در خوراکیهایی مانند بروکلی، ماهی ساردین، دانه چیا و بادام نیز وجود دارد. یک لیتر شیر حاوی یک گرم کلسیم است و یک ظرف ماست نزدیک به به ۶۰ میلیگرم کلسیم دارد. بعضی از انواع آبمعدنی نیز میتواند تا ۵۰۰ میلیگرم نیاز بدن به کلسیم را تامین کند.
برای دریافت کافی کلسیم توصیه میشود حتما لبنیات و دیگر خوراکیهای حاوی کلسیم در تغذیه روزانه گنجانده شود و مکملهای کلسیم الزاما برای همه افراد ضروری نیست.
نیاز روزانه نوزادان به کلسیم ۵۰۰ میلیگرم است که در سنین ۴ تا ۶ سال به ۷۰۰ میلیگرم، ۷ تا ۹ سال به ۹۰۰ میلیگرم و تا ۱۹ سالگی به ۱۲۰۰ میلیگرم میرسد. افراد بزرگسال به ۹۰۰ تا ۱۰۰۰ میلیگرم کلسیم در روز نیاز دارند که در خانمهای یائسه، باردار، شیرده و سالمندان این مقدار افزایش مییابد و تا ۱۲۰۰ حتی ۱۵۰۰ میلیگرم میرسد.
تنها در صورتی که احتمال کمبود کلسیم وجود داشتهباشد، باید از طریق آزمایش خون این کمبود مشخص شود و تحتنظر پزشک مکمل به اندازه کافی مصرف شود.
بر اساس گزارش وزارت بهداشت، ۹۰ درصد مردم کشور کمتر از حد نیاز کلسیم دریافت میکنند و بررسیهای علمی حاکی از آن است که ۴۰ درصد زنان بالغ و ۳۵ درصد مردان بالغ کاهش ترکم استخوان دارند و حداقل ۲.۲ میلیون نفر از مردم کشور دچار پوکی استخوان هستند.