حلقه وصل: با وقوع زلزله در سی سخت گروههای جهادی از سراسر کشور به ویژه استان های همجوار در کنار سایر دستگاهها و نهادها به خدمات رسانی در مناطق زلزله زده شهرستان دنا مشغول کمکرسانی شدند.
بانوان فعال در ستاد جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی استان کهگیلویه و بویراحمد نیز بلافاصله وارد عمل شده و به صورت گروهی عازم سی سخت شدند و فعالیت خودجوش و متفاوتی را در تسهیل خدمت رسانی جهادگران به زلزله زدگان کلید زدند که همچنان در جریان است.
مرادیان مسئول واحد بانوان ستاد مردمی جبهه فرهنگی استان کهگیلویه و بویراحمد در خصوص فعالیت های 200 بانوی جهادگر در منطقه زلزله زده سی سخت با حلقه وصل به گفتگو نشست.
وی بیان داشت: زلزله که رخ داد با بانوان فعال ستاد برای بازدید میدانی عازم سی سخت شدیم. نیروهای بسیجی و جهادی وارد عمل شده بودند و سرعت عمل داشتند و از روی اخلاص به زلزله زدگان رسیدگی می کردند. به همین خاطر به این فکر افتادیم که ما در چه مسئله ای می توانیم ورود پیدا کنیم که هم موازی کاری و دوباره کاری صورت نگیرد و هم بازویی در خدمت رسانی باشیم.
مرادیان تصریح کرد: نکته قابل توجه این بود که فعالان ستاد مسلما به منطقه آشنایی کامل تری داشتند و این شناخت باعث می شد که هم از دوباره کاری جهادگران که گاها در مناطق دیده می شد و هم اصراف و زیاده روی در توزیع غذا و کمک ها جلوگیری شود.
این فعال فرهنگی ادامه داد: موضوع دیگر این بود که جمعی از گروه ها که خالصانه کار می کردند با برنامه نبودند و ممکن بود در یک محله 10 گروه خدمت رسانی کنند و در یک محله دیگر گروهی حضور نداشت. در مورد توزیع غذا در روزهای نخست هم این مشکل وجود داشت. البته از طرفی هم ما را نمی شناختند و اعتماد کردن به ما قدری برایشان مشکل بود.
وی اضافه کرد: به همین خاطر تصمیم گرفتیم که کار شناسایی را جدی تر دنبال کنیم تا با دست پر به یاری جهادگران و مجموعه هایی که برای خدمت رسانی وارد منطقه می شدند برویم.
مرادیان خاطر نشان کرد: در مرحله نخست شروع کار فعالان که از یاسوج وارد منطقه شده بودند این بود که منطقه زلزله زده را به 9 بخش تقسیم کردیم و برای هر بخش هم 9 رابط برادر پیدا کردیم که در توزیع غذا همکاری داشتند تا حداقل در این خصوص برای گروه های جهادی تداخل ایجاد نشود.
مسئول واحد خواهران جبهه فرهنگی استان کهگیلویه و بویراحمد یادآور شد: بحث رصد و شناسایی را دنبال کردیم، نرم افزاری طراحی شد و طی سه روز روند شناسایی را بدون داشتن اسکان، غذا و دیگر امکانات مثل وسیله حمل و نقل دوستان انجام دادیم اما این روند را نمی شد ادامه داد به همین خاطر فراخوانی را در منطقه منتشر کردیم تا نیروهای خانگی خود منطقه به یاری ما برای شناسایی و رصد بیایند.
این بانوی جهادگر ضمن اشاره به جذب 200 بانوی فعال پس از انتشار آن فراخوان بیان داشت: بعد از این فراخوان 200 بانوی فعال جوان و تحصیل کرده اعلام آمادگی کردند و دیگر نیاز به نیروهای ستاد در مرکز استان نبود و ما از همین عزیزان برای کارها کمک گرفتیم. بانوان سی سختی برای پیگری کارها نیاز به مکان مشخصی داشتند به همین خاطر به سراغ دادستان رفتیم و آموزش و پرورش موظف شد که چهار مدرسه را در اختیار ما برای انجام فعالیت ها قرار داد.
وی ادامه داد: در همین راستا ستاد بانوان را با حضور این دوستان راه اندازی کردیم و تمام امکانات یک ستاد را تقریبا در این مدارس دایر کردیم و تمام امکانات را از یاسوج به سی سخت انتقال دادیم و دوستان به صورت شبانه روزی مشغول فعالیت شدند. 9 رابط برای هر منطقه و هر کدام 5 زیر رابط مشخص کردند و هر رابط درواقع پنج زیرگروه پیدا کرد و جلسات برای سررابطین و رابطین مدام برگزار می شد.
مرادیان اضافه کرد: شروع به جمع آوری اطلاعات خانواده ها به صورت خانه به خانه و چهره به چهره کردیم گرچه روزهای نخست نرم افزار مشکلاتی داشت اما با رفع این مشکلات و بروز رسانی نرم افزار کار ادامه پیدا کرد. تمام مشخصات خانه به خانه مناطق جمع آوری شد از صاحبخانه و مستأجر بودن تا تعداد فرزندان، شغل، منبع درآمد و کدملی، مشخصات شناسنامه ای و .... دبیرخانه ای در یاسوج تشکیل و ده نیرو نیز مشغول تحلیل داده ها شدند.
این فعال فرهنگی تأکید کرد: حدود 34 روز برای تکمیل اطلاعات با تمام خانواده ها تماس گرفته شد و مرحله نخست رصد و شناسایی بود که طی عملیاتی کامل و دقیق بدون خطا انجام شد. مرحله بعد تشکیل پنج کمیته در 9 محله تقسیم بندی شده بود. کمیته های مشاور و روانشناسی، مذهبی و مناسبت ها، معلمان و دانش آموزان، فضای مجازی و بهداشت ودرمان.
مسئول امور بانوان جبهه فرهنگی استان کهگیلویه وبویراحمد خاطرنشان کرد: این پنج گروه نیز به صورت روزانه محله به محله حضور یافتند و مسائل را پیگری کردند و مددکارها اطلاعاتی را ثبت کردند و مشکلات افسردگی، روحی و روانی که برخی افراد دچار شده بودند شناسایی شد و مرکز مشاوره نیز راه اندازی کردیم. در این مورد نیز فراخوانی منتشر شد برای جذب روانشناسان و مشاوران جهادگر و خوشبختانه دوستان زیادی خیلی سریع به خط شدند و پیش از ماه مبارک به مناطق اعزام شدند.
مرادیان افزود: تمام این اقدامات در راستای همان رصد و شناسایی رنگ و بوی دیگری گرفت و جهادگران با ما در ارتباط شدند و برای نمونه آنچه که بچه ها ی کوچک درخواست داشتند به کمک جهادگران تهیه و ارسال می شد یا بچه های روزه اولی شناسایی شدند و همچنین جشن تکلیف برای 132 دانش آموز برگزار شد و حتی تعدادی از آن ها را در شبکه استانی صدا و سیما در جشنی حضور یافتند.
وی به فعالیت دیگری از بانوان سی سختی اشاره کرد و گفت: موضوع دیگر بحث ازدواج زوج هایی بود که به دلیل زلزله شروع زندگی آن ها به تأخیر افتاده بود و ماتلاش کردیم که بستر را فراهم کنیم و ان ها زندگی مشترک خود را شروع کنند. در همین راستا 60 زوج با مشارکت آستان قدس رضوی به مشهدمقدس اعزام شدند و بسیار مورد توجه آستان قرار گرفته بودند و دوره های مهارت هم برای آن ها برگزار شده بود و خاطره خوبی برای آنها ساخته شد.
این بانوی جهادگر تأکید کرد: در ادامه ی فعالیت به سراغ مادران باردار رفتیم و آن ها را شناسایی کردیم و به مجموعه امام رضایی های شیراز این مسئولیت را سپردیم بحث سیسمونی، تغذیه مادران باردار، دوران شیردهی و ... که به حمد خدا واقعا این گروه عالی کار کردند.
مرادیان تصریح کرد: حتی در خصوص داندان پزشکی و چشم پزشکی نیز با گروهی از جهادگران هماهنگ کردیم و خدمات رسانی در این حوزه ها نیز انجام شد این فعالیت ها بخشی از نتایج رصد و شناسایی بود که توسط 200 بانوی جهادگر صورت گرفت.
مسئول امور بانوان جبهه فرهنگی استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: البته رصد و شناسایی و فعالیت این بانوان جهادگر همچنان در حال انجام است و مشکلات جدیدی که خانواده ها به آن مبتلا می شوند مثل افت تحصیلی دانش آموزان و یا دانش آموزان پشت کنکوری هم بررسی شد. ما برای آن ها نیز گروهی از جهادگران را جهت تدریس دروس و کمک به آن ها فراخواندیم.
وی ادامه داد: در بحث عمرانی نیز گروه جهادی از اصفهان ساخت حمام و سرویس بهداشتی سیار را دایر کردند و مدام مطرح می کردند که اگر اطلاعات ستاد ما نبود سردرگم بودند. از البرز، تهران، یزد لباس آماده کرده بودند کمه مجدد اطلاعات ما در توزیع این البسته بسیار مفید واقع شد و به این امر هم سامانی داد.
این بانوی فعال فرهنگی اضافه کرد: در این سامانه که طراحی شدو اطلاعات ثبت گردید مشخص شده است که به چه افرادی چه خدماتی ارائه شده تا دوباره کاری صورت نگیرد. تماس مجدد با 8 هزار خانواده شروع شده و رصد و پیگری امور در حال انجام است و ما می خواهیم منصفانه و عادلانه خدمات توزیع شود.
مرادیان ضمن اشاره به هزینه ساخت خانه های ویران شده تصریح کرد: آنچه که دولت کمک می کند برای خانه های ویران شده در حد ساخت اسکلت خانه است و باقی مسائل عمرانی و تجهیزاتی خانه ها مثل شیرآلات، پنجره و ... باقی می ماند که نیازمند یاری گروه ها هستیم.
وی در پایان ضمن اشاره به موضوع اشتغال جوانان در این منطقه اظهار داشت: بحث قابل توجهی که در کنار خدمات عمرانی و فرهنگی و بهداشتی به نظر می رسد باید مورد توجه قرار گیرد بحث اشتغال جوانان این منطقه است که متأسفانه حدود 80 درصد آن ها بیکار هستند. در صورتی که ظرفیت کارآفرینی در این منطقه وجود دارد پیشنهاد من به عنوان یک فرد فعال در این منطقه که با مشکلات و ظرفیت های آن بهتر آشنایی دارم این است که جهادگران با تجمیع مبالغ جمع آوری شده به فکر کارافرینی و اشتغال جوانان این منطقه باشند و به قول معروف ماهی گیری را به آن ها اموزش دهند اینقدر به این ظرفیت بنده معتقد هستم که به جرات می گویم مجموعه های مردمی و جهادگرانی که به این عرصه وارد شوند بعد از مدتی می توانند حتی سرمایه اولیه خود را دریافت کنند و این موضوع بسیار مهمی در این منطقه است که امیدوارم جهادگران به آن توجه داشته باشند.