به گزارش سرویس استانهای حلقه وصل، چند سالی است که با فرارسیدن ماه میهمانی الهی به همت جمعی از جوانان مؤمن و انقلابی دیار دارالمؤمنین و دارالمجاهدین همدان مراسم «مناجات سحرگاهی» در آستان مقدس امامزاده واجب التعظیم حسین بن علی النقی(ع) معروف به شاهزاده حسین(ع) عموی گرامی بقیه الله الاعظم(عج) برگزار میشود و توانسته روحی تازه در کالبد شهر و جانهای تشنه مومنین بدمد.
این برنامه پرفیض که همچون نهالی نوپا دوران جوانی خود را سپری میکند در نیمه شبهای ماه مبارک رمضان مامنی برای حضور نوجوانان و جوانان بوده تا آنها در کنار دیگر دوستان خود انس با مناجات را در خود نهادینه کنند و به راز و رمزهای عبادتهای نیمه شب که باب ورود انسان به آسمان هاست، آگاه شوند. آنچه در ادامه میخوانید گفتوگوی صمیمانه خبرگزاری ایکنا با چند تن از برگزارکنندگان این مراسم است.
صابر نوری محب از خادمان و برگزار کنندگان این مراسم با بیان اینکه در دین ما بر بیداری در نیمههای شب به ویژه در سحرهای ماه مبارک رمضان توصیه بسیاری شده است، اظهار داشت: نبود یک برنامه مناسب با این مضمون در شهر همدان سبب شد تاجمعی از جوانان همدانی در سال ۹۰ اقدام به برپائی برنامه « مناجات سحرگاهی» در شهر همدان کنند.
وی افزود: این برنامه برای اولین بار در باغ موزه دفاع مقدس و در جوار مزار شهدای گمنام برگزار شد و از سال دوم با رویکرد دعوت از عموم مردم برای حضور در این برنامه به آستان مقدس امامزاده حسین(ع) منتقل شد.
این فعال فرهنگی بیان کرد: برنامه مناجات سحرگاهی هرساله با شروع ماه مبارک رمضان از ساعت ۱:۳۰بامداد با قرائت قرآن شروع شده و با سخنرانی، مناجاتخوانی و درنهایت با پذیرائی از شرکت کنندگان در این محفل ادامه می یابد.
وی با اشاره به استقبال مردم ازاین برنامه تصریح کرد: این استقبال فراتر از انتظار ما بود وبه لطف خدا هر سال نیز این استقبال در حال رشد است، تا جایی که در سال گذشته ما میزبان ۳۰۰ تن از اهالی دارالمومنین همدان بودیم.
نوری محب عنوان کرد: در همه این سالها این برنامه به صورت مستقل و به نام امامزاده حسین(ع) برگزار شده و عمده هزینههای آن نیز از کمکهای مردمی تامین میشود هرچند از سوی استان این امامزاده واجب تعظیم نیز کمکهایی به برنامه میشود.
وی درباره رویکرد مؤسسان این برنامه اظهار داشت: از جمله برنامههای ما استفاده حداکثری از ظرفیتهای دیگر هیاتها و دعوت از همه فعالان این عرصه بوده است تا این برنامه از حالت اختصاصی خارج شود، به همین منظور نیز امسال از فعالان مسجد مهدیه و یکی از هیاتهای همدانی دعوت به عمل آمده تا در برگزاری این مراسم ما را یاری کنند.
این فعال فرهنگی با تأکید بر دعوت از بهترین سخنرانان و مداحان استان برای حضور در این مراسم تصریح کرد: امسال برای اولین بار کانال تلگرامی«مناجات سحرگاهی» راه اندازی شده و هر شب برنامه را به صورت زنده برای مخاطبان خود پخش میکنیم.
مناجات سحرگاهی سبب کاهش آسیبها و مشکلات اجتماعی میشود
حسین مهدوی راد از مداحان این محفل نورانی نیز بیان کرد: این برنامه از ۶ سال گذشته تا کنون با هدف رفع خلا موجود در ارتباط بین افراد با خداوند متعال که سالهاست مغفول مانده، برگزار میشود.
وی با اشاره به نوپا بودن برنامه در جامعه افزود: این برنامه که به صورت منسجم در سحرهای ماه مبارک رمضان برگزار میشود با استقبال خوب و نسبتا قابل قبولی از سوی مردم رو به رو شده است.
انس با مناجات و دعا
این مداح اهل بیت(ع) با تاکید بر حضور نوجوانان در این محفل نورانی بیان کرد: اگرچه تنها چند سال است که این برنامه در شهر همدان برگزار میشود اما تعداد افراد شرکت کننده در مراسم هرسال نسبت به سال گذشته بیشتر میشود.
وی درباره دیگر اهداف شکل گیری این محفل اظهار داشت: عمل به رهنمود مقام معظم رهبری مبنی بر انس افراد با مناجات و دعا ازرویکردهای ما در این مجلس است به همین دلیل ما با برگزاری برنامههای نو، هرسال برای انس بیشتر افراد به دعا و مناجات برنامه قرائت دعای خود را تغییر می دهیم مثلا یک سال مناجات خمس عشر خوانده میشود و در سالی دیگر دعای افتتاح و ابوحمزه ثمالی.
مهدوی راد با بیان اینکه استقبال افراد در شبهای جمعه بیش از سایرشبهاست، افزود: به لطف خداوند متعال در این شبها جمعیت شرکت کنندگان در این مراسم به ۳۰۰ تا ۴۰۰ نفر نیز میرسد.
وی با اشاره به جایگاه شب زندهداری و احیا در دین اسلام تصریح کرد: امروز فاصلهای بین مردم به ویژه نسل جوان با سیره اهل بیت(ع) و اوامر الهی ایجاد و اعتقادی که قبلا در بین مردم وجود داشت کمرنگ شده است و نیاز به تقویت شدن دارد.
این مداح اهل بیت(ع) عنوان کرد: مجموعههای فرهنگی فعال در همدان باید با همکاری یکدیگر واجرای برنامههای خوب، ارتباط مردم با خداوند را بیشتر و محکم کنند تا همانند گذشته مشکلات جامعه با اتکال به خداوند متعال حل شود.
وی با تاکید براینکه برگزاری برنامه هائی مانند «مناجات سحرگاهی» سبب کاهش آسیبها و مشکلات اجتماعی میشود، اظهار داشت: باید ماه رمضان برای ما با دیگرماهها متفاوت باشد و سبب تغیراتی در حالات و رفتار ما شود تا آن حول حالنا الی احسن الحال در ما اتفاق بیفتد.
موازی کاری در برنامه های فرهنگی
مهدوی راد افزود: در حال حاضر مهمترین معضل ما، موازی کاری در انجام برنامههای فرهنگی توسط موسسات فعال است که سبب میشود برنامهها آن بازده لازم را نداشته باشند، بنابراین اگر برنامهها به صورت سیستمی و یکپارچه برگزار شوند میتوانند بسیاری از مشکلات را حل کنند و اتفاقات خوبی را در شهر رقم بزنند.
هدف برنامه مناجات سحرگاهی زنده کردن موضوع «شب زندهداری» در مردم است
حجت الاسلام حسن اسدبیگی از وعاظ و سخنرانان «مناجات سحرگاهی» ماه مبارک رمضان تصریح کرد: هدف اصلی از برگزاری این برنامه زنده کردن موضوع بسیار مهم شب زندهداری بین مردم است.
وی افزود: ماه مبارک رمضان فرصت مناسب برای پرداختن به موضوع «شب زندهداری» در جامعه و ترویح آن است، چرا که با برگزاری چنین محافلی فضا سازی معنوی خوبی در جامعه انجام شده و افرادی که دارای برنامه و هدف هستند میتوانند در این جلسات شرکت کنند.
این سخنران مذهبی با اشاره به استقبال مردم از این برنامه، بیان کرد: برگزاری برنامه در مرکز شهر سبب شده تا امکان حضور برای تمامی اقشار جامعه از نقاط مختلف فراهم نشود بنابراین پیشنهاد دادهایم تا مسئولان به فکر اجرای چنین برنامههائی در دیگر نقاط شهر باشند تا نیاز مردم بر طرف شود.
وی تصریح کرد: این برنامه که به صورت خودجوش برگزار میشود هر سال از رونق بیشتری برخوردار شده، که این نیز به دلیل اخلاص برگزار کنندگان مراسم است که عمر و مال خود را صرف برگزاری این برنامه کردهاند.