به گزارش حلقه وصل، علی مرادی که در یک برنامه تلویزیون صحبت می کرد، افزود: اسامی ۲۰ نفر را برای مسابقات جهانی و به فدراسیون جهانی اعلام کردیم و قبل از پایان زمان نهایی مقدماتی اسامی نفرات اعزامی را به این فدراسیون معرفی می کنیم. وی ادامه داد: درها را باز و چراغها را روشن گذاشتیم، اما کیانوش و سهراب خودشان در اردو شرکت نکردند، ضمن اینکه سهراب مرادی هیچ اطلاعی هم به ما نداده است.
این مسئول ورزشی افزود: قصد داریم با امیدهای وزنه برداری در مسابقات جهانی شرکت کنیم و یکسری مسایل باید در اردوها رعایت شود تا به حاشیه نروند و همین جا می گویم ما در را برای بازیهای آسیایی نمیبندیم و آنها میتوانند بیایند.
مرادی درباره حواشی بوجود آمده در خصوص المپیک و عدم حضور رستمی و مرادی نیز گفت: انتخابی المپیک را برگزار کردیم اما ۲ ماه قبل از آغاز المپیک مراحل امتیازگیری در انتخابی المپیک تغییر کرد و بسیاری از قهرمان های دنیا از جمله مرادی آسیب دیدند. متأسفانه کمیته بینالمللی المپیک هم این تغییر صورت گرفته از سوی فدراسیون جهانی وزنهبرداری را پذیرفت.
رییس فدراسیون وزنه برداری اضافه کرد: برخی برای انتخابی المپیک آمدند و شرایط را سنجیدیم. سهراب در مسابقات جهانی ترکمنستان امتیاز خوبی گرفت اما بعد از آن آسیبدیدگی جدی داشت.
مرادی گفت: در شرایط سختی جلو رفتیم، سهراب امتیازات لازم را به دست نیاورد و در ادامه با توجه به محرومیتها در کلمبیا و بعد از اینکه هاشمی را معرفی کردیم، موضوع سهراب مرادی مطرح شد.
وی افزود: تلاش کردیم که راه برای سهراب باز شود، ژاپن بهعنوان میزبان المپیک در دستهای که مرادی حضور داشت، یک نفر را معرفی کرد و اگر ما سهراب را معرفی کرده بودیم، سهمیه علی هاشمی هم میسوخت.
مرادی ادامه داد:کیانوش رستمی را به همه رویدادها فرستادیم، نتوانست نتایجی که باید را بگیرد. او خودش باید اعلام می کرد که به سوئیس می رود یا نه؟ اما تصمیم گرفت و اعلام کرد به ایتالیا میرود. پس از آن نیز فدراسیون جهانی نامه زد وبه طور کتبی اعلام کرد کیانوش نمی تواند در گزینشی شرکت کند اما فرصت شرکت در بخش ازاد را دارد.
وی در خصوص عدم استفاده از پستهای بینالمللی در وزنهبرداری اظهار داشت: چند سالی است که با کملطفی برای پست بینالمللی معرفی نشدم و از بازیهای اسیایی قبل پست دبیرکلی کنفدراسیون آسیا را نیز از ما گرفتند.
رییس فدراسیون وزنهبرداری درباره سهمیههای کسب شده برای المپیک ۲۰۲۰ توکیو گفت:چهار پنج سال گذشته وقتی دوباره به فدراسیون برگشتم، هر کشور چهار سهمیه بود، ولی ما به دلیل تعداد بالای دوپینگی هایمان ۲ سهمیه کسب کردیم.
این مدیر ورزشی گفت: مسئولان ورزش کشورمان در دیدار با مسئولان جهانی وزنه برداری خواستار افزایش تعداد سهمیه های ایران شدند اما این صحبت ها نتیجه ای نداشت.
وی افزود: در این میان کسی نپرسید که چرا سهمیههای ایران از چهار نفر به ۲ نفر کاهش یافت. در واقع کسی پیگیر این مسئله نبود و به نوعی جریان «کی بود کی بود، من نبودم» اتفاق افتاد، ضمن اینکه این موضوع کاهش سهمیهها به دلیل دوپینگ باعث شد تا برخی کشورها در المپیک حضور نداشته باشند و یا حضوری منفعلانه داشته باشند.
مرادی افزود: اگر در سطح جهانی مدیریت خوبی برای وزنهبرداری صورت نگیرد، احتمال حذف این رشته از المپیک وجود دارد. پرونده المپیکهای قبلی بسته و تصمیمات لازم نیز اتحاذ شده است.
به گفته وی، حالا باید نگاه ها به مسابقات آینده از جمله مسابقات جهانی ازبکستان که سه ماه دیگر برگزار می شود، باشد.
وی اضافه کرد: پیشبینی من این است که در بازیهای آسیایی ۲۰۲۲ چین هر کشوری میتواند در هفت وزن شرکت کند. برای المپیک ۲۰۲۴ پاریس به نظرم اوزان کمی تغییر کند و هر کشوری امکان شرکت در پنج وزن را داشته باشد.
رییس فدراسیون وزنه برداری در پاسخ به اینکه چقدر خوشبین هستید که وزنه برداری ایران به جایگاه قبلی بازگردد، گفت: در سیدنی ۲ طلا گرفتیم، حتی محل تمرینی مناسب نداشتیم. وسایلی که الان داریم مربوط به ۲۰ سال پیش است، نتوانستهایم به دلیل تحریم وسایل جدید را وارد کنیم، ولی از نظر نیروی انسانی منابع خیلی خوبی داریم.
مرادی در خصوص وزنه برداری زنان ادامه داد: بخش زنان را احیا کردیم و یکی از زنان ایرانی در رده سوم جهان ایستاد. همچنین چند هفته دیگر مسابقات جهانی نوجوانان را داریم که چند نفر دختر زیر ۱۷ سال را اعزام میکنیم.
رییس فدراسیون وزنه برداری در مورد شرایط پریسا جهانفکریان که نتوانست در المپیک حضور پیدا کند، گفت: شرایط برای جهانفکریان نیز مانند سهراب مرادی بود، اسم را داده بودیم و البته فکرش را نمیکردیم که نماینده کشور ساموآ ناگهان کنار برود و جا برای نماینده ایران باز شود. به هر حال کمیسیون پزشکی اعلام کرد که کتف این ورزشکار مشکل نمی تواند در المپیک حضور یابد.
مرادی درخصوص پاداش فدراسیون به علی داودی پس از کسب مدال نقره المپیک نیز گفت: فدراسیون ۱۱۰ میلیون تومان پاداش داد که پس از آن وزیر وقت ورزش اعلام کرد ۲۰۰ میلیون تومان به وی پرداخت کنیم. زیرا داودی اعتراض داشت که چرا به کشتیگیر نقرهای ۱۰ هزار یورو داده شده است و به او که همان مدال را گرفته، پنج هزار یورو دادهاند.