
آئین اختتامیه اولین جشنواره سالانه کتابخانه مردمی زنده یاد امیرحسین فردی در مشهدمقدس پنجشنبه چهارم آذرماه برگزار شد.
حسن سلطانی مدیر کتابخانه امیرحسین فردی در مشهدمقدس در این خصوص با حلقه وصل به گفتگو نشست.
وی بیان داشت: این کتابخانه از سال 92 در یکی از محلات حاشیه شهر مشهد راه اندازی شد و ابتدای فعالیت حتی قفسه کتاب نداشتیم و برای چیدن کتابها از کارتنهای موزی استفاده میکردیم و در مقطعی هم در یک پارکینگ کتابخانه را دایره کردیم.
سلطانی تصریح کرد: کار را کاملاً مردمی در یک مغازه کوچک شروع کردیم و علت انتخاب مغازه برای این کار این بود که کتاب در دسترس همگان باشد و همه به آسانی مخاطب کتاب قرار گیرند. به همین خاطر در مغازه ای کتاب های موجود به امانت به افراد آن محله داده می شد.
این فعال فرهنگی ادامه داد: اما خوشبختانه با کمکهای مردمی امروز این کتابخانه ۳۵۰۰ عضو دارد که از خدمات آن استفاده میکنند. یکی از علت های برگزاری این جشنواره نیز این است که بگوییم یک کتابخانه مردمی آنهم از یکی از محله های پایین شهر مشهد توانایی این را دارد که در حوزه فرهنگ کتابخوانی شهر حرفی برای گفتن داشته باشد.
مدیر کتابخانه مردمی امیرحسین فردی اضافه کرد: بعد از گذراندن سال ها تلاش با کمک خیرین مکانی برای این کتابخانه خریداری شد که البته نیمی از آن وقف شده بود. ما تصمیم گرفتیم در قالب یک جشنواره به صورت سالانه از فعالان حوزه کتاب در محلات و شهر مشهد تجیل نماییم.
سلطانی خاطر نشان کرد: به این منظورنخستین جشنواره نیز روز پنجشنبه چهارم آذرماه با هدف تجلیل از اعضای کتابخوان محله، نویسندگان متعهد، ترویج کنندگان و خیرین حوزه کتاب مشهد در سالن فرهنگسرای انقلاب برگزار شد. البته یکی از اهداف ما تغییر نگاه به مناطق حاشیه شهر بود که به دلیل تصاویر رسانه ها که به غلط نشر پیدا کرده است خیلی از نخبگان و فعالان این محلات از آنجا به منطقه های دیگر نقل مکان کرده اند و ما خواستیم ظرفیت های مردمی این محلات را به نمایش بگذاریم.
وی ضمن اشاره به اینکه این جشنواره به نوعی یاد بود زنده یاد محمد سرور رجایی شاعر و نویسنده افغانستانی نیز بوده است افزود: این شاعر و نویسنده افغانستانی که مجله ای با عنوان «باغ» ویژه مردم افغانستان منتشر می کرد برای کتابخانه ما هم این مجله را ارسال می کردند به همین خاطر در اولین جشنواره از ایشان به عنوان یک نویسنده فعال در حوزه کتاب یاد کردیم و تصمیم داریم هر سال این جشنواره به یاد یک فعال حوزه کتاب برگزار گردد.
مدیر کتابخانه مردمی امیرحسین فردی یادآورشد: د رآیین اختتامیه جشنواره که همجنین وحید جلیلی مدیر دفتر مطالعات جبهه فرهنگی حضور یافتند و مطرح کردند که:خوشحالیم کتابخانهای موفق در مشهد به نام «امیرحسین فردی» -که از چهرههای شناخته شده ادبیات کشور و حوزه کتابخوانی است- فعالیت میکند و یاد این فرد نیز گرامی داشته میشود.
سلطانی در ادامه اظهار داشت: آقای جلیلی همچنین با اشاره به فعالیتهای مرحوم «محمدسرور رجایی» در حوزه ادبیات ایران و افغانستان مهمترین کاری که آن مرحوم به خوبی آن را انجام داده اند را یادآوری پیوندهای مشترک فرهنگی بین ایران و افغانستان دانستند.
وی اضافه کرد: در این جشنواره از مادران کتابخوان ، کسبه، خانواده، دانش آموز و دانشجوی کتابخوان تجیل شد و شاخصهای انتخاب افراد برتر مردمی بودن، خدمت به مناطق محروم حاشیه شهر و ایستادگی مقابل جریانهای انحرافی و استکبار بوده است که از برگزیدگان 4 بخش تقدیر به عمل آمد.
مدیر کتابخانه مردمی امیرحسین فردی خاطرنشان کرد: درر بخش اعضای کتابخوان محله از 20 عضو کتابخوان و در بخش نویسندگان از خانم پادام نویسنده جوان کتاب «روایت بی قراری» و در بخش ترویج کنندگان از خانم فاطمه نمازی فعال حوزه کتاب
سلطانی افزود: در بخش خیرین کتاب، با اعلام خبر وقف نیمی از مکان کتابخانه امیر حسین فردی توسط خانم بیات و جمع آوری مابقی آن توسط خیرین مردمی، از ایشان و همسرشان نیز تقدیر شد و لوح یادبودی اهدا گردید.
وی در پایان تأکید کرد: با توکل به خدا و همت دوستانی که جهادی این جشنواره را برگزار کردند سالانه جشنواره ای در راستای معرفی افراد محلات در حوزه هنر و ادبیات در سطح شهر مشهد برگزار خواهیم کرد و آنچه معضل فعالیت های مردمی است به عقیده بنده سازمان هایی هستند که متصدی امرمی باشند هر چقدر تصدی گری آن ها کمتر شود و کار مردمی تر شود مسلما فعالیت ها اثربخش تر خواهد بود و خلاقیت بیش تر در امور هم شکل می گیرد.