به گزارش حلقه وصل، ۵۵ هزار نفر از کادر پرستاری مدافع سلامت با صدور بیانیهای اعلام حمایت خود را از آیتالله رئیسی اعلام کردند. در این بیانیه آمده است: انتخابات در ایران اسلامی همواره بهمثابه طلیعه و افقی نو در افزایش امید به حکمرانی تغییریافته بوده و فرصتی است که قوس صعود یا نزول آن با نوع انتخابهای مردم در ادوار گذشته رابطهای مستقیم داشته است.
همانگونه که در منویات اخیر امام جامعه اسلامی حضرت آیتالله خامنهای مدظلهالعالی، مردمسالاری دینی بهدرستی بازتعریف و باز تبیین شد، این نوع مردمسالاری، بر اساس تفکرات و پایهریزی معمار کبیر انقلاب اسلامی ایران، حضرت امام خمینی (ره) در کشور ما باعث شده، هرچند وقت فرصتهای بیبدیلی در اختیار آحاد مردم عزیز قرار گیرد تا بتوانند در سرنوشت خود تجدیدنظر داشته باشند؛ و خود را از بحرانها نجات دهند.
بنا به اذعان بسیاری از کارشناسان و صاحبنظران عرصه سیاست و اقتصاد، ۸ سال گذشته با ترکیبی از دشمنیهای استکباری و بیبرنامگیهای مدیریت داخلی توسط قوه مجریه، فشارهای روحی و روانی، اقتصادی، معیشتی، فرهنگی و اجتماعی زیادی به مردم عزیزمان وارد آمد.
از نداشتن ابتکارات لازم در قبال حیلهگریهای برجامی دشمنان گرفته تا عدم تسلط بر ترازهای اقتصادی، بانکی، صادرات و واردات، تولید ملی، اشتغال جوانان، تولید و عرضه مسکن، تورم، رکود، کاهش مداوم و بیرویه ارزش پول ملی، نداشتن حرمت پاسپورتی، سر به فلک گذاشتن قیمت ارز، طلا، مسکن، خودرو، تقویت تعارض منافع در نظام سلامت، از بین رفتن عدالت در سلامت، بحران مدیریتی در کرونا بهویژه در پیکهای چندگانه، افرایش مجدد هزینههای سلامت از جیب مردم، تفکر طبقاتی در بین اعضای نظام سلامت و... باعث شد تا مردم عزیز ایران اسلامی بهویژه در این اواخر، ناکارآمدی دولتمردان را بیشتر از پیش با تمام وجود لمس و احساس کنند. خود دستبهکار شوند و دنبال کسی باشند که آنها را از این وضع بنبست گونه نجات دهد.
اما در این میان و همزمان با فرصت انتخابات پیش رو، حضور آیتالله دکتر رئیسی بر اساس درخواستهای زیاد مردم و اقشار مختلف در عرصه انتخابات، با عنایت به شخصیت، سوابق، عملکرد و کارنامه درخشان ایشان در عرصههای مدیریتی مختلف، بهویژه نگاه عادلانه ایشان، فضای امید به ایجاد تحول اساسی و واقعی در نظام مدیریتی کشور را بیشازپیش در ذهن آحاد مردم بهویژه محرومان و مستضعفان جامعه احیا نمود و امید آن است که آحاد مردم عزیز با تمام توان خود جهت حمایت از ایشان و به دست گرفتن سرنوشت خود در ۸ سال آتی، بیش از این به پا خیزند. بنابراین با درخواست دهها هزار نفره کادر پرستاری فعال در نظام سلامت کشور و با اتکا به تجربه و دانش دهها هزار کادر پرستاری مدافع سلامت، هزاران نفر از دانشجویان عزیز مقاطع و سطوح مختلف تحصیلی پرستاری، صدها تن از اساتید و اعضا هیات های علمی دانشکدههای پرستاری، فعالین صنفی، اعضا هیات مدیره های سازمان نظام پرستاری، همکاران اورژانسهای پیش بیمارستانی، کارشناسان و تکنسینهای زبده اتاق عمل و هوشبری کمیته پرستاری ستاد انتخاباتی آیتالله رئیسی تشکیل و با حمایت قاطع از ریاست جمهوری حضرت آیتالله دکتر رئیسی؛ فرصت را مغتنم شمرده؛ در راستای شکلگیری نظام سلامت مقتدر و فاقد طبقات فرادست و فرودست، کارآمد، ورزیده و پاسخگو، بهویژه در حوزه "خدمات و مراقبتهای پرستاری" و البته در تعاملی نزدیک با "کمیته پزشکان " حامی ایشان، برنامهای جامع، نتیجه مدار و منطبق بر نیازهای آحاد مردم و جامعه، فناوریهای نوین، اسناد و قوانین بالادستی سلامت تدوین نموده و همراه و متحد با سایر اقشار جامعه برای پیروزی ایشان تلاش و دعا میکند.
در این مجال اهم محورهای آن به شرح ذیل اعلام میشود: 1. تدوین سند استاندارد منابع انسانی در حوزه مراقبتهای پرستاری بهویژه با رویکرد پسا کرونا و تأثیرات کرونا و سایر پاندمیها بر سلامت آحاد جامعه بهصورت نسبت پرستاران به جمعیت کشور؛ و تبیین راهکارهای عملی تحقق آن. 2. تکمیل زنجیره خدمات و مراقبتهای پرستاری در خارج از بیمارستان با رویکردهای مبتنی بر بیماریهای مزمن، سالمندی، بیماریهای نوپدید و باز پدید و... 3. تدوین سند مراقبتهای جامع پسا کرونا بر اساس درخواست آحاد مردم و با استفاده از پلتفرم مجازی و الکترونیک، اکوسیستم نوین سلامت؛ و ارائه خدمت بهصورت فعال و نه منفعلانه 4. استقرار ساختارهای شفاف و مبارزه با تضاد و تعارض منافع بهعنوان یکی از کلیدیترین ریشههای گسترش فساد در جامعه بخصوص نظام سلامت 5. ایجاد نظام عادلانه در سیاستگذاری و مدیریت نظام سلامت و لزوم توجه به سخت و زیان آور بودن حرفه پرستاری و اجرای صحصح قوانین مربوطه با توجه به مفهوم عدالت که یکی از شعارهای اصلی و محوری آیتالله رئیسی است. 6. تجدیدنظر بنیادین در برنامه ضعیف و شکستخورده مهار کرونا بهصورت "مدیریت و کنترل پاندمیها بهویژه پاندمی کرونا با محوریت و مشارکت آحاد مردم و تمامی اعضای نظام سلامت" چراکه در طی 15 ماه گذشته از شیوع بیماری کرونا در کشور، اگر نبود مجاهدتها، فداکاریهای و جانفشانی کادر بهداشت و درمان بهویژه پرستاران خدوم و مظلوم؛ قطعاً آمارهای دلهرهآور این بیماری منحوس، نقطه بحران را بیشتر از اینها نشان میداد و متأسفانه اقدامات نادرست و قابل نقد وزارت بهداشت و ستاد کرونا ازجمله: دامن زدن به گسترش ابتلائات با رویکرد توسعه ایمنی گلهای، روند کند تأمین و تدارکات اصلاح حفاظت فردی و سپس نحوه توزیع محدود واکسن، فقدان برنامه منظم برای بیماریابی سریع و قرنطینه هوشمند بیماران و نحوه بررسی برخی مداخلات درمانی همچون داروهای مورد نیاز بیماران، ازجمله ضعفهای خطرناک است که منجر به خسارات جبرانناپذیر شد و از ریشه و اساس باید تغییر کند. 7. تغییر رویکرد و عملکرد مدیریت منابع در نظام سلامت. از یکجانبه گرایی به چندجانبه گرایی و مشارکت و حضور همه ذینفعان نظام سلامت در مدیریت و عملیات، و در صف و ستاد. 8. تعرفه گذاری خدمات اعضای نظام سلامت باهدف کاهش پرداخت از جیب مردم؛ که مبتنی بر قانون و تأکیدات مقام معظم رهبری هم میباشد. بیشک با استفاده از ظرفیت بزرگ پرستاران و تمام کادر سلامت در عرصه ارائه خدمات و تعرفه گذاری متناسب هر خدمت به نام گروه ارائهدهنده، باید هزینههای تشخیصی درمانی، و بازتوانی یا همان پرداخت از جیب مردم کاهش یابد.
قانون برنامههای سوم، چهارم و پنجم همگی به سهم سیدرصدی مردم و هفتاد درصدی دولت تأکید دارد. درحالی که این نسبت در حال حاضر برعکس است. همچنین پرستاران حامی آیتالله دکتر رئیسی معتقدند با اتخاذ رویکرد سلامت همهجانبه و با توجه به تعریف انسان سالم در همه ابعاد جسمی و روحی و معنوی، و با تمرکز بر اولویت پیشگیری با نقطه کانونی انسان سالم و با ساختار "خانواده محور" و "جامعه نگر" و با توجه جدی و متوازن به ابعاد سلامت جسمی، معنوی و روحی و کاهش مخاطرات و آلودگیهای تهدیدکننده اکوسیستم و تهیه پیوستهای سلامت همهجانبه برای تمامی طرحهای کلان توسعهای میتوان بهطورجدی به شاخصهای آبرومندانه سلامت در کشور و سطح منطقه و بینالملل دستیافت.
و بهآسانی به صرفهجویی در هزینههای سلامت که در هشت سال گذشته بیش از دوازده برابر افزایش داشته و به همان نسبت به بیعدالتی و نارضایتی در بین مدافعان سلامت و پرستاران، پیراپزشکان و پزشکان عمومی دامن زدهشده دست یافت و بیشک باید با بستن چاههای ویل در نظام سلامت به رنجهای متعدد مردم در هنگام بیماری پایان داد.
در این رویکرد، توسعه و گسترش خدمات غیر بیمارستانی و ازجمله حمایت و پوشش بیمهای طرحهایی نظیر home care و ... میتواند هزینههای هنگفتی که بابت توسعه بیرویه تختهای بیمارستانی، توسعه خدمات القایی، هزینههای کمرشکن خانوادهها و گرفتار کننده در تله فقر و افزایش سرسامآور بدهی سازمانهای بیمهگر میشود را به شکل مؤثری کاهش داد .
جامعه بزرگ پرستاران کشور با ایمانی راسخ به تعهد، توان و وفاداری به عهد و مظلوم مداری و عدالت محوری حضرت آیتالله سید ابراهیم رئیسی ایشان را کاندیدای اصلح "میداند. " و به خاطر سابقه عملی و تلاشهای مؤثر و نتیجهبخش ایشان در نمونههایی چون: نشست با نمایندگان قانونی پرستاران و پیگیری وضعیت پرستاران در بحران کرونا و همینطور پیگیری مصرانه مطالبات و قوانین بر زمینمانده پرستاران در یک سال گذشته ونیز اعتقاد ایشان به مواردی نظیر اجرای "قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری"، "استخدام پرستاران، تغییر وضعیت نیروهای شرکتی " و ... رفتار عادلانه و اخلاقمدارانه از ایشان حمایت کرده و از همه همکاران خدوم و پرتلاش و مظلوم خود در حوزه سلامت و عموم ملت عزیز ایران اسلامی میخواهد با انگیزهای مضاعف و امید به فردایی بهتر در انتخابات ریاست جمهوری حضور یافته و با رأی قاطع به آیتالله دکتر "سید ابراهیم رئیسی " زمینه تشکیل دولتی مقتدر و مردمی را فراهم آورند.