به گزارش حلقه وصل، به نقل از miragenews، به نظر میرسد حضور در فضای بیرونی زمین برای یک مدت طولانی آسیبهایی را به مغز وارد خواهد کرد. مطالعات بر روی پنج فضانورد روسی که در ایستگاه فضایی بین المللی حضور داشته اند گواه بر این موضوع است. محققان دانشگاه گوتنبرگ از جمله کسانی هستند که نتایج این آزمایشات را ارائه داده اند.
این مطالعات در مجله علمی «JAMA Neurology» منتشر شده که در همکاری موسسه علوم اعصاب و فیزیولوژی آکادمی Sahlgrenska به نتیجه رسیده و افرادی از مسکو و مونیخ در آن مشارکت داشته اند. اثار نامطلوب حضور طولانی مدت در فضا برای مدتی است که مطرح شده است. این تغییرات منفی میتواند شامل آتروفی عضلانی، افزایش حجم استخوانی و از بین رفتن بینایی شود.
شواهد آسیبهای مغزیاز فضانوردان روسی ۲۰ روز پیش از آنکه زمین را به مقصد ایستگاه فضایی بین المللی ترک کنند، نمونههای خون گرفته شده بود. به طور متوسط آنها حدود ۱۶۹ روز (۵ ماه و نیم) در فضا حضور داشتند. بعد از بازگشت به زمین، از این فضانوردها به ترتیب در روز اول، هفته اول و هفته سوم نمونههای خون گرفته شد و پنج نشانگر زیستی آسیب به مغز در آنها یافت شد. از جمله آمیلوئید بتا که در مغز مبتلایان به بیماری آلزایمر یافت میشود.
هنریک زتبری، پروفسور شیمی اعصاب در دانشگاه گوتنبرگ و یکی از اعضای ارشد مطالعات در این باره گفت: این اولین باری است که مدرک محکمی از آسیب به مغز در پی حضور در فضا به ثبت رسیده است. اگر سفرهای فضایی در آینده به امری معمول تبدیل شوند باید تحقیقات بیشتری در این موضوع صورت بگیرد و از آسیبهای احتمالی جلوگیری کرد.
تحقیقات بیشتری در جریان استزتبری در ادامه صحبت هایش میگوید: برای رسیدن به این هدف باید به یکدیگر کمک کنیم و بفهمیم که چرا این آسیبها پدیدار شده اند. باید بفهمیم که این آسیبها به دلیل حالت معلق بودن و بی وزنی است یا به مسائلی مثل فرود و پرتاب فضانوردان مرتبط است. در حال حاضر تعدادی مطالعات در جریان است که میتواند روی انسانها در روی زمین انجام شود.