
به گزارش حلقه وصل، محمد حسن حلوائیان، مدیر موسسه فرهنگی «بچه های آسمانی» درباره فعالیتهای این موسسه در عرصه نوشت افزار و مشکلاتی پیرامونی آن اظهار داشت: متاسفانه با اینکه کاغذ داخلی نداریم، مداد داخلی کم داریم، مواد اولیه نوشتافزار داخلی نداریم و از سویی مصرف بی رویه کاغذ داریم، اما تمامی تولیدکنندگان با تمام تلاش در حال کار هستند.
وی با بیان اینکه تولیدات جدید داریم که باید بسته بندی کرده و وارد بازار کنیم، اما جعبه بستهبندی در بازار موجود نیست، ابراز داشت: با توجه به اینکه نمیتوانیم تازهترین کالاهایمان را بستهبندی کنیم بنابراین نمیتوانیم بستهبندی انجام داده و کالا به بازار تزریق کنیم.
حلوائیان با تاکید بر وجود احتکار و قاچاق در بازار کاغذ خاطر نشان کرد: این موضوع باعث میشود فشار بر مردم و بدنه جامعه زیاد شود، ما به تازگی کلاسوری تولید کردهایم که مشابه آن را در کشور نداریم. اما قفل این کار در بازار موجود نیست و با توجه به استقبال نمیتوانیم آن را عرضه کنیم. مقوای فولت به راحتی یافت نمیشود بنابراین تیراژ کم داریم.
وی درباره دوگانگیهایی در قیمت کاغذ توضیح داد: دفتری را که 800 تومان سال گذشته میفروختیم امسال به 1200 تومان رسیده است. در واقع افزایش 130 درصدی در تولید داشتهایم، اینها باعث میشود فشار به مردم در جامعه وارد شود و تولید کننده نیز دست به عصا حرکت کند. قیمت کاغذ آزار دهنده است و حتی افرادی که سال گذشته کاغذ داشتند امسال آن را با قیمت جدید آن را عرضه میکنند.
در نگاه کلی به بازار در مییابیم هر تولید کنندهای در میزان تیراژ خود 20 درصد تولید را کاهش داده و با کمبود تولید مواجهیم.
وی در پایان سخنان خود به کم شدن تولید برخی کالاهای ایرانی چون خودکار کیان و یا مدادرنگی لاکپشت اشاره کرد و افزود:عدم عرضه کالاهایی اینگونه موجب شده قیمتها نیز در بازار افزایش یابد و از سوی دیگر جای این کالاها را برخی اقلام بی کیفیت بگیرد. متقاضی و مصرف کننده نیز در این شرایط وقتی کالای مورد دلخواه یا مداد ایرانیاش را نمییابد (به دلیل نوسانات قیمتی) مجبور میشود از کالای خارجی استفاده کند.
حلوائیان در پاسخ به این سوال که رقم خرید چقدر افت داشته گفت: مشتریانی که سال گذشته حدود 20 میلیون از ما خردی میکردند در حال حاضر تنها 3 میلیون خردی میکنند و حتی در خرید در پی اقلام فانتزی دیگر نیستند.
وی در با بیان اینکه باید فناوری و سیستم هوشمند باید وارد مدارس شود تا از وجود دفتر و نوشتافزار کمی فاصله بگیریم، تصریح کرد: رقم نوشت افزار دانشآموزان سنگین است بنابراین باید فکری برای این مسئله صورت گیرد.
مدیر موسسه فرهنگی «بچه های آسمانی» به کلاسورهای پارچهای، تولید شده موسسه متبوعش اشاره کرد و گفت: با تولید این کلاسورها مشتری به جای 10 دفتر، یک کلاسور با کیفیت خریده و دانش آموزان دو سال میتوانند از آن استفاده کنند چرا که قابلیت استفاده و تغییر کاغذها وجود دارد، ما باید در روند مصرف تغییر ایجاد کنیم.