
به گزارش سرویس استان های حلقه وصل، جلسه بررسی نظریه «تعرف» در راستای نقشه جامع الگوی پیشرفت اسلامی در کرمانشاه برگزار شد.
این جلسه در جمع نخبگان فرهنگی کرمانشاه جمعه دهم فروردین ماه 97 با حضور حجت الاسلام علی کشوری برگزار گردید.
حجت الاسلام کشوری در این جلسه گفت: در راستای نقشه جامع الگوی پیشرفت اسلامی پیش نویس اولیه نظریه «تَعَرُّف» (نظریه حوزه محرومیت زدائی نقشه الگوی پیشرفت اسلامی) تدوین گردید.
وی در توضیح این نظریه بیان داشت: این نظریه شامل سه ساختار مباحثاتی ۱- بررسی و شناسائی تفصیلی عوامل محرومیت زا در کشور ۲- تبیین ارکان سه گانه "نظریه تَعَرُّف" و ۳- تبیین مهارت های سه گانه مرتبط با محرومیت زدائی می باشد که مختصری از آن در این جلسه تبیین می گردد.
وی ادامه داد: مباحث مطرح در این نظریه در نظام مقایسه با نظریه توانمند سازی و کاهش فقر سازمان ملل متحد مطرح شده است.
کشوری تصریح کرد: محرومیت فقط به فقر مادی منحصر نمی شود و همه ابعاد فقر که مهم ترین آنها محرومیت فکری و عاطفی است را شامل می شود. از این جهت کشورهای غربی به علت فقر عاطفی جزو کشورهای محروم جهان هستند!
وی افزود: در این نظریه با بررسی روایات و آیات باب های مرتبط با اصطلاحات برکت، لعنت، رزق، تقدیر، رفاقت، دعا، همسایه، فکر، ابوین و ... به صورت استظهاری به توسعه مفهوم محرومیت -از معنای حداقلی و غلط مطرح شده در کتاب مرجع سازمان ملل ّبه معنای مد نظر دین- پرداخته شده است. محرومیت از نگاه دین شامل ابعاد مختلفی است که تقریبا ریشه تحقق همه آنها به تنظیم غلط روابط انسانی بازگشت دارد.
کشوری خاطر نشان کرد: ما قوانین محرومیت زا در کشور را بررسی کرده ایم. آثار قوانین ما در کشور؛ مانند قانون بودجه ریزی، قانون مراتع، قانون مدیریت پسماند وقانون مدیریت شهری در توسعه محرومیت های زیستی، تربیتی، فکری، معیشتی و عاطفی بسیار تعیین کننده است.
در ادامه این جلسه اساتید و صاحب نظران حاضر در جلسه نظرات و سؤالات و نقدهای خود را در رابطه با نظریه تعرف مطرح نموده و به مباحثه پرداختند.