حلقه وصل: این روزها با نزدیک شدن بهروز جهانی زن و شدتگرفتن فضای رسانهای منفی و تحریف جایگاه زن در رسانههای فارسیزبان معاند، جوانان هنرمند و فعال حوزه خانواده استان بوشهر با طراحی یک اثر هنری سعی دارند پشت پرده تفکرات جریان فمینیستی را بهعنوان داعیهداران ظاهری حقوق زنان، به نمایش بگذارند.
محمد صفایی مدیر هنری حوزه خانواده در بوشهر اظهار داشت: همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند؛ «مسئلهٔ زن - که امروز در دنیا باید بهعنوان «بحران زن» آن را نامید - یکی از اساسیترین مسائل هر تمدنی، هر جامعهای و هر کشوری است». از این روی پرداختن به این مقوله و آن چه که موجب تهدید این مقوله شده یا بر آن اثر میگذارد نیاز امروز همهٔ جوامع است.
وی ادامه داد: در هر تمدنی که خانواده از حالت اصیل و صحیح خود خارج شد، بنیانهای فرهنگی، اخلاقی و اجتماعی آن جوامع، متزلزل شد و آن تمدن با وجود همهٔ قوت تکنیکی خویش، بهسوی زوال و نابودی رفت.
صفایی بیان داشت: قوام خانواده، فارغ از هر اندیشهای به وجود زن متکی است. زن، بهعنوان محور خانواده، مهمترین وظایف را برای حفظ خانواده، رشد و ارتقاء آن و حتی کیفیتبخشی بهسلامت فرهنگی - اخلاقی - اجتماعی جامعه دارد.
وی بیان داشت: القائات فرهنگی - رسانهای ناصواب و ناصحیح برای ترویج برخی اندیشههای متضاد با اندیشهٔ اسلامی - ایرانی، به فراخور فراگیری شبکههای اجتماعی و رسانههای ارتباط جمعی، سبب شده تا جایگاه زن در ذهن نسل کنونی جامعه، دست خوش تغییراتی بشود.
صفایی با اشاره به سخنان رهبری ادامه میدهد: مقام معظم رهبری، این پدیدهٔ بحران زن را که منبعث از القائات مذکور است، شامل دودسته مشکل میدانند؛ «یکی عبارت است از نگاه غلط و بد فهمیدن جایگاه زن و شأن زن در جامعه که این نگاه و این بدفهمی از غرب شروع شده و خیلی هم قدیمی و ریشهدار نیست ... نقطهٔ دوم که اساس مشکل است، بد فهمیدن مسئلهٔ خانواده و بد عملکردن در رفتارهای داخل خانواده است.»
وی در مورد شکلگیری ایده این طرح اظهار داشت: ما تصمیم گرفتیم تا دست به تولید اثری بزنیم که هر دوی این مشکلات را به مخاطب گوشزد کند. از این روی باتوجهبه نزدیک شدن بهروز جهانی زن و کجفهمی مدرنی که به خورد زنان و مردان در دنیا داده شده است، یعنی فمینیسم، طرحی را تولید نمودیم که در آن هم به مسئلهٔ شأن اجتماعی زن میپردازد و هم جایگاه وی در خانواده را نشان میدهد.
محمد صفایی در پایان بیان داشت: رویکرد اصلی ما در نشاندادن نتیجهٔ این تفکر بود؛ لذا شما در تصویر شادی و سرزندگی نمیبینید. برای رساندن پیام به مخاطب، تلاش شده تا با استفاده از تصویرسازی ساده اما قابلتوجه و چشمگیر، پیام کار به مخاطب منتقل بشود. به امید روزی که نهتنها زنان، بلکه مردان نیز بتوانند جایگاه ویژهٔ زن و خانواده را در جامعه بفهمند و پاس بدارند.
پیشازاین طرحهای متنوعی تولید شده است که هرکدام برای خودش داستانی دارد. چندین پوستر و دیوارنگاره در موضوع خانواده با هنرمندی آرش خوشنیت گرافیست خوب بوشهری تحت عناوین مادر که نباشد ، تکیهگاه ، مایه آرامش ، عزیز خانه و... تولید شده که در فضای مجازی و فضای میدانی شهر بوشهر با اقبال مخاطب روبهرو شده است.