
به گزارش حلقهوصل، ششمین نمایشگاه نوشت افزار ایرانی-اسلامی که از روز گذشته افتتاح شده بود امروز با حضور سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش، حجت الاسلام و المسلمین مازنی رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس، منصور مجاوری دبیر بخش دانش آموزی نمایشگاه ایران ساخت، حسینی مدیر عامل مجمع نوشت افزار ایرانی و جمعی از مسئولان دیگر در کانون پرورشی، فکری کودکان و نوجوانان برگزار شد.
در این مراسم بطحایی با اشاره به گردش مالی ۴تا ۶ هزار میلیاردی نوشت افزار میان جمعیت محصل کشور بیان کرد: این گردش مالی ۵۰ تا ۶۰ هزار فرصت شغلی ایجاد می کند که مساله ساده ای نیست و نباید ساده از آن بگذریم آن هم در کشوری که مثل اشتغال دارد.
وی ادامه داد: اگر امروز آموزش و پرورش خود را مکلف و مقید به استفاده از کالای داخلی می داند مه مشارکت فعال و موثر و مسئولانه در این موضوع را داشته باشد.
بطحایی تصریح کرد: بار فرهنگی تولید نوشت افزار داخلی اهمیت بسیاری دارد و برای دانش آموزان حتی ترکیب رنگ ها آثار تربیتی به دنبال خواهد داشت.
وزیر آموزش و پرورش افزود: ممکن است تصویر روی دفتر و قلم برای ما چندان اثرگذار نباشد اما نگاه موثر دانش آموز و پیگیری این قهرمان در برنانهها و فیلم ها اثرهای آموزشی به دنبال دارد.
بطحایی با اشاره به اینکه در سال های اولیه انقلاب استفاده از کالاهای خارجی ضد ارزش بود و بر عکس استفاده از کالای ایرانی فضیلت بود ، گفت: متاسفانه این جریان تغییر کرد و به تدریج به جایی رسید که استفاده از کالای تجملی و خارجی به یک فضیلت تبدیل شده است.
وی با بیان اینکه در مقولههای فرهنگی باید به تدریج ارزش ها را شکل دهیم و آموزش و پرورش با ضریب نفوذ بالا در جامعه در این حوزه موثر است، گفت: بر اساس کارگروهی که برای حمایت از شعار سال داشتیم، به هیچ عنوان و در هیچ فروشگاه مربوط به آموزش و پرورش کالای خارجی فروخته نمیشود همچنین ممنوعیت استفاده از اقلام خارجی و به ویژه اقلام ضد تربیتی را برای دانش آموزان دنبال میکنیم.
وزیر آموزش و پرورش گفت:باید سامانه ای برای معرفی کالای ایرانی و استاندارد داشته باشیم و هر کالای ایرانی بی کیفیت را نمی توانیم استفاده کنیم همچنین با امکان سنجی باید نمایشگاه های دائمی داشته باشیم تا خانواده امکان دسترسی به کالاهای داخلی را داشته باشند.
اقتصاد فرهنگی در جامعه رونق یابد
حجتالاسلام والمسلمین مازنی اظهار کرد: این نمایشگاه از جهت اقتصاد فرهنگ مهم تلقی می شود و این اقتصاد از آن جهت که کالاهای فرهنگی در سبد زندگی روزمره مردم باشد مهم است و مسائل فرهنگی بر تمام زندگی اثر گذار است.
وی با اشاره به اینکه فرهنگ در زندگی روزمره نقش مهمی ایفا می کند، گفت: جامعه باید از دولت توقع کارآفرینی داشته باشد نه اینکه انتظار ایجاد شغل داشته باشد.
رئیس کمیسیون فرهنگی با اشاره به اینکه وقتی صحبت از اقتصاد فرهنگ و صنایع فرهنگ می شود منظورمان کمک به اقتصاد کشور است، تصریح کرد: اگر بخواهیم به اقتصاد کشور کمک کنیم باید اقتصاد فرهنگ را رونق دهیم.
وی با اشاره به نوشت افزار ایرانی-اسلامی گفت: بخش عمده جامعه به این کالا نیاز دارند، ممکن است همه مردم به تئاتر و برنامه موسیقایی علاقه نداشته باشند اما خانواده ای نیست که فرزند محصل داشته باشد اما به دفتر و قلم نیاز نداشته نباشد.
رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس گفت: نمی خواهم بیگانه هراسی کنم اما برخی از کالاهای خارجی علی رغم جذابیت مفاهيم مناسبی ندارد بنابراین باید کالایی جذاب برای مخاطب داشته باشیم.
حجت الاسلام و المسلمین مازنی بیان کرد: رابطه فیلم های سینمایی، انیمیشن و به ویژه فیلم های رسانه ملی با تولیدات نوشت افزار ارتباط تنگاتنگی دارد مثلا اگر تصویر جنابخان روی کیف باشد ناخود آگاه این تصویر برنامه خونواده را تداعی می کند همچنین در تهیه نوشت افزارها شهدایی مانند فهمیده ها را فراموش نکنیم چرا که گاهی نسل حاضر آشنایی چندانی با این افراد ندارند.