به گزارش حلقه وصل، خبرگزاری رویترز گزارش داد که جامعه پناهجویان روهینگیا از شرکت متا (فیس بوک) شکایت کرده و درخواست غرامت ۱۵۰ میلیارد دلاری کرده است.
اتهامات مسلمانان روهینگیا به فیسبوک، عدم جلوگیری از نفرتپراکنی علیه روهینگیا در این شبکه اجتماعی و دامن زدن به خشونتها علیه این اقلیت قومی در جریان سرکوب و کوچ دادن آنها طی سالهای اخیر است.
دهها هزار نفر از مسلمانان روهینگیا به دلیل رفتارهای خشونتبار ارتش و نیروهای امنیتی میانمار مجبور به فرار از خانههای خود شده و هماکنون در مرز کشور بنگلادش آواره هستند و در شرایط بسیار نامساعدی به سر میبرند .
این شکایت جمعی را که روز دوشنبه شرکتهای حقوقی «ادلسون پی سی» و «پی ال ال سی فیلدز» در ایالت کالیفرنیا ثبت کردهاند، در متن دادخواست خود استدلال شده است که شبکه اجتماعی فیسبوک از نظر محتوا و خط مشی به خشونت علیه جامعه مسلمانان روهینگیا دامن زده است. در هماهنگی با این دادخواست، چند وکیل بریتانیایی نیز نامهای به دفتر شرکت فیسبوک در لندن ارسال کردهاند.
رویترز افزود: فیس بوک تا کنون واکنشی به این شکایت نشان نداده است. با این حال فیسبوک مدعی است سرعت جلوگیری از انتشار اطلاعات نادرست و نفرت پراکنی بسیار کند است اما این شرکت از آن زمان اقداماتی برای سرکوب سوء استفاده از این پلتفرم در این منطقه اعمال کرده است؛ از جمله جلوگیری از دسترسی ارتش میانمار به فیسبوک و اینستاگرام بعد از کودتای اول فوریه.
این درحالیست که کودتای اول فوریه ارتباطی با خشونتهای سازمان یافته ارتش میانمار علیه مسلمانان این کشور ندارد.
میانمار، اقلیت روهنیگیا را شهروند قانونی این کشور حساب نمیکند و با اقدامات خشونتبار سیستماتیک طی سالهای اخیر تلاش کرده آنها را از کشورشان بیرون کند. طبق تحقیقات سازمان ملل، حملات ارتش و نیروهای امنیتی میانمار با هدف «نسلکشی» بوده و در جریان این خشونتها بیش از ۱۰ هزار نفر کشته شده اند.