به گزارش حلقه وصل، فروردین امسال دادگاه رژیم صهیونیستی احکامی را علیه فلسطینیان ساکن محله شیخ جراح در شهرقدس صادر کرد که براساس آن احکام، فلسطینیان باید خانههای خود را طی کمتر از یک ماه تخلیه کرده، به صهیونیستهای شهرکنشین تحویل دهند. شیخ جراح، محلهای در سه کیلومتری شمالی مسجدالاقصی است. ماجرای زمینهای مربوط به خانههای این محله که شامل چهارخانواده بزرگ فلسطینی است و مجموع اعضای آنها حدود500 نفر هستند، به زمان اشغال فلسطین بازمیگردد.
ساکنان خانههای محله «شیخ جراح» قدس آوارگانی هستند که سال1948 در جریان اشغال فلسطین از زمینهای آباء و اجدادی خود به زور طرد شدند. در آن زمان دولت اردن حاکمیت کرانه باختری و قدس را در اختیار داشت و برهمین اساس این خانوادهها را در محله «شیخ جراح» قدس سکونت داد. آخرین موعد اعلام شده برای واگذاری دیروز بود. اما فلسطینیان ساکن شیخ جراح هر شب با اعتراضات و تجمعات خود از حق طبیعی خود دفاع میکنند اگرچه با خشونتهای گسترده صهیونیستها (چه نظامی و چه غیرنظامی) مواجه میشوند. اما تمام اتفاقات منحصر به این محله نبود و درگیریهایی جدی بین نظامیان رژیم صهیونیستی و نمازگزاران در بیتالمقدس هم رخ داد. تمام این رویدادها منجر به درگیری نسبتا شدید بین ارتش اشغالگر و گروههای مقاومت فلسطینی شد. هرچند که گروههای مقاومت دیگر برخلاف سالهای پیش با سنگ به مصاف تانک نمیرفتند و حالا با استفاده از موشکهای جدید توان هدفگیری تمام مناطق اشغالی را داشتند اما با این حال نظامیان صهیونیست برای مقابله با توان مقاومت و مردم فلسطین هیچ خط قرمزی را نداشتند. البته این یک مورد جدید درباره صهیونیستها نبود. آنها در دهههای اخیر بارها مردم مظلوم فلسطین را قتل و عام کرده بودند. منتها تفاوت تجاوز اخیر در این بود که حالا نیروهای مقاومت توان رویارویی جدی با آنها را داشتند. چیزی که به وضوح باعث شکست رژیم صهیونیستی و اتمام درگیریها زودتر از هر جنگ دیگری در گذشته شد. اما با این حال صحنههای تلخ زیادی از فلسطین به دیگر نقاط جهان مخابره شد. در حملات وحشیانه رژیم اسرائیل دهها کودک و زن به شهادت رسیدند. درحالی که عقبه رسانهای و مجازی رژیم اسرائیل مدعی حملات هدفمند ارتش غاصب بهطور انحصاری به نیروهای نظامی بود اما نتیجه با ادعاهای آنها کاملا تفاوت داشت. شرایط به قدری وحشیانه بود که اینبار در غرب و شرق دنیا اعتراضات گستردهای شکل گرفت. به مدد شبکههای اجتماعی بایکوت خبری حوادث فلسطین برخلاف گذشته امکانپذیر نبود و حالا با موجی از اعتراضات به صهیونیستها و حمایت از مردم فلسطین روبهرو شدیم.
اخراج بهخاطر حمایت از فلسطین
از فلان بازیگر مشهور هالیوود تا آن خواننده شناختهشده در این پویش خودجوش بینالمللی در حمایت از فلسطین شرکت کردند. آنها ابایی از بایکوت شدن توسط کمپانیهای قدرتمندی که بعضا تحت مالکیت یا سلطه یهودیان ثروتمند هستند نداشتند. خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس، امیلی وایلدر فعال هوادار حقوق فلسطینیان را در پی انتشار پیامهایش در رسانههای اجتماعی در انتقاد از رژیم صهیونیستی، به اتهام نقض سیاستهای رسانهای این سازمان اخراج کرده است. به گزارش ایرنا، از تارنمای بازفیلد و روزنامه گاردین لندن؛ این خبرنگار ۲۲ساله یهودی فارغالتحصیل دانشگاه استنفورد، تنها سه هفته پس از آغاز به کار در دفتر آسوشیتدپرس در فینیکس آریزونا، در پی انتشار دوباره پیامهای قدیمیاش در شبکههای اجتماعی در انتقاد از رژیم اسرائیل و همچنین فعالیتهای دانشگاهیاش در حمایت از فلسطینیان، در رسانههای
راست گرا، بیکار شد. سخنگوی آسوشیتدپرس این تصمیم را چنین توجیه کرده که برای جلوگیری از ایجاد شرایط خطرناک برای دیگر روزنامهنگاران این سازمان حاضر در صحنه حوادث، به علت سخنان یکی از کارکنان این موسسه بوده است. به گفته وایلدر؛ سردبیرش در آسوشیتدپرس به پرسش او درباره اینکه کدامیک از پیامهای توییتریاش، ناقض سیاستهای این خبرگزاری بوده، پاسخی نداده و سخنگوی این سازمان نیز به پیام خاص منتشر شده در شبکههای اجتماعی اشاره نکرده است. چندین خبرنگار و روزنامهنگار روز جمعه با انتقاد از این تصمیم آسوشیتدپرس، به تأثیر بسیار منفی آن بر دیدگاههای هوادار فلسطین همکارانش در برابر افکار همگانی اشاره کردند.
یک اتفاق کمنظیر
اما در روزهای اخیر گذشته تصویر جلد یک نیویورکتایمز موج جدیدی از اعتراض به صهیونیستها را آغاز کرد. روزنامه نیویورکتایمز متعلق به شرکت نیویورکتایمز است که مالک هجده روزنامه دیگر از جمله نسخه بینالمللیاش اینترنشنال
هرالد تریبیون و روزنامه بوستون گلوب نیز است. این روزنامه از سال۱۸۹۶ در مالکیت خانواده سالزبرگر قرار داشتهاست. رییس هیات مدیره کنونی کمپانی نیویورک تایمز یکی از اعضای این خانواده به نام آرتور او. سالزبرگر است. اعتبار و نفوذ روزنامه نیویورک تایمز در آمریکا به حدی است که از آن بهعنوان «منبع ملی» یاد میشود. منبع ملی به روزنامههایی اطلاق میشوند که در کتابها و نوشتارها، از بایگانی ایشان بهعنوان مدرک و یادکرد منابع تاریخی یاد میشوند. روزنامه نیویورکتایمز در سال۱۸۵۱ میلادی در شهر نیویورک در ایالات متحده آمریکا آغاز به کار کرد و تاکنون موفق به دریافت ۱۱۲جایزه پولیتزر (معتبرترین جایزه روزنامهنگاری) در دنیا شدهاست که از این لحاظ در میان دیگر روزنامههای جهان رکورددار محسوب میشود. اما حالا این نشریه یک اقدام تحسینبرانگیز انجام داده است. یک روز پس از اینکه ناشر روزنامه صهیونیستی هاآرتص بهدلیل چاپ عکس ۶۷کودک فلسطینی که در غزه به شهادت رسیدند روی جلد خود، مجبور به عذرخواهی شد، این بار نیویورکتایمز اقدام به این کار کرد. این یک اقدام کمنظیر در حوزههای رسانههای مشهور غربی است. حالا رژیم اسرائیل نه تنها در شبکههای اجتماعی، رسانههای مستقل و مردم دنیا منفور که حتی در بین برخی از رسانههای مرجع بینالمللی که گاهی رگ انسانیتشان بالا میزند منفور و محکوم است.
منبع: صبح نو