به گزارش حلقه وصل، استقلال تیمی با میلیونها طرفدار است و حاشیههای چنین تیمی اصلاً با یک تیم معمولی قابل مقایسه نیست. چهرههای استقلالی گاهی اوقات بر سر مسائل مختلف فنی و غیر فنی فوتبال با همدیگر دچار اختلاف نظر میشوند و این مسئله در رسانهها هم بازتاب پیدا میکند دقیقاً مانند اتفاقی که این روزها میان صمد مرفاوی و علیرضا منصوریان رخ داده است. با توجه به تقابل رسانهای این دو چهره سرشناس مجموعه آبی، بد ندیدیم سری به سالیان گذشته بزنیم و اختلافات مهم خانوادگی استقلالیها را همراه با یکدیگر مرور کنیم. اختلافاتی که سابقه بعضی از آنها به بالغ بر ۳۰ سال میرسد.
ماجراهای حجازی و قلعهنویی
تقریباً تمام قدیمیهای استقلال و حتی هوادارانی که مسابقات این تیم در دهه ۶۰ را به خاطر میآورند، به این مسئله اذعان دارند که ناصر حجازی و منصور پورحیدری، دو چهره بزرگ و فقید استقلال رابطه گرمی با یکدیگر نداشتند ولی نهایت تلاش خود را انجام میدادند تا به حرمت سالیانی که کنار همدیگر بازی کرده بودند، حرمتها حفظ شود و آبروداری کنند. شیوهای که هر دو نفر نیز تا حد بسیار زیادی در اجرای آن موفق شدند ولی حکایت اختلاف ناصرخان با امیر قلعهنویی کاملاً علنی و بدیهی شد. اسطوره فقید استقلال بارها علیه امیر مصاحبه کرد و همه مسئولان استقلال میدانستند که آب این دو نفر با هم داخل یک جوی نمیرود. البته اصغر حاجیلو نیز در مقاطعی به شدت با منصور پورحیدری و امیر قلعهنویی اختلاف داشت و حتی علیه آنها در رسانهها نیز مصاحبه کرد به طوری که کار نزدیک بود به شکایت و... کشیده شود.
جنجال بر سر امضا
یکی از اختلافات داخلی عجیب و فوقالعاده خبرساز در استقلال به اسفند سال ۸۵ برمیگردد. ماجرایی که البته تا اواخر فروردین ۸۶ نیز تداوم پیدا کرد. پس از فاجعه عدم ارسال به موقع اسامی بازیکنان استقلال برای کمیته مسابقات کنفدراسیون و حذف این تیم از لیگ قهرمانان سال ۲۰۰۷، هیئت مدیره و مدیرعامل وقت باشگاه کنار رفتند و برای مقطع کوتاهی مدیریت استقلال در اختیار شخصی قرار گرفت که از منصوبان سازمان تربیت بدنی بود. چهرهای که حضورش در استقلال برای قدیمیهای این تیم اصلاً قابل پذیرش نبود و به همین خاطر مصاحبههای بسیار تندی علیه او انجام میدادند. در همین وضعیت ناگهان طوماری با امضای بازیکنان استقلال منتشر شد که طی آن، بازیکنان آن مقطع تیم خواهان تداوم حضور این شخص به عنوان سرپرست باشگاه شده بودند! این اتفاق در حالی رخ داد که برخی از استقلالیها تأکید داشتند نه تنها چنین طوماری را امضا نکردهاند بلکه اصلاً در جریان ماجرای حمایت نیز قرار نداشتند! کار حسابی بالا گرفت و تعداد زیادی از بازیکنان تیم استقلال در خبر ورزشی و سایر نشریات به شدت علیه چهره مورد نظر موضع گرفتند و کار به جایی رسید که چند بار در خلال تمرینات استقلال، هواداران این تیم با یکدیگر کتککاری کردند و بازیکنان با نهایت تعجب و ترس تماشاگر کار میشدند. سرانجام در اواسط بهار سال ۸۶ حکم سرپرستی باشگاه برای علی فتحا...زاده صادر شد تا این داستان تمام شود.
درگیریهای رحمتی
مهدی رحمتی طی فصول حضور خود در استقلال به لحاظ فنی نمره قبولی گرفته و افتخارات زیادی نیز همراه با پیراهن آبی کسب کرده است ولی اختلافات او با استقلالیها نیز همچون افتخاراتش، ماندگار شد. رحمتی در مقطعی به شدت با امیر قلعهنویی دچار مشکل شد و همین مسئله در نهایت کار را به جایی رساند که این دروازهبان در بهار سال ۹۳ استقلال را رها کرده و به پیکان پیوست. البته مهدی یک سال بعد و با رفتن قلعهنویی، دوباره استقلالی شد تا از اواخر پاییز سال ۹۵ ماجراهای او با علیرضا منصوریان آغاز شود. اختلاف نظر شدید کاپیتان وقت استقلال با سرمربی اسبق این تیم در زمستان آن سال رحمتی را تا آستانه جدایی از جمع آبیپوشان جلو برد. اختلافی که در نهایت حل شد ولی تابستان سال ۹۶ دوباره روز از نو و اختلاف از نو! این بار قضیه جدیتر از قبل بود و کار حتی به اخراج موقت رحمتی نیز کشید. البته منصوریان شهریور سال ۹۶ استعفا داد ولی در حالی رفت که اختلاف او با سنگربان باتجربه تیم همچنان به قوت خود باقی بود. رحمتی در یک برهه نیز تحت عنوان دروازهبان سپاهان با وحید طالبلو که آن زمان سنگربان استقلال بود، به شدت دچار اصطکاک شد.
ماجراهای مرفاوی
صمد مرفاوی که این روزها بابت واکنش تند به حرفهای علیرضا منصوریان در تلویزیون خبرساز شده، ۱۱ سال قبل نیز با یک استقلالی سرشناس دیگر دچار اختلاف نظر شده بود. پس از جدایی امیر قلعهنویی از استقلال در اواخر بهار ۸۸ و سرمربی شدن صمد مرفاوی در جمع آبیپوشان، کاملاً بدیهی بود که یک دو قطبی ایجاد شود و این مسئله در جریان جدال برگشت سپاهان و استقلال در اصفهان به اوج خود برسد. استقلال بازی را باخت و مرفاوی در پایان مسابقه به شدت از عملکرد داوران انتقاد کرد. سرمربی وقت آبیها مدعی بود جریان کلی داوری در آن فصل تا آن مقطع به نفع سپاهان بوده است. البته مرفاوی به جای اسم بردن از سپاهان، از عبارت «اون تیم» استفاده میکرد که باعث جلب توجه رسانهها شده بود. مرفاوی و قلعهنویی هنوز هم با یکدیگر حال و احوال میکنند ولی کاملاً بدیهی است روابط آنها مانند دورانی که در استقلال بودند، گرم نیست.
داستان مدیران
اگر قرار باشد در تاریخ باشگاه استقلال دو مدیر نام ببریم که به شدت علیه یکدیگر مصاحبه کردهاند و سیاست کاری همدیگر را به باد انتقاد گرفتهاند، بدون هیچ شک و تردیدی به امیررضا واعظیآشتیانی و علی فتحا...زاده میرسیم. از اواخر تابستان سال ۸۷ سازمان تربیت بدنی فتحا...زاده را برکنار کرده و واعظیآشتیانی را به جای او مدیرعامل باشگاه استقلال کرد، اختلافات میان طرفین نیز آغاز شد و طی این ۱۲ سال بارها شاهد رویارویی آنها بودهایم. البته الان مدتی است شرایط آرام شده ولی هیچ تضمینی وجود ندارد که در آینده دوباره شاهد مصاحبههای توفانی هر دو نفر نباشیم.
اختلافی که جام را بر باد داد
اختلاف نظر شدید فرهاد مجیدی و احمد سعادتمند خاطره بسیار تلخی را برای هواداران استقلال رقم زد. شهریورماه امسال هنگامی که استقلالیها سرمست از پیروزی مقابل پرسپولیس و رسیدن به فینال جام حذفی بودند، ناگهان فرهاد مجیدی به خاطر اختلاف با احمد سعادتمند از سرمربیگری استقلال استعفا داد و تیم در آستانه فینال دچار بحران بزرگی شد. بحرانی که حتی پس از بازگشت موقت مجیدی هم حل نشد و در نهایت آبیها در جدال نهایی مغلوب تراکتور شدند. پس از شکست در فینال اختلاف میان فرهاد و مدیرعامل سابق استقلال به شدت بیشتر شد و کار به مصاحبههای تند و بیانیههای ویژه در فضای مجازی کشید ولی این وسط هواداران استقلال بازنده نهایی شدند چون اغلب کارشناسان معتقدند آبیها قبل از آغاز فینال جام حذفی به خاطر اختلافات ایجاد شده میان سرمربی و مدیرعامل خود، عملاً قافیه را باخته بودند و همین ماجرا نقش مهمی در قهرمان نشدن آنها بازی کرد.