تحلیلی از رنگهای تصویر منتشر شده توسط ناسا
این باقی مانده که ۳۰۰ ساله هم است از انفجار ابرنواختر ستاره عظیم به وجود آمده و در فاصله ۱۱ هزار سال نوری از زمین قرار دارد. رنگهای مختلفی که در این تصویر دیده میشود، نشان دهنده اطلاعات و جزئیات ثبت شده توسط هر رصدخانه است. دانشمندان با این اطلاعات دیدی بهتر و کاملتر از Cassiopeia A بدست آوردند. رنگ قرمز که در تصویر دیده میشود در طیف فروسرخ تلسکوپ فضایی اسپیتزر از گرد و غبار گرم پوسته بیرونی و با دمایی حدود ۱۰ درجه سانتی گرادی را نشان میدهد.
تصویری زیبا و حیرت انگیز از باقی مانده ابرنواختر
رنگ زرد در تصویر حکایت از دادههای نوری است که تلسکوپ فضایی هابل از ساختار رشتهای ظریف گازهای گرم در دمای حدود ۱۰ هزار درجه سانتیگراد ثبت کرده است. رنگهای سبز و آبی هم نتیجه ثبت تلسکوپ پرتو ایکس چاندرا از گازهای داغ با دمای حدودی ۱۰ میلیون درجه سانتیگراد است. احتمالا این گاز داغ که مواد خارج شده از ابرنواختری با سرعت ۱۰ میلیون مایل در ساعت به گاز و گرد و غبار محیط برخورد کرده، تشکیل شده است.
دانشمندان و محققان با بررسی و مقایسه تصاویر ثبت شده توسط تلسکوپهای مختلف میتوانند به درک و شناسایی بهتری از اینکه آیا بیشتر غباری که از باقی مانده ابرنواختر ستارهای عظیم و قبل از منفجر شدن آن یا از انفجار ابرنواختری به سرعت در حال گسترش بوجود آمده، دست پیدا کنند.