
از آغاز شیوع کرونا در کشورمان بسیاری از جهادگران و جوانان فعال انقلابی و مؤمن پای کار آمدند و در کنار خادمین سلامت به خدمت رسانی مشغول شدند.
یکی از این جهادگران جوان در استان چهارمحال و بختیاری که بیش از یکسال است که در بخش کروناییهای بیمارستان هاجر شهرکرد حضور داشته و با اقدامات خود سعی در روحیه دادن به بیماران، کادر درمان و مهمتر از همه سعی در زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهیدان داشته است سیدمهدی میراحمدی باباحیدری فرزند شهید سیدناصر میراحمدی است.
سیدمهدی جوان دهه شصتی است که در چهل سالگی بهار عمرش قرار دارد ولی دلی به وسعت تاریخ و به بزرگی آرمانهای انقلاب اسلامی دارد که همین موجب شده در هیاهوی کرونا، درصدد مبارزه با این ویروس منحوس از طریق احیای یاد و خاطره شهدا برآید.
در ادامه این جوان جهادگر در خصوص فعالیت های خود در ایام کرونایی با حلقه وصل به گفتگو نشست.
حلقه وصل: بفرمایید کار را از چه زمانی شروع کردید و چه فعالیت هایی در بیمارستان هاجر دارید؟
ما از سال قبل این کار را به صورت داوطلبانه شروع کردیم. این کار با همکاری بسیج و گروه شهید آوینی شروع شده و هر روز تصویر یک شهید را روی لباس خادمین سلامت نقاشی می کنیم تا یاد و خاطره شهدا زنده بماند و از طرفی موجب تقویت روحیه بیماران شود.
از آنجایی که خودم در خانوادهای ایثارگر بزرگ شدم اشتیاقم برای این کار بسیار زیاد است و تا کنون چهره بیش از 500 شهید را نقاشی کرده ایم. این تصاویر را بر روی گانهای حفاظتی پرستاران میکشیم. این اقدام نزدیک به یک سال و سه ماه است که انجام میشود و ما هر روز شیفتیمان را تقدیم به یکی از شهدا کردهایم.
حلقه وصل: بازخورد بیماران از این طرح چگونه بوده است؟
کار ما بیشتر حالت معنوی دارد و حتی وزارتخانه از این کار استقبال کرده است و از طرف مردم هم مورد توجه گسترده قرار گرفته است. ما تصاویری که از شهدا بر روی لباس پرستاران و خادمین ترسیم می کنیم در بخشها مختلف بیمارستان نمایش داده می شود و بعد از آن در نمایشگاهی که به این منظور تدارک دیده ایم قرار داده می شود.
جالب است که برخی از خانوادههای شهدا که دچار این بیماری شده بودند بعد از مرخص شدن، میآمدند و عکس شهیدشان را از ما میخواستند و ما هم به آنها تقدیم کرده ایم.
حلقه وصل: در خصوص گروه شهید آوینی و فعالیت های این گروه هم توضیح بفرمایید.
ما در مجموعه شهید آوینی تعدادمان زیاد است ولی اعضای فعال این گروه به 5 تا 6 نفر میرسد. بسیاری از علاقه مندان به کار جهادی به صورت افتخاری به گروه پیوستهاند و تقاضای عضویت در گروه دادهاند و حتی تعدادی از هنرمندان هم تقاضای پیوستن به این گروه را داشتهاند که بیمارستان به خاطر شرایط کرونایی، چنین اجازهای را به ما نداد.
در واقع گروه شهید آوینی از حلقه صالحین بیمارستان هاجر جامعه پزشکی است. ما این فعالیت را در غالب بسیج انجام دادیم تا پرسنل را علاقه مندتر کنیم به بسیج و بسیج راهم فعالتر کنیم. بیشتر هدفمان زنده نگه داشتن یاد و خاطره شهداست و اینکه در جاهایی اتفاقاتی میافتد و بازخوردهای خوبی دارد، دیگر کار شهداست. ان شاالله ما هم با این کارمان بتوانیم لبخندی بر روی لب رهبرمان ببینیم.
به غیر از نقاشی، در زمینه موسیقی هم فعالیت میکنیم. در همین راستا طرح «لبخند بیمار اطفال کرونایی» را در بیمارستان اجرا کرده ایم که برای شادی کودکان در بخش آنها برنامه موسیقی اجرا شده است. از کارمندان بیمارستان تعدادی هستند که کار موسیقی انجام میدهند و تعدادی کار قرائت قرآن هم انجام میدهند و الحمدالله گروه توانمند و متنوعی را جمع آوری کردهایم. در حال حاضر نمایشگاه ما هم برپا است و در حیات کلینیک بیمارستان هاجر فعالیت میکند.
حلقه وصل: با انجام این اقدامات و فعالیت ها چه نتیجه و بازخوردی بیشتر برای شما قابل توجه بوده است در طول این یکسال؟
حقیقت این است که نوه یکی از نگهبانان بیمارستان که در حوزه مستند فعالیت می کند یک مستند در این باره تولید کرده که در سطح کشوری هم مقام کسب کرده است
ما خاطرات متنوعی داشته ایم که متاسفانه خاطرات ناراحت کننده بیشتر بوده است. برای مثال یک مادر شهید به بیمارستان آمده بود و ما خبر نداشتیم و عکس پسرش را کشیدیم، مادر شهید رحمانی سامانی که در بیمارستان گفته بود پسرم مرا صدا زده و چند روز بعدش هم فوت کردند.
همین الان هم نمیدانم کار خوبی در این مورد کردیم یا نه، ولی حقیقتا این کار برای خودم دلگرمی هست و وقتی این کار را انجام می دهم و به عشق شهیدان کار میکنم؛ احساس میکنم باید این کار را ادامه دهم. خوشبختانه کار ما بازخورد خوبی هم داشته و از استانهای دیگر هم سفارش نقاشی شهدا را می دهند و در عوض باید مثلا برای هر نقاشی 500 تا صلوات برای سلامتی امام زمان بفرستند.
البته متاسفانه در برخی استانها برای انجام این کار نقاش درخواست مبلغی را کرده است و به همین خاطر چندان کارشان مثل ما رونق نگرفته است و بازخورد و نتایج نداشته است. احساس میکنم کارمندانی که به اینجا میآیند و این تصاویر شهدا را میبینند، دعا میکنند که تحولی در آنها ایجاد شود و بیشتر برای مردم کار کنند و این در واقع یکی دیگر از تاثیرات کار ماست.
حلقه وصل: برای اجرای این طرح با سازمان و نهادی مرتبط شده اید؟یا کمکی دریافت کرده اید.
متاسفانه چون کرونا هست مسئولین میترسند بیایند و پا جلو بگذارند. فقط یک بار صدا و سیما آمد و فقط در محوطه بیمارستان و آن هم با فاصله و احتیاط، مصاحبه و گزارشی از ما گرفتند و رفتند. دکتر جان بابایی معاون درمان وزیر بهداشت هم به اینجا آمدند و خیلی از این کار استقبال کردند و به این ترتیب در تهران هم این کار ما مطرح شد.
حلقه وصل: در پایان بفرمایید که فعالیت در بیمارستان به صورت روزانه انجام می شود؟
بله اما الان که اوج کرونا است رئیس بیمارستان هاجر درخواست کرده که برنامهمان را در حد کلینیک محدود کنیم برای بعد از کرونا هم برنامه داریم تا به مناسبت های مختلف مثل 22 بهمن، تولد ائمه اطهار و شبهای قدر و... به اجرای برنامه برای بیماران بپردازیم.