
حلقه وصل: حجتالاسلام مهدی عباسی مدیرکل تبلیغات اسلامی استان مرکزی ۲۵ اسفند در نشست هماندیشی با اصحاب رسانه اظهار کرد: رویکرد و برنامههای جدید تبلیغات اسلامی در حوزه سهگانه ظرفیتسازی، تنظیمگری و تسهیلگر فرهنگی برنامهریزی شده است. در اجرای برنامهها هدف تصدیگری نیست و ظرفیتسازی و ایجاد موج حرکتی از اهم رسالتهای این نهاد تعریف شده است.
وی از تنظیمگر بودن در حوزه روابط فرهنگی به ویژه نهادهای فرهنگی مردمی به عنوان دومین رویکرد و رکن هویتساز سازمان یاد کرد و با بیان اینکه تسهیلگر بودن دیگر رویکرد و رسالت این سازمان است، تصریح کرد: با تغییر رویکرد و تعریف ارکان جدید برنامه تبلیغات اسلامی استان سیاستگذاری و اقداماتی همچون انجام خدمات اجتماعی نظیر ایجاد قرارگاه حاج قاسم را در دستور کار قرار داد.
عباسی با اشاره به این نکته که استان در اجرای طرح حاج قاسم رتبه اول کشور را از آن خود کرده است، اضافه کرد: جمعآوری ۴ میلیارد تومان در راستای اجرای طرح مواسات از جمله برنامههای صورت گرفته است و این مبلغ در قالب طرح سلامت شهید سلیمانی در اختیار خانوادههای آسیب دیده از کرونا قرار گرفت.
وی حضور ۱۲۰ جهادگر طلبه در شیفتهای مختلف بیمارستانهای تحت پوشش کرونا را قابل توجه توصیف کرد و افزود: با کمک و همت بسیاری از طلاب جهادی، هیچ فوتی ناشی از کرونا بدون غسل و رعایت آداب کفن و دفن به خاک سپرده نشد و روحانیون در اجرای این امر دقت لازم را داشتند.
این مقام مسئول از حمایت و صدور مجوز برای ۳۰ هیأت مذهبی استان با همکاری کمیته امداد به عنوان مرکز امور خیریه در سال ۱۴۰۰ خبر داد و گفت: با اجرای این طرح هیأتهای مذهبی استان در حوزه خدمات اجتماعی ورود جدیتر خواهند داشت. همچنین فاز دوم اولویتهای سازمان، تدوین نظام مسائل استان است و برای رسیدن به اهداف رصد و پایش مسائل فرهنگی در دستور کار قرار گرفته است. بانکهای اطلاعاتی این واحد همچون بانکهای اطلاعاتی مساجد، فعالان فرهنگی و فعالان تبلیغی نیز تکمیل شده است.
وی با اشاره به اینکه تبلیغات اسلامی استان با برگزاری اردوی آموزشی توانمندسازی مبلغان را اولویت قرار داده است، اضافه کرد: از ابتدای سال تاکنون ۴ دوره توانمندسازی با حضور ۱۱۰ مبلغ مستقر برگزار شده است و اجرای این طرح با رویکرد توانمندسازی فعالان فرهنگی در سال ۱۴۰۰ با قوت ادامه خواهد داشت و برنامهریزی شده است که در سال آینده مرکز تخصصی تربیت مبلغ در اراک راهاندازی شود.
عباسی با اشاره به برگزاری ۳۵ نشست تخصصی تحلیل فضای بینالملل در استان با حضور ۵ مهمان خارجی، از برگزاری برنامههایی با چشمانداز توسعه نشاط اجتماعی دراستان خبر داد و افزود: جهت انجام این برنامه ۹ پایگاه اجتماعی در شهرستانهای ساوه و اراک ایجاد شده است و بنا داریم این پایگاهها را افزایش دهیم.
وی مشارکت اداره کل تبلیغات اسلامی در تولید برنامه در صدا و سیما و فاصله گرفتن از برنامههای گزارشی را از دیگر برنامهها و رویکردهای این اداره کل بیان و تصریح کرد: اجرای ۳۰ برنامه در ۳۰ شب ماه مبارک رمضان از برنامههای مشارکتی این دو اداره است.
وی ضرورت ورود به حوزه خانواده و استحکام بنای این کانون را مورد تأکید قرار داد و افزود: سال ۱۴۰۰ تمام مساجد، هیئتهای مذهبی، مؤسسات و خانههای قرآنی در خدمت اجرای این طرح هستند. تقویت حوزه فضای مجازی از دیگر اولویتهاست و در حوزه تولید محتوا موفق به تولید ۱۸ محصول شدهایم.
عباسی با اشاره به لزوم شبکهسازی در فضا مجازی اظهار کرد: تربیت راهبر تخصصی فضای مجازی از بین مبلغان از برنامههای اولویتدار است. این مبلغان پس از آموزش میتوانند در حوزه دفاع از آموزههای اسلام به صورت ایجابی، محتواهایی برای فعالان و مبلغان فرهنگی و رصد شبهات و پاسخ به آن فعالیت داشته باشند.
وی با اشاره به افزایش تعداد مدارس صدرای استان از ۶ مدرسه به ۸ مدرسه، تصریح کرد: با برنامهریزیهای صورت گرفته ۴۰۰ نوجوان آموزش مداحی دیدهاند و قرار است برای سال آینده مرکز آموزش مداحی در چند شهرستان راهاندازی شود.