به گزارش حلقه وصل، صدای آمریکا در گزارشی اعلام کرد: «کمیته «آزادی قلم» مؤسسه پِن نیوانگلند آمریکا اعلام کرد که جایزه 2015 «واسیل استوس» برای آزادی در نوشتن، به ستار بهشتی وبلاگنویس فقید ایرانی اهدا شده است».
در ادامه گزارشگر صدای آمریکا میگوید: «ستار بهشتی در سال ۱۳۹۱ به دلیل انتقاد از حکومت ایران توسط پلیس امنیت سایبری بازداشت شد و بر اثر جراحت های ناشی از شکنجه در طول بازداشت، جان خود را از دست داد».
گفتنی است ستار بهشتی در سال 1391 به اتهام اقدام علیه امنیت ملی از طریق فعالیت در شبکه اجتماعی و فیس بوک توسط پلیس فتا دستگیر شد.
در این خصوص سخنگوی قوه قضاییه در چهل و سومین نشست خبری در پرونده ستار بهشتی یک بخش موضوع این بود که آیا مرگ طبیعی صورت گرفته یا نه که مشخص شد هیچ اقدام فیزیکی یا غیرفیزیکی منجر به مرگ انجام نشده و نظریات پزشکی قانونی مشخص نکرد که اقدامی منجر به فوت شده، جز احتمال شوک. در مورد تخلفاتی که در خصوص ماموران بود نیز زمان بسیاری صرف شد.
که در نهایت مأمور پلیس متخلف در مردادماه سال گذشته، به سه سال حبس تعزیری، دو سال اقامت اجباری در برازجان و ۷۴ ضربه شلاق به اتهام توهین و فحاشی محکوم کرده است.
گزارش صدای آمریکا که در این قسمت از گزارش خود می نویسد: «او کارگری جوان بود که وبلاگ نویسی را با هدف حمایت از حقوق کارگران و دیگر حقوق اساسی بشر و متحد کردن صدای فعالان در ایران و جهان آغاز کرد».
البته در این گزارش به این نکته اشاره نشده است که یک کارگر جوان و یا حتی یک روزنامهنگار حرفهای چگونه میتواند به تنهایی وبلاگی تهیه کند که در آن از حقوق اساسی بشر دفاع کرده و صدای فعالان در ایران و جهان را متحد کند. کاری که رسانههای معارض با پشتوانه دولتی کشورهای غربی به خیال خودشان دنبال آن هستند.
به نظر میآید چنین وبلاگی و با این اهداف بزرگ که مورد خواست دشمنان و معارضین جمهوری اسلامی ایران است، حتما با حمایتهای خاص راهاندازی و مدیریت میشده است.
همچنین کاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در اسفندماه سال 1392 با مادر این کارگر دیدار و گفتوگو داشته است.
در ادامه گزارش صدای آمریکا آمده است: «قرار است سخنرانان در این مراسم، درباره میراث و اهمیت ستار بهشتی، حقوق بشر و آزادی بیان در ایران، صحبت کنند. همچنین برنامه فرهنگی خواندن اشعار ایرانی و آمریکایی، همراه این مراسم خواهد بود».
این گزارشگر افزود: «شیرین عبادی برنده جایزه صلح نوبل سال ۲۰۰۳ از طریق ویدئو از بریتانیا به ستار بهشتی و دیگر نویسندگان و ناراضیان پیام و درود خواهد فرستاد. خانم عبادی، حقوقدان و فعال حقوق بشری، نخستین ایرانی برنده جایزه نوبل است».
با توجه به نقش شیرین عبادی و رضایت او از این جایزه نشان میدهد که این جایزه کاملا سیاسی است و همانند جایزه سیاسی صلح نوبل است که به افرادی همچون جیمی کارتر و شیرین عبادی اهدا شده است.
به گزارش رادیو رسمی آمریکا، دیگر شرکتکنندگان در این برنامه جباری عاصم، لیلا فرجامی، جورج گاربوویتس، ریچارد هافمن، فنی هاو، علا خاکی، شهریار مندنیپور، مجید نفیسی و جین آنرو هستند.
مسئولین برگزار کننده میگویند: «جایزه واسیل استوس به نویسندگانی داده می شود که به دلیل بیان صلح آمیز نظرها و آرای خود، مورد تعقیب و آزار قرار گرفته و در برابر سانسور و فشار مقاومت کردهاند» و در حقیقت باید گفت که علیه امنیت ملی کشورشان اقدام نمودهاند.
گفتنی است مراسم اهدای این جایزه روز پنجشنبه ۳۰ آوریل (دهم اردیبهشت ماه) در دانشگاه ام.آی.تی در شهر بوستون ایالت ماساچوست برگزار خواهد شد.