به گزارش حلقه وصل، «روح الله رضایی» در پاسخ به این سوال که طور متوسط آثار مستند چه مقدار از جدول پخش شبکه پرس تی وی را به خود اختصاص داده است؟، گفت: واحد تولید مستند پرستیوی، روزانه حدود یکساعت برنامه به صورت پخش اول دارد و با ۴ یا ۵ بار تکرار می توان گفت روزانه ۲ ساعت از کنداکتور شبکه به بخش مستند اختصاص داده شده است.
وی همچنین درباره اینکه چه معیارها و ملاکهایی برای تولید مستند در شبکه پرس تی وی دارید، نیز عنوان داشت: در این زمینه در چند حوزه فعالیت داریم؛ یکی داخل کشور است که به مقولههای اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، مذهبی، قومیت ها، جاذبههای گردشگری و پیشرفتهای علمی و فناوری میپردازیم. حوزه دیگر خاورمیانه است که به طور کلی به تحولات سیاسی و دخالت های خارجی در کشورهایی چون سوریه، یمن و عراق پرداخته می شود.
اما موضوعی که جزو سیاست های اصلی ما محسوب می شود مساله فلسطین است که تولیداتی خاص برای این مهم ساخته می شود. بخش آخر اروپا و آمریکاست که در این حوزه هم بر اساس سیاست های خاص، آثار مستند تولید می شود. 30 درصد از آثار مستند، تولید خود شبکه است و حدود 70 درصد هم از بازارهای بین المللی، شرکت های خارجی، مستندسازان مطرح داخلی و شبکه های داخلی دیگر تأمین میشود.
وی همچنین در پاسخ به این سوال که برای مستندهای تولیدی چه موضوعاتی را مد نظر دارید؟، تصریح کرد: سرفصل ها مشخص است؛ جنگ، تروریسم، فقر، عدالت اجتماعی، استثمار ملت ها و تغییرات آب و هوا. براساس سیاست و شعار اصلی شبکه پرس تی وی که «صدای بی صدایان» بودن است، به دنبال سوژه ها و موضوعاتی هستیم که در دیگر رسانه ها پرداخته نمی شود و یا کمتر نشان داده شده است.
رضایی درباره اینکه چه میزان از مستندهای تولیدی به مستندسازان داخلی و چه قدر به خارجی ها سپرده میشود؟، نیز گفت: ساخت برخی موضوعات را مستندسازان خارجی برعهده دارند چرا که دسترسی آن ها راحتتر است و مشکلات ویزا و تامین هزینه های سفر را ندارند. از مستندسازان ایرانی کمتر بهره می گیریم، به طور مثال مستندی داریم درباره مهاجرت که فیلمسازی ایرانی درباره شرایط و سرنوشت مهاجران به اروپا تهیه کرده است. کار کردن با مستندسازان خارجی پیچیدگی های خاصی دارد. این مستندسازان از شبکه های معتبر آمریکایی و اروپایی هستند که در جشنواره های مختلف جایزه های بین المللی دریافت کرده اند و البته گاهی با تولید مستند برای شبکه پرس تی وی حائز این رتبه شده اند. متاسفانه به دلیل شرایط بد مالی و بودجه کم که بر کلیت سازمان صداوسیما سایه افکنده و ما را هم درگیر خود کرده، بسیاری از این مستندسازان را از دست می دهیم.
وی در ادامه گفتوگو با فارس درباره مستندهای جدیدشان نیز عنوان داشت: دو مستند داریم درباره فلسطین که مراحل پایانی را طی میکنند؛ یکی درباره دستگیری کودکان فلسطینی و شرایط نگهداری آن ها و دیگری در خصوص موضوعات داخلی اسراییل که یک تیم غیر ایرانی تهیه آن را برعهده دارند. مستند دیگرمان درباره سوریه است که یک فیلمساز انگلیسی به سوریه رفته و تهیه کرده است. دیگر مستندمان درباره میانمار و شرایط مسلمانان در بنگلادش و خود میانمار است که تیمی انگلیسی تهیه آن را بر عهده گرفتند. مستندی هم درباره خشونت و تجاوز جنسی علیه زنان در انگلیس که در خود این کشور مسکوت مانده، توسط یک مستندساز ایرانی- انگلیسی تولید می شود. و آخرین مستند هم به مساله مهاجرین بخصوص در کشور آلمان که مهاجرپذیر است، میپردازد.
وی ادامه داد: شاخصترین اثرمان نیز مستندی که درباره سوریه ساخته شد، تاثیرگذار و جذاب بود که از نگاه یک مستندساز غربی است نه ایرانی که به جبهه مقاومت آشناست. دو مستند درباره اسرائیل را نیز میتوانم از شاخصترینهای تولید امسال نام ببرم.
وی درباره بازخوردهای این مستندها نیز توضیح داد: تنها منبع ما فضای مجازی، وب سایت شبکه پرس تی وی و شبکههای اجتماعی است که مشاهده کردهایم برخی مستندها جنجالی شدهاند و حتی چندصد هزاربار دیده شده و بحث و گفتوگو بین مخاطبان در ذیل آن شکل گرفته است. مجموعه برنامه «ده دقیقه ها» نیز شامل مستندهای آرشیوی و تحلیلی در خصوص موضوعات مهم خبری روز جهان است که با اقبال عمومی در شبکههای اجتماعی روبهرو شده و حتی بازدیدکنندگان میلیونی دارد.
رضایی در پایان درباره برنامههای سال آینده نیز گفت: تمرکزمان روی همان دو رویکرد داخلی و خارجی است که در داخل به مسئله ۴۰ سالگی انقلاب متمرکز می شویم و مستندهای فاخری با موضوعات مختلف ولی با محوریت ۴۰ سالگی انقلاب داریم. در خارج از کشور هم همان سیاست های گذشته را دنبال می کنیم و موضوعات منطقه و خاورمیانه را رصد و به آنها میپردازیم.